Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 03, 2018

Happy Hour met Sara

Dit keer laat Orion me wel wat langer slapen, maar om kwart voor acht ben ik klaarwakker. Het is alweer warm genoeg om zo naar buiten te lopen. Ik laat Orion dan ook zonder jas uit.

Mijn ontbijt bestaat vandaag uit tomaat en gerookte zalm en tot mijn verbazing is Snickers nergens te bekennen. Ik kan hem ook nergens vinden dus hij moet naar buiten geglipt zijn toen ik Orion meenam.

Alweer vroeger dan gewoonlijk sta ik op de elliptische machine. Het uur gaat snel en ik vind het heerlijk zo vroeg klaar te zijn! Ik lijn Orion aan en neem hem mee voor een goede wandeling door de buurt. Ondanks het warme weer beginnen de herfstkleuren toch te komen. Ik weet dat het een voorbode is van kale bomen, die ik zo vreselijk vind, maar probeer toch van de kleuren te genieten.




Voor mijn lunch ga ik weer naar Noodles & Company. Hun Med salade met kip blijft een van mijn favorieten en ik geniet er weer op hun terras van. Buiten eten op 3 oktober is een grote bonus.

Intussen zijn de schoonmaaksters bezig in ons huis en ik blijf dan altijd het liefst weg. Ik ga eerst naar DePauls Urban Farm, ons plaatselijke boerenstandje. Zij hebben alles in de herfst altijd zo mooi uitgestald. Ik maak dan ook de nodige foto's.










 

Waar ik voor kwam vind ik echter niet. Ik wil een van de kleine witte pompoentjes om te versieren. Hun "witte" pompoenen zijn echter meer bruin. De verkoopster zegt dat het komt door het natte weer van de afgelopen maand. Ze verwacht echter over een paar dagen betere pompoentjes binnen te krijgen. Daarvoor moet ik dus terugkomen.

Om de een of andere reden heb ik enorme dorst en besluit bij Starbucks een nitro brew en een glas water te bestellen. Keri, die mij inmiddels kent, zorgt voor een heerlijke koffie. Op hun terrasje drink ik het op.

Terwijl ik daar zit krijg ik om 14:18 een test presidentieel "noodgeval" sms. Dat werd al van tevoren aangekondigd dat iedereen met een mobiel die zou krijgen. Om me heen piepen inderdaad de andere telefoons ook. Dit alert was er al voor weersomstandigheden en Amber alerts en er is dan ook nogal wat kritiek op deze "presidentiele" alerts.

Nu ik toch vlak bij Safeway ben haal ik daar een paar boodschappen. Ik ga ook bij de soepen kijken en labels lezen. Ik wil soepen vinden, die weinig koolhydraten en suiker hebben en ik zie al gauw dat dat moeilijk gaat worden. De Aziatische soepen zonder noedels zijn mijn beste keuze deze winter.

Op weg naar huis belt Rick en ik vertel hem dat ik Orion weer eens op het deck heb gelaten. Rick vraagt zich af wanneer Orion over het hek daarvan zal springen, maar ik denk dat hem dat niet lukt want dan moet hij op de trap springen.

Nou, Rick had gelijk. Als ik binnenloop zie ik niet zoals gewoonlijk Orion bij de achterdeur staan en hij is dus helemaal niet op het deck. Enthousiast dat ik thuis ben komt er een vieze modderige hond de trap op rennen. Die heeft zijn kans om op het deck te mogen blijven dus grandioos verspeeld!

Buiten wachten we tot Orion enigszins is opgedroogd. Dan geef ik hem eten in zijn bench en roep een Uber om naar het Mosaic District te gaan. Daar heb ik bij B Side voor Happy Hour afgesproken met Sara.

Als ik er binnenloop zie ik Sara nog niet dus neem plaats aan de bar. Er zitten al twee dames en een ervan zegt dat mijn happy hour drankje voor haar rekening zal zijn. Ook voor dat van Sara, die een minuut later binnenloopt, zal ze betalen.

Wij bedanken haar natuurlijk hartelijk, maar vragen hoe het komt dat ze zo vrijgevig is. Zij blijkt een bartender bij een ander restaurant hier in het Mosaic District te zijn en ze had zin in een "girls party". Ze heeft dus iedere vrouw, die binnenkwam, op een drankje getrakteerd. We klinken onze glazen en zeggen "Girl power!". De Spaanse wijn smaakt heel goed.

Sara en ik delen de gevulde olijven en pimento kaas balletjes van het Happy Hour menu. Dan delen we een komkommersalade en een plankje met charcuterie en kaas. Het is precies genoeg en Sara en ik praten bij. Dan spreken we af voor midden december alweer voor het volgende happy hour, want we reizen beiden tussendoor.

Een Uber brengt me naar huis en dan ga ik op zoek naar Snickers, die ik al de hele dag niet heb gezien. Ik vind hem slapend voor de voordeur. Hij ziet er verdroogd uit en inderdaad drinkt hij heel veel water als ik hem dat aanbied.

Snickers weegt ook bijna niets meer en ik ben bang dat hij niet lang meer bij ons zal zijn. Hij heeft nierziekte en die lijkt nu over te nemen. Na het water drinken lijkt hij weer wat beter, maar ik moet hem heel ongewoon naar beneden dragen en hij is niet geinteresseerd in zijn eten. Ik maak me nu wel zorgen, maar er is niets wat een dierenarts kan doen dus ik hoop maar dat hij vannacht toch wat eet.

4 reacties:

Anja L. zei

Ach, dat klinkt niet best met Snickers. Kun je hem binnen houden of wil hij perse naar buiten?
Wat een leuk gebaar van die vrouw aan de bar. Eigenlijk best een goed idee als je eens een keertje alleen bent.
Fijne donderdag en sterkte met Snickers.

Petr@ zei

Arme Snickers. Zijn lichaam raakt echt op. Ik denk dan gelijk aan jullie vakantie en hoop dan maar dat hij niet juist dan overlijdt.

Wat een leuk gebaar van die vrouw in de bar. Zo heb je toch aanspraak als je alleen bent.

Ik eet zelf de soepen van Conimex (Thaise kippensoep of rode curry). Echt heerlijk met weinig suiker en veel eiwit. Maar die zal bij jullie vast niet te koop zijn.

Marion2 zei

Wat ellendig met Snickers. Net ook nu je alleen thuis bent.
Ik hoop dat het nog even gaat.

Die Orion! Duidelijk van geen kwaad bewust ook.

Petra zei

@Anja - Hij wil per se naar buiten en ik wil hem dat plezier niet ontnemen.

@Petra - Ja, ik denk ook aan onze vakantie. Maar die is nog bijna twee weken weg.

@Marion - Ik hoop ook dat hij tenminste tot Rick thuiskomt overleeft.