Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 11, 2018

Een reunie voor Rick en zijn oud-collega's

Voor Rick breekt de laatste dag van vroeg opstaan en naar Maryland rijden aan. Hij staat om kwart voor zeven op en eigenlijk ben ik dan ook al wakker. Ik blijf nog een klein uurtje liggen en ga dan naar beneden.

Het is somber buiten, maar droog en warm. Dit zal de laatste warme dag worden voorlopig. Ik pocheer een ei in de magnetron en snijd een tomaat op voor mijn ontbijt. Ondanks dat hij haast had heeft Rick toch koffie gezet voor mij. Zo lief, hij weet dat ik op dagen als deze meer pijn heb.


Na mijn ontbijt vertrek ik naar Anytime Fitness. Daar parkeer ik in de garage zodat ik niet nat geregend word. Het uur op de ARC trainer zorgt ervoor dat ik mijn 10000 stappen bijeen krijg. Dan heeft Sharon ook weer een intensief gewichten half uur voor me.

Op weg naar huis valt me op dat weer meer mensen voor Halloween versierd hebben. Ik blijf dat zo'n leuke traditie vinden! Wij doen dan ook, zoals jullie weten, met enthousiasme mee.



Thuis ga ik met Orion de tuin in en laat hem snoepjes zoeken. Altijd een favoriete bezigheid voor hem, al heeft hij vandaag meer interesse in de blaffende hondjes van de nieuwe buren. Irritante keffertjes zijn het.

Dan maak ik me klaar om Vienna in te gaan. Alleen kan ik Snickers nergens vinden. Rick liet hem vanochtend naar buiten, maar ik zoek de hele tuin af en vind hem niet. Ik laat dan maar de garagedeur een beetje open, hopend dat Snickers daar zal schuilen als het gaat regenen.

Met dit sombere weer heb ik, ondanks de warmte, zin in pho. Bij Viet Aroma bestel ik hun heerlijke groente en kip pho zonder noedels. De serveerster weet zelfs nog dat ik graag extra limoen daarbij heb. Het smaakt weer verrukkelijk.

Bij Walgreens haal ik nog wat dingen, die ik mee wil nemen op vakantie volgende week. Ook moet ik extra meenemen van een medicijn want wat ik nu heb is niet voldoende tot begin november. Nu hebben we volgens mij alles bijeen voor de cruise.

De van heeft inmiddels flinke dorst en ik heb 30 cent per gallon korting van de Giant. Dat scheelt een slok op een borrel want de van heeft 13 gallons nodig om op te vullen. Nu kan het DRAAKJE er weer even tegenaan.

Die neemt me ook mee naar Falls Church waar ik bij Dominion Camera Ricks verlate huwelijksverjaardagscadeau ga kopen. Hij wilde de Canon 80D en die hebben ze gelukkig en de prijs is hetzelfde als op Amazon.com. Dit is een van de weinige overlevende fotowinkels en ik wil ze in leven houden. Ik koop de camera dus om vanavond aan Rick te geven.

Bij de $1 winkel in Vienna koop ik nog even een mooie tas om de camera in te doen en ga dan weer huiswaarts. Tot mijn opluchting ligt Snickers inderdaad in de garage, want intussen regent het. De arme kat voelt zich duidelijk vreselijk. Hij heeft ook helemaal geen interesse meer in knuffelen.

Dit vind ik moeilijker dan wat ook om te zien. In feite heeft Snickers al afscheid genomen. Ik bied hem toch weer wat voer aan, maar een paar likjes en dan is hij klaar. Orion lijkt te weten dat het niet goed gaat want hij likt Snickers schoon, iets wat de kat zelf al een week niet meer doet.

Rick komt vroeg uit zijn werk want hij heeft vanavond een reunie met huidige en vroegere collega's. Een aantal daarvan ken ik ook, dus ik ga mee. Het is bij Earls Kitchen in Tysons Corner en het plenst heel hard!

Gelukkig hebben we onze regenjassen aan en komen redelijk droog in het restaurant aan. Veel anderen zijn niet zo fortuinlijk en binnen een paar minuten doorweekt. De overblijfselen van orkaan Michael brengen ons een bezoek. Dat ding racete door dit land en liet enorm veel schade achter. Vooral in Florida waar een heel stadje met de grond gelijk werd gemaakt erdoor.

