Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 09, 2018

Een mooie wandeling in een voor mij nieuw park

Rick is al vroeg op pad want hij moet helemaal naar Maryland rijden de komende drie dagen. Ik blijf nog wat langer liggen, maar tegen achten sta ik op. Rick heeft Orion in zijn bench gedaan want anders is er geen slapen meer bij voor mij. Orion ligt nog lief te slapen als ik de trap afkom.

Na hem uitgelaten te hebben ga ik op het deck van mijn koffie genieten. Dit zal de op een na laatste dag zijn dat we van deze zomerse temperaturen mogen genieten. Natuurlijk mogen we absoluut niet klagen want het is half oktober en het is nog niet herfstachtig geweest qua temperatuur.

Als ontbijt neem ik wat gerookte zalm en snijd een tomaat op. Jammer genoeg moet ik het binnen eten want opeens regent het wat helemaal niet voorspeld is. Na mijn eten doe ik mijn uur op de elliptische machine en als ik daar klaar mee ben schijnt de zon weer.


Na met Orion in de tuin gespeeld te hebben fris ik me op. Gisteren heb ik al groentes van de salade bar gehaald voor mijn lunch en daar heb ik een blikje sardientjes bij. Dit is een van mijn favoriete lunches geworden. Dit keer kan ik wel buiten eten.

Vanmiddag heb ik afgesproken te gaan wandelen met Lynne. Haar ken ik via een collega van Rick en we hebben elkaar een aantal keren zo via die collega getroffen en iedere keer konden we het goed met elkaar vinden. Lynne is met vervroegd pensioen en woont aan het Four Mile Run park wat ze me graag wil laten zien.

Gelukkig is er tegenwoordig GPS want het is een hele slingertocht door Arlington om bij Lynne's huis te komen. Als ik in haar straat kom denk ik bij haar huis te zijn, maar er staat geen auto in de oprit. Ik klop op de deur want er is geen bel en er is geen reactie.  Dan kijk ik naar het huisnummer en het is 5513 in plaats van 5413, geen wonder.

Een blok verderop vind ik Lynne's huis en word begroet door haar katten. Ze heeft er twee, eentje een Bengaalse kat, afstammeling van wilde katten zoals de ocelot. Het is een mooi beestje.

We nemen water mee en gaan dan op pad. Het park ligt letterlijk naast Lynne's huis en zij zegt er dan ook iedere dag in te wandelen. Intussen ruimt ze ook troep op de grond op, ook vandaag vinden we een aantal dingen. Waarom mensen hun rotzooi toch niet op kunnen ruimen???
 

Het park is prachtig en we volgen Four Mile Run (een "run" is een rivier in het zuiden van de VS). Er zijn heel veel wilde bloemen en Lynne laat me een aantal enorme paddenstoelen zien. Van een ervan neemt zijn telkens een stukje mee om thuis op te eten. Ik zou dat nooit durven, maar Lynne weet duidelijk welke paddenstoelen wel of niet eetbaar zijn.


Iets meer dan een uur later zijn we terug en na nog wat praten neem ik weer afscheid. We besluiten de volgende keer in onze omgeving te gaan wandelen. Ik rijd huiswaarts en kom maar heel kort in een file terecht want het is net voor het spitsuur.

Thuis lees ik verder in mijn boek wat bijna uit is. Ik ben benieuwd hoe het eindigt want inderdaad heeft men uitgevonden dat de hoofdfiguur half zwart is, niet goed in de tijd van de slavernij. Ik blijf het goed geschreven vinden en raad de Jodi Daynard trilogie aan. Ik krijg het net niet uit voor ik weg moet.

Net na vijven roep ik een Uber om me naar Red Galanga te brengen. Daar hebben we weer het maandelijkse happy hour voor de dames, die in Vienna wonen. Er zijn 51 leden van de groep en vanavond komen daar zeven van opdagen. Dat is een grote opkomst!

Het wordt dan ook heel gezellig en we blijven tot na zevenen (einde van het happy hour) kletsen. Ik vind het zo leuk hoe iedereen het met elkaar kan vinden. Het gesprek is altijd levendig en iedereen komt aan het woord. Ik voel me weer eens bevoorrecht deze vrouwen tot mijn kennissenkring te rekenen.

Marielle, de enige Nederlandse behalve ik, hoort er ook helemaal bij. Ik vind uit dat zij nog nooit naar een wijngaard is geweest en neem me voor daar gauw verandering in te gaan brengen! Virginia's wijngaarden zijn zo mooi en een ontspannend uitje (niet alleen vanwege de wijn).

Lois brengt me terug naar huis en daar wacht Rick me al op. Het was een heel leuke dag en ik ben moe van al het bewegen. Vroeg naar bed dus maar!

3 reacties:

Petr@ zei

Wat een gezellige dag!

Leuk om eens in een ander stukje natuur te wandelen.

Anja L. zei

Ik dacht dat Rick alweer op reis moest maar hij rijdt heen en weer begrijp ik.
Wat leuk dat er zoveel animo voor het happy hour was.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Petra - Nou, inderdaad, ik zou veel meer parken moeten gaan verkennen. Er zijn er zoveel in de omgeving.

@Anja - Ja, het is maar een uur rijden, gelukkig.