Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 26, 2018

Dag 8 Cruise: Piraten dag

Als we om half acht na een goede nachtrust wakker worden zien we dat het buiten maar grijs en grauw is. De kapitein roept om dat dat de komende dagen zo zal zijn, af en toe regen. Dat komt omdat we dichtbij de Evenaar zijn en het hier het regenseizoen is.

Inderdaad regent het als Rick en ik naar dek 9 lopen voor ons ontbijt. We halen koffies van het Cove Cafe en lopen dan naar het Cabanas buffet. Daar neemt Rick weer een omelet en ik o.a. gegrilde tomaat en gepocheerd ei.

Deze magneten zaten opeens op onze deur, geen idee van wie ze kwamen, maar erg leuk! 

Na het eten lopen we eerst even naar beneden om de foto speurtocht van vandaag op te halen. Dit keer zijn het stoelen en we vinden er meteen een paar. Over een uurtje zullen we er verder mee gaan.
Rick heeft baat gehad bij zijn eerste acupunctuur sessie en heeft er voor negen uur nog een geboekt. Ik ga net als gisteren op ons balkon op de plaats hardlopen. De zon laat zich nu af en toe zien en dat maakt voor een mooi lichtspel op zee.
Jammer genoeg zie ik vandaag geen schildpadden, maar wel een aantal groepen dolfijnen, die vrolijk uit het water springen. Ook heel speciaal om te zien, natuurlijk. Een uurtje later heb ik mijn 10000 stappen bijeen en ga douchen, zodat ik klaar ben als Rick terugkomt. 
Die is om kwart over tien weer op de kamer. We gaan op zoek naar de stoelen en dit keer gaat het vrij vlot. Alleen de laatste kunnen we maar niet vinden. We willen om half twaalf de Disney Feud spelen met de altijd enthousiaste Engelse Jo. 

We lopen de Crown and Fin ervoor binnen en wat zie ik daar meteen? Juist, de laatste stoel op ons lijstje. Ik ga het inleveren in de hoop dat wij een keer als winners worden getrokken.
Deze Feud “quiz” is gebaseerd op Family Feud. We worden in twee teams verdeeld en dan wijst ieder team een persoon aan om de vraag te beantwoorden. Er ligt een druk”knop” en wie het eerst een van de meest populaire antwoorden heeft mag of spelen of het andere team laten spelen, want meestal weten die niet alles en als laatste kan het andere team dan weer stelen als zij wel een antwoord goed hebben.
Als je het niet meer volgt snap ik het helemaal want ik ben niet zo goed in het uitleggen van spelregels. In ieder geval is het een heel leuk spel en we lachen wat af om de gekke antwoorden. Als ik het op tv kijk lijkt het altijd zo makkelijk, maar als je het zelf moet spelen valt dat flink tegen!

De winkels liggen hier vlakbij en Rick en ik gaan de shirts kopen, die we leuk vinden. Die van mij is een turquoise t-shirt met een opdruk van deze cruise. Rick heeft een Disney shirt van zijn favoriete merk, Tommy Bahamas. Alle bekende Disneyfiguren staan erop alsof ze op reis gaan. 

Het is alweer lunchtijd en helaas regent het weer. Niet getreurd want we kunnen achter het glas toch buiten op het dek zitten. De lunch is weer heerlijk, lekker veel groentes en dit keer probeer ik de grote mosselen ook eens. Die ga ik van nu af aan eten, zo verrukkelijk zijn ze.