Het wordt gezellig, maar natuurlijk meer voor Rick dan voor mij. Op een gegeven moment laat ik hem gewoon lekker praten met zijn oude bekenden want ik kan niet zo lang staan. Heel aardig komen er terwijl ik alleen zit toch een paar mannen, die ik allang ken, ook met mij praten.
Natuurlijk heb ik weer een bloody Mary en deze is heel lekker!

Tegen zevenen krijgen we wel veel trek. Er zijn wat hapjes aan de bar, maar die passen niet in ons dieet. We krijgen een tafel in het restaurant en ik bestel de tonijn sashimi als voorafje. Rick gaat intussen terug om nog wat mensen te spreken.

Als het hoofdgerecht wordt bezorgd sms ik hem. Alleen merk ik dat ik wel een heel mooi bord groentes heb, maar geen kip. Met veel excuses neemt de ober het mee terug en niet veel later heb ik een bord met kip en groentes voor mijn neus.

Het smaakt me super in de lekkere soya saus. Ricks zalm ziet er ook prima uit. Dit is dus ook een restaurant waar we vaker kunnen gaan eten. Rick gaat weer terug naar de groep en ik reken af. Dan nemen we afscheid van iedereen en gaan weer huiswaarts.

Onze laatste avond met Snickers, maar die moet niets van onze knuffels hebben. Ik probeer het even, maar laat hem dan met rust. Rick probeert het een paar keer, maar Snickers trekt zich meteen terug. Dat alleen al laat ons zien dat hij lijdt. Morgenmiddag is het echt tijd hem uit zijn lijden te helpen.

14 reacties:

Monique zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Monique zei

Ach, arme Snickers! Sterkte voor morgen!

Groet,
Monique

Petr@ zei

Wat een ravage heeft de orkaan achtergelaten zeg! Zo triest voor alle getroffenen.

Gezellig dat jij ook bent meegegaan met Rick. Waren er meer vrouwen mee?

Rick was vast blij met zijn cadeau.

Heel veel sterkte vandaag met afscheid nemen van Snickers ��

Jort & Suus - On the road zei

Veel sterkte vandaag lieve Petra en Rick. Weet dat hij het ontzettend goed heeft gehad bij jullie. Ik denk een beetje extra aan jullie vandaag xxx

Anja L. zei

Wat een prachtig kado voor Rick.
Veel sterkte met het afscheid van Snickers, het is niet makkelijk om deze beslissing te nemen.

Reny zei

Veel sterkte met afscheid nemen van Snickers !

Yvonne en Rob zei

Ach, zo zielig Snickers. Sterkte, altijd moeilijk om zo’n beslissing te nemen, maar wel het beste wat je nog voor hem kunt doen.

Marion2 zei

Wat zijn de huizen weer mooi versierd, heel sfeervol.
Zo creatief ook van dat grote spook.

Heel veel sterkte vandaag.

Charly zei

Heel veel sterkte vandaag!

Anoniem zei

Het blijft altijd een moeilijke beslissing, maar zo te horen maakt Snickers het voor jullie gemakkelijker om tot dit besluit te komen.
Dat zal het verdriet er niet minder om maken. Zo'n lief dier, wat je zo lang gehad hebt, neemt een stukje van je hart met zich mee......

Heel veel sterkte voor jullie allebei vanavond. En fijn dat jullie dit samen kunnen doen. Dat scheelt ook.

Hele dikke knuffel van mij!

Carla

Greet zei

Veel sterkte met het afscheid van Snickers.
Greet(aaforum)

Angela zei

Het allerliefste wat jullie voor Snickers kunnen doen is hem helpen om te gaan. Dat is tevens ook het allermoeilijkste om te doen, maar wij mensen kunnen die keuze maken voor onze lieve dierenvriendjes. Heel veel sterkte allebei, want het blijft supermoeilijk!

Wentje zei

Veel sterkte! Ik denk morgen aan jullie!

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel voor de virtuele steun. Het was een emotionele dag en echt tijd om afscheid te nemen.