Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 28, 2018

Dag 9 Cruise: Weer een heel leuke zeedag







We staan weer om half acht op en halen onze koffies van het Cove Café. Het plenst buiten helaas en volgens de kapitein zal dat af en aan de hele dag doorgaan. Het ontbijt in Cabanas is weer erg lekker.
Vandaag heb ik weer een personal training sessie geboekt en denk dat die om half tien begint. Ik ga dus eerst nog even met Rick mee naar Good Morning, Disney Wonder waar o.a de winnaar van de foto speurtocht van gisteren wordt getrokken. We vallen weer buiten het schip dit keer.
Dan halen we de nieuwe speurtocht op en we moeten vinden wat er uit de schilderijen en foto’s aan boord is wegge”gumd”. Het is weer een leuke uitdaging.
Nu ga ik gauw naar de Senses Spa waar Nicholas me al bezorgd staat op te wachten. Mijn sessie was namelijk voor negen uur geboekt. Oeps! Gelukkig geen probleem en er volgt weer een intens uur met gewichten. 
Rick is intussen naar een lezing over het Panama kanaal. We hebben om kwart over twaalf ook een lezing en dat is mij wat teveel van het goede. Ik ga dus vast de locaties van de foto’s zoeken. Daarmee krijg ik ook heel wat stappen bijeen.
Om kwart voor twaalf vinden Rick en ik elkaar weer bij de ingang van Cabanas voor een vroege lunch. We willen naar het laatste Pixar verhaal met Marc Sondheimer. Er is eerst gelegenheid tot vragen stellen en het zijn er heel wat!
Dan wordt een reeks korte filmpjes van Pixar getoond. Die kunnen we helaas niet allemaal zien want we hebben kaartjes voor de mojito en caipirinha proeverij in de Cadillac Lounge. Daar krijgen we vijf verschillend bereide cocktails en het is allemaal erg interessant (de geschiedenis wordt er ook bij verteld) en lekker. 


Na afloop gaan we naar Guest Services om te kijken of er nog andere proeverijen open zijn. Op de laatste dag is er nog een champagne proeverij en dat lijkt ons een passende afsluiting van deze bijzondere cruise.
Intussen schijnt warempel de zon en we verkleden ons gauw in zwemkleding. Het schip is ook bijna op onze ankerplaats voor we het Panama kanaal doorgaan. Na een verfrissende duik in het zwembad gaan we kijken hoe het schip voor anker gaat en daarna hoe er een schip komt om de Wonder bij te tanken.


Tegen half zes gaan we terug naar de kamer en vanaf ons balkon hebben we prachtig zicht op Panama City. Er zijn ontzettend veel wolkenkrabbers en het ziet er van verre als een moderne stad uit. Jammer dat we hier niet van boord kunnen.
Rick wil graag de show met Broadway liedjes gaan kijken, maar ik heb geen zin in weer in een theater te zitten. Misschien ook omdat ik bijna misselijk van de honger ben. In de Crown and Fin pub zijn er lekkere kippenvleugeltjes en schenkt Jnmel al een glas wijn voor me in.
Niet veel later volgt Rick, die de show, wat hij ervan zag, erg goed vond. Ik hoop een van deze avonden het geduld ervoor te vinden. Nu spelen we ook weer mee met de film muziek trivia van Jo. We doen het niet slecht, maar natuurlijk zijn we niet goed genoeg om te winnen.
In de lobby laten we nog gauw een paar foto’s bij de pompoenenboom maken en dan is het tijd voor het avondeten. Vanavond is het internationaal eten en er staat Nederlandse erwtensoep op het menu.
 De enige soep, die ik echt niet lekker vind! Rick bestelt het en het is inderdaad authentiek, je kunt er een lepel in rechtop zetten. Ik neem een hapje, maar nee, het is mijn ding nog steeds niet.
Als voorafje nemen Rick en ik beiden de gerookte zalm uit Noorwegen. Ik heb daarna een Griekse salade en als hoofdgerecht net als Rick de Zwitserse varkenshaas. Ik vraag die zonder spaetzle en Rick heeft het met, maar eet er weinig van.


Mijn kaasbordje vandaag heeft brie en blauwe kaas. Ik neem het mee naar de kamer want we zijn moe en moeten morgen heel vroeg op. Als om kwart voor zes zal het schip op weg gaan naar het Panama kanaal. Rick wil daar niets van missen. Ik weet niet of ik zo vroeg op kan staan, maar voor de eerste sluizen wil ik wel van de partij zijn.  

Vanavond hebben we een olifant op ons bed

2 reacties:

Yvonne en Rob zei

Nou jullie hebben het best druk op zo’n dag😃 heerlijk zo de hele dag verwent worden😁

Miek zei

Wat een fantastische reis !
Geniet er nog ten volle van !