Na het eten haasten Rick en ik ons naar beneden om de lezing van Mark Sondheimer van Pixar bij te wonen. Dit keer gaat hij over virtual reality en dan wel met Coco, de laatste Pixar film. Het is weer heel interessant en nu willen we dat allebei ook proberen.
Rick heeft daarna interesse in een lezing over vernieuwingen in de Disney parken, maar ik heb genoeg in donkere ruimtes gezeten. Ik haal mijn Kindle van de kamer en ga op het dek met de zwembaden een gerieflijke stoel vinden. Zwemweer vind ik het niet, maar wel een heel aangename temperatuur van zo’n 27 graden.
In het volwassen gedeelte vind ik een stoel met voetrust en neem daarin plaats. Ik heb wel dorst dus bestel een ijsthee in het Cove Cafe. Met de voeten omhoog lees ik een uurtje in mijn boek. Dan is Rick alweer terug. 
Hij is gevraagd mee te doen aan “Fun in the Sun”. Ik ga natuurlijk kijken. Het eerste spelletje is dat de deelnemers moeten raden wie ze op het bord boven hun hoofd zijn. Rick heeft Cinderella (Assepoester) en raad dat vrij snel. De andere deelnemers doen langer over Madonna, Michael Jordan en Ariel.
Het volgende spelletje is het zo snel mogelijk lezen van een tongue twister. Alle vier de deelnemers doen dat erg goed, want die zijn moeilijk.
Als laatste is er een quiz en bij ieder verkeerd antwoord moeten ze een stap vooruit zetten en belanden uiteindelijk in het zwembad. Rick doet het goed, maar hij wint niet. Ik wist alle antwoorden maar weet inmiddels dat het anders is als je meedoet aan een show. De deelnemers krijgen allemaal een Disney medaille voor het mee doen.
Rick en ik gaan nog even lezen in een stoel bij Funnel Vision waar de Tinkerbell film speelt. Daar zijn wij niet zo van gecharmeerd en mijn boek is ook te goed. Ik moet er wel bijna van huilen, hopelijk wordt dat niet erger!
Tegen vijven gaan we naar de kamer om onze badkleding om te wisselen voor gewone kleding. In de Crown & Fin pub staat Jo alweer klaar voor haar brain teasers trivia. Antwoorden op deze quiz zijn niet de logische antwoorden, die je zou denken. Rick en ik hebben er meer goed dan we hadden gedacht.
Dan is het tijd om ons als piraten aan te gaan kleden. We hebben daar kostuums voor mee. Rick is Captain Hook en ik de vrouwelijke versie ervan. We gaan in vol ornaat foto’s laten maken (en een vriendelijke mede passagier maakt er ook een van ons beiden).
Daarna is er tv deuntjes trivia in de Crown and Fin en daar weet Rick veel meer van dan ik. Ik kan wel merken dat zijn aandacht wat minder is want hij heeft net een email van zijn vader dat diens kanker toch weer gegroeid is en ze denken er niet veel meer aan te kunnen doen. Er zijn nog een paar mogelijkheden, maar zijn vader weigert chemotherapie en ik geef hem geen ongelijk op zijn leeftijd (82).
Dat zet wel een domper op onze avond, maar Rick weet zijn equilibrium ook weer snel bijeen te krijgen. In het Animator’s Palate restaurant wachten piraten Eddie en Jorge ons weer op. Rick en ik bestellen beiden de garnalen cocktail en ik heb een stuk sla met blauwe kaas en pecan noten, erg lekker!
Als hoofdgerecht bestel ik de garnalen en scallops zonder pasta. Rick neemt ze met pasta, maar neemt geen hap van de pasta. Mijn bordje met kaas komt weer tevoorschijn, maar Rick heeft vandaag een dessert, iets met banaan. Het ziet er lekker uit, maar de desserts kan ik heel makkelijk laten gaan. 
Iedere avond is er weer een nieuw dier in onze kamer, dit keer een aap 

Helaas trek ik het piratenfeest op het hoogste dek niet meer. Ik heb teveel hoofdpijn van alle drukte voor en tijdens het eten. Ik ben ook niet zo’n piratenfan. Het vuurwerk schijnt spectaculair te zijn, maar ik heb geen zin daarvoor meer dan een half uur  in de rij te gaan staan. Ik hoor het wel vanuit de kamer. Dit is een van die dingen die me toch doen beseffen dat ik fibromyalgie heb en mijn energie is niet oneindig.
Rick geniet er wel van en dat is het leuke (en goede) aan een vakantie met ons tweetjes. We doen veel samen, maar als een van ons in iets geinteresseerd is en de ander niet  doen we ieder ons ding. Zo genieten we beiden van alles.



3 reacties:

Sonja zei

Wat een gave dag, heerlijk om mee te lezen. Verdrietig bericht over Rick zijn vader.

Tineke zei

Wat zien jullie er super leuk uit in de piratenpakken.
Naar voor jullie dat de vader van Rick achteruit gaat, sterkte toegewenst.

Jort & Suus - On the road zei

Wat hebben jullie het heerlijk op de cruise. Zo leuk om mee te genieten. Ik hoop dat ik Jort eens zo ver krijg.... Misschien nu er een cruise naar Hawai is vrijgegeven hahha.

Wat een verdrietig nieuws van Rik z'n vader. Veel sterkte!