Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 22, 2018

Day 4 Cruise: Los Cabos

Alweer zijn we supervroeg wakker. We strekken het nog even tot zeven uur en staan dan op. We zien dat we al dicht bij de kust van Baja California zijn waar we rond half negen in Cabo San Lucas voor anker zullen gaan. 


We halen weer koffies van het Cove Café, hun ijskoffie met suikervrije caramel siroop is erg lekker. Zo jammer dat Starbucks geen suikervrije caramel siroop meer heeft. Nu moet ik het telkens met suikervrije vanille doen, die ik minder lekker vind.
Tijden het ontbijt zien we hoe we aankomen in de baai voor Cabo San Lucas. Er ligt nog een Princess cruiseschip, de maatschappij waarop de tv serie "The Love Boat" in de jaren tachtig gebaseerd was. Puerto Vallarta, de stop, die we morgen over gaan slaan, was daarin altijd ook haven, die de Love Boat aandeed. Echt jammer dat we er niet heen gaan, maar orkaan Willa zit in de weg.

De befaamde boog bij Cabo San Lucas

Om kwart voor negen moeten we in de Azure salon verzamelen en wij krijgen een Donald Duck sticker op voor onze excursie. Wij gaan een tocht langs de kust maken naar de tweede Cabo, San Jose del Cabo. 

Met zijn vierenveertigen worden we een goed geairconditionde bus ingeleid. Onze gids is Ruth en zij is erg onderhoudend en enthousiast. Ze vertelt dat we drie stoppen gaan maken en onderweg praat Ruth over de geschiedenis, het landschap, de snelle toeristische groei en meer van dit gebied. 

De eerste stop is Sunset da Mona Lisa, een restaurant van waaruit we een prachtig uitzicht op Cabo San Lucas, de Boog en ons schip hebben. Hier krijgen we ook een drankje aangeboden en ik houd het saai bij water. Het is namelijk flink warm en vochtig. 

Na een half uur worden we weer de bus ingeleid en rijdt de chauffeur, Lorenzo, naar wat gewoon De Glasfabriek heet. Het is er allerminst gewoon want er wordt nog steeds op de ambachtelijke manier glas geblazen. Dit glas is grover dan bijvoorbeeld Murano glas, omdat de zandkorrels hier groter zijn.

Het hele gebouw is bijna van glas. In ieder geval het dak en de ramen, die een soort glas schilderijen zijn. Ook staan er twee gigantische glazen cacti bij de ingang, die al menige orkaan hebben doorstaan. 

Wij krijgen natuurlijk een demonstratie glas blazen en er wordt een prachtige kolibrie, die uit een kelkbloem drinkt, tevoorschijn getoverd. Die zou ik wel heel graag willen hebben! Ze kosten $35 en ik ben bang dat we hem niet heelhuids naar huis zouden krijgen met dat dunne snaveltje. Jammer, maar het is niet anders. 

Ook hier zijn we na een half uur uitgekeken en we gaan op weg naar de derde en laatste stop. Dit is het oude centrum van San Jose del Cabo, het niet toeristische plaatsje van de twee Cabo's. Hoewel, sinds Katja en ik er in 2011 waren is het toerisme een stuk gegroeid. Overal worden ook, tot ongenoegen van Ruth, nieuwe hotels langs de kust gebouwd.

Het is inmiddels na twaalven en Rick en ik hebben trek. Er zijn twee restaurants hier en we kiezen Molly's. We krijgen een menuutje met vier gerechten erop aangereikt, maar ik zie op een bord aan de muur dat ze ook ceviche hebben. Die bestel ik meteen en is werkelijk verrukkelijk, zo vers! Rick houdt het bij de vistaco's, die hij ook erg lekker vindt.

Na het eten lopen we nog even naar de missie. Daar wordt een kerkdienst gehouden dus we gaan er niet binnen. Het gebouw is wel interessante want de eerste priester van de Jesuiten hier werd door de oorspronkelijke bewoners vermoord nadat hij geprobeerd had ze te onderdrukken. Die moord staat op een tegeltablet in de voorgevel afgebeeld. 

Verder kijken we wat rond in de winkeltjes. Ik vind een aantal zilver met opaal sieraden mooi, maar die zijn een beetje boven budget. We kopen dus niets en zijn keurig om een uur terug bij de bus. Die brengt ons terug naar de haven van Cabo San Lucas. 

Hier lopen we ook nog even rond, maar het is inmiddels wel heel warm. We druipen gewoon en besluiten nog even een drankje te gaan drinken aan de gezellige bar van Tony's. Intussen loopt het al tegen drieen en we moeten voor half vier terug aan boord zijn. 

