Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 05, 2018

Een rustige vrijdag

Het zal nu wel routine worden, maar als ik de katten uit hun slaapkamer haal kijk ik meteen waar Snickers is. Gelukkig kan hij nog in zijn slaapplaats klimmen en de trap op en af. Ik geef hem weer eten, maar daar eet hij maar een paar stukjes van.

Het is een grauwe grijze herfstdag, althans voor ons doen, want de temperatuur is nog twintig graden. Ik besluit mezelf op een ontbijt van Starbucks te trakteren en neem Orion mee in de van. Ik heb via de app besteld en kennelijk ging er wat mis want behalve de nitro brew krijg ik twee porties van de egg bites mee. Een geluk voor Orion, die korte metten maakt met de overtollige portie.


Als ik ontbeten heb ga ik met tegenzin mijn uur op de elliptische machine doen. Het is dat ik weet dat het op een dag als vandaag helpt tegen de fibromyalgie pijnen. Met moeite volbreng ik mijn uur en ben dan dolblij klaar te zijn!

Veel energie heb ik vandaag ook niet dus ik neem mijn tijd om me klaar te maken voor de lunch. Daarvoor heb ik bij California Shabu Shabu afgesproken met Marielle. Marielle bestelt de zalm en ik de mix van zalm en flinterdunne biefstuk.

We smullen weer van de Japanse fondue en blijven dan tot kwart voor drie kletsen. Intussen is het restaurant eigenlijk al gesloten dus we vertrekken maar gauw. Ik vind het zo leuk om nog een Nederlandse vriendin te hebben waarmee ik niet uitgepraat raak. We hebben besloten deze winter ook een aantal culturele dingen samen te gaan doen.

Intussen is de zon ook weer tevoorschijn gekomen en dat maakt het heerlijk buiten. Op het deck is het nu in de schaduw te koel dus ik ga voor het huis zitten lezen in gezelschap van Snickers en Orion. Snickers slaapt de hele dag, hij verplaatst zich slechts af en toe.

Tegen zessen bestel ik een Uber en laat me naar Sushi Yoshi rijden. Ik neem trouwens mijn opmerkingen in Florida over "onze" Uber chauffeurs terug. Deze man is heel spraakzaam en we praten over colleges.

Bij Sushi Yoshi heb ik aan de sushi bar gereserveerd. Ik ben nog op tijd voor happy hour dus de tonijn en zalm sashimi zijn halve prijs. De rest wel gewone prijs en ik bestel een stukje van van alles. Dat is zo fijn bij dit restaurant, je kunt per stuk bestellen en daardoor veel diversiteit op je bord krijgen.

Het is goed dat ik gereserveerd heb want het is druk, ook aan de sushi bar. De bediening is dan ook niet optimaal. Dat is wat Rick tegenstaat aan dit restaurant en ik snap dat wel. De serveerster helpt twee van haar collega's een tafel schoon te maken en let helemaal niet op haar klanten. De mensen naast mij willen ook meer te drinken en ergeren zich eraan.

Mijn fooi wordt dan ook precies 15%, want die wordt gedeeld met de sushi chefs en die deden het wel heel goed. Als ik klaar ben roep ik weer een Uber en Gustavo is ook heel vriendelijk. We hebben weer eens het probleem dat de GPS mij achter ons huis wil afzetten met geen toegang. Waarom is me een raadsel want bij het ophalen is dat nooit het geval.

Snickers ligt nog bij de voordeur en ik geef hem meteen een bakje met eten. Hij neemt daar een aantal happen van, maar lang niet zo enthousiast als voorheen. Hij eet tenminste een beetje, maar lang niet genoeg.

Met Snickers naast me en Orion aan mijn voeten ga ik tv kijken. Katja komt online en is helemaal blij. Zij heeft haar twee weken vakantie eind februari goedgekeurd gekregen zodat zij en Kevin eindelijk hun huwelijksreis kunnen plannen. De bestemming is nog onbekend. Het was Thailand, maar daar is het Zika virus en daar is Katja bezorgd om.

Nog een nachtje en een rondleiding en dan heb ik mijn maat weer terug. Dit keer extra fijn zodat ik niet alleen beslissingen over Snickers hoef te maken. Allemaal een heel prettig weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet het eten er mooi uit!
Fijn dat Snickers nog een beetje is opgeknapt dan kan Rick ook afscheid van hem nemen.
Het zal een lastig weekend worden denk ik, sterkte!

Petra zei

Het moeilijke is dat hij niet eet. Dat gaat hij natuurlijk niet lang volhouden :(. Vanavond gaan we proberen hem een "soep" te geven en veel water in zijn voer te doen.

Angela zei

Hopelijk kun je nog even veel knuffelen met Snickers. Jammer dat hij niet wilt eten, maar dat geeft denk ik wel aan hoe erg hij uit zijn doen is.
Sterkte!

Petra zei

@Angela - Inderdaad, hij houdt van de smaak, maar krijgt niet veel meer weg