Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 01, 2018

Rick is op zijn derde reis in een maand, dit keer zonder mij

Rick staat op zijn gewoonlijke tijd van kwart over zeven op en ik hoor hem en Saskia bezig op de gang. Ik sta dan ook maar op en gezamenlijk helpen we Saskia haar katten en schoongewassen was in haar auto te doen. Dan vertrekt zij weer naar Richmond.

Rick en ik hebben samen ontbijt voor hij zich klaar gaat maken voor zijn reis naar Bellevue, Washington. Hij heeft er dit keer helemaal geen zin in, ook omdat het hier de hele week prachtig zomers weer gaat worden en het rond Seattle koel en regenachtig zal zijn.

Tegelijkertijd vertrekken we. Rick naar het vliegveld en ik naar Anytime Fitness. Daar doe ik eerst een half uur op de ARC trainer voor Sharon me komt halen voor de personal training. Dat halve uur gaat snel en ik volmaak mijn tienduizend stappen nog even voor ik huiswaarts ga.


Het is intussen al een graad of vijfentwintig op weg naar achtentwintig graden. Heerlijk! Ik neem Orion dan ook mee voor een wandeling door de buurt.

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Op hun terras geniet ik van de Med salade zonder pasta. Het is oktober en toch is het te warm om in de zon te zitten. Sharon vertelde dat het hier vorige week iedere dag regende dus dat heb ik fijn gemist en nu is het super weer.

Intussen erger ik me dood aan mijn nagels. Ze zijn acryl en veel te lang. Eigenlijk heeft de styliste ze van het begin af te lang gelaten. Nu kan ik er niets meer mee en eentje kwam tijdens de personal training los. Ik had gehoopt nog een paar weken te wachten met vervangen, maar rijd direct na het eten naar Pro Nails.

Daar haalt Mary met veel moeite de acryl eraf. Ik kies een oranje met glitters als herfstkleur, corresponderend met de pompoenen. Ik ben blij weer gewone nagels te hebben. Over twee weken ga ik terug voor zijden nagels, die beter zijn voor je nagels dan acryl. Die moeten dan ook weer een maand mooi blijven.

Bij de Pumpkin Patch hier ga ik kijken of er leuke sierpompoentjes zijn. De verkoopster vertelt dat heel veel ervan verrot zijn door alle regen van vorige week. Wat een strop! Ik koop er toch wel een uit sympathie, maar eigenlijk is die ook niet zo mooi.



Thuis neem ik mijn laptop het deck op want ik loop twee Boer Zoekt Vrouw afleveringen achter. Het is weer zeer vermakelijk. Ik vind dit keer alle boeren leuke mensen en ben benieuwd hoe het verder zal gaan.

De komende vijf avonden eet ik dus zonder Rick. Meestal kies ik dan restaurants waar hij niet dol op is en ik begin met mijn favoriet, California Shabu Shabu. Ik bestel weer zalm en biefstuk met een tomatenbouillon. Ik weiger de noedels en de mais en zo is het een heel laag koolhydraten maal. Zoals altijd is het smullen geblazen.

Terug thuis kan ik Snickers nergens vinden. Meestal komt hij wel naar binnen als ik thuis kom, maar vandaag niet. Als ik hem achter het huis roep is er geen teken van onze oude kat. We zijn ook niet helemaal zeker of hij nog hoort. Gelukkig zit Snickers een paar uur later bij de voordeur op de stoep. Zo kan ik gerust naar bed met alle drie mijn viervoeters onder dak.

Als ik Orion voor het slapen gaan nog even uitlaat valt me het krekel en andere insecten concert op. Dat klinkt nog zo zomers! En ik kan zonder jas lopen, mij hoor je niet klagen!

4 reacties:

Petr@ zei

Wat een tegenstelling hè, herfsttaferelen bij zomerse temperaturen. Heerlijk hoor.

Fijn dat Snickers weer aan kwam lopen. Kon je met een gerust hart gaan slapen.

Marion2 zei

Wat zul je geschrokken zijn dat Snickers weg was.
Angstig als zo'n beestje zo oud is.

Ik heb 'solar' op mijn nagels en dat bevalt me heel goed.
Het wordt elke maand eraf geslepen (weet eigenlijk niet
het goede woord hiervoor) en dan komt er een nieuwe laagje
op. Waarschijnlijk is dat eraf halen niet goed voor je
nagels, maar ik merk er niets van. Voordeel is dat je
nagels er altijd mooi en verzorgd uitzien. Ik doe er
zelfs geen kleurtje meer op. Misschien is dat nog
een idee?

Anja L. zei

Zijn de katten van Saskia gewend aan het reizen in de auto of blijven ze miauwen onderweg?
Ik schrik me altijd rot als ik een kat niet kan vinden, vooral omdat Cooper twee jaar geleden een week is weggeweest nadat hij van het balkon was gevallen.
Je nagels hebben weer een mooie kleur!
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Petra - Ja, het echte herfstgevoel is er niet, maar dat vind ik wel best.

@Marion - Nog nooit van solar gehoord, maar ik zal eens kijken of dat hier ook in de buurt wordt gedaan.

@Anja - De katten miauwen meestal wel het grootste deel van de weg. Gelukkig blijft Snickers wel dicht bij huis, maar ik vind het eng dat hij dovig is. Maar er is geen manier om hem binnen te houden.