Met een van de bootjes worden we teruggebracht en we gaan ons meteen in badkleding kleden. Dit keer gaan we naar het middelste zwembad. Rick gaat de glijbaan uitproberen en ik neem een verkoelende duik in het zwembad. Nou ja, badje, want groot genoeg om te zwemmen is het niet. 

Knabbel en Babbel zijn er dit keer om Cabo San Lucas gedag te zwaaien. 

Er speelt een live Engels bandje met leuke liedjes en ik lees lekker verder in mijn spannende boek. Als de film op het grote scherm begint kijken we even naar Tangled. Dan gaan we terug naar de kamer om even te ontspannen.

Vanavond is het Formal Night en dus ga ik in het lang en Rick in pak. We dragen hetzelfde als we tijdens Katja's bruiloft aanhadden. Ricks pak en mijn jurk zijn nu eigenlijk te groot, waardoor we zwaarder lijken, maar het gaat nog. 

Eerst gaan we in de rij wachten om foto's te laten maken. We praten intussen gezellig met de twee echtparen uit New Jersey voor ons. Iedereen is toch wat bezorgd om de orkaan Willa, die steeds sterker wordt.

Als onze foto's gemaakt zijn zien we de kapitein en die blijkt dezelfde te zijn als die op de Dream, waarmee we vorig jaar onze eerste Disney cruise maakten. Zo grappig en Rick herinnerde hem omdat hij een vraag had over de stabilisators. 

Dit keer vragen we hem over de orkaan en hij is er helemaal niet bezorgd over. We gaan er in een ruime boog omheen. Door Puerto Vallarta over te slaan hebben we daar de tijd voor. Een pak van mijn hart moet ik zeggen, want ik zal nooit vergeten hoe zeeziek ik was als zesjarige op een cruise van Marseille naar Dakar!

Het eten is vanavond extra lekker. We beginnen met een voorafje van garnalen en kreeft en ik heb ook de escargots gevraagd. Dan heeft Rick een salade en ik de uiensoep, allemaal heel lekker. Als hoofdgerecht neem ik de salade Nicoise zonder aardappel en Rick de chateaubriand. 

Vanavond neemt Rick het dessert met kunstmatige zoetigheid en ik krijg weer een bordje met kaas. Rick vindt zijn dessert lekker, maar ik heb liever kaas. Eddie en Jorge zorgen weer heel goed voor ons en tevreden gaan we terug naar de kamer. De boot schommelt nu wel wat dus ik ben blij dat ik mijn medicijn al in heb genomen. 

Nu gaan we zes dagen op zee tegemoet en ik heb er enorme zin in! Het is natuurlijk leuk om bestemmingen te bezoeken, maar ik vind juist het op zee zijn en allerlei activiteiten doen zo leuk aan cruisen. 

5 reacties:

Sonja zei

Een heerlijke cruise en wat fijn dat je ons laat meegenieten door je blog, chapeau dat je daar de tijd voor neemt!

Anja L. zei

Ook wel lekker 6 dagen op zee want nu kun je niet anders dan relaxen.
Gelukkig kan het schip om de orkaan heen varen, stel je voor dat de cruise wordt afgelast vanwege de orkaan.
Fijne dinsdag!

anne-marie langens zei

wat fijn dat we mee kunnen genieten, als zal het misschien niet iedere dag zijn. Leuk om je ervaringen te lezen en te zien. En kon je de kolibrie niet op laten sturen, als je hem zo mooi vond?

Anoniem zei

Kon zo'n 20 jaar geleden meegenieten van Cathy toen ze voor Celebrity Cruise werkte.Het was van begin oktober tot half mei het Caribisch gebied en dat heeft ze de nodige jaren gedaan.De andere maanden werd Alaska aangedaan.
Leuk om jouw ervaringen nu mee te kunnen lezen.
Mooie kustlijn trouwens. Benieuwd wat voor activiteiten ze aanbieden tijdens de zes dagen op zee.Jullie zijn mooi de dans ontsprongen door Puerto Vallarta te onzeilen. Lees net bij NBC News dat de stad zijn maatregelen treft tegen Willa.
Groetjes.

Petr@ zei

Pfff 6 dagen op zee. Zou niets voor mij zijn, ook al zijn er genoeg dingen te doen aan boord.
Een dagje bij het hotel is voor mij normaal het maximale voordat ik er weer op uit moet.
Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde dus lekker van genieten!
Jammer trouwens dat je de kolibrie niet kon kopen. Was echt iets voor jou.