Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 12, 2018

Al een beetje in de kerststemming

Weg is de zon van het weekend weer. Vanmiddag gaat het weer regenen. Dit is zulk ongewoon weer voor hier! Ik moet mezelf er dan ook toe zetten om uit mijn warme bed te gaan. Gelukkig is er op maandag altijd personal training dus een goede stok achter de deur.


Rick heeft mijn koffie al aan het pruttelen als ik beneden kom. Ik heb Goudse kaas met sambal en een tomaat als ontbijt. Dan vertrekken we tegelijkertijd. Rick naar zijn werk en ik ga naar de sportschool. Daar doe ik een uur op de ARC trainer. Sharon vertelde dat er nieuwe machines komen, hopelijk wordt dat dan eens iets anders wat ik ook kan gebruiken.

Tijdens het halve uur gewichten hebben we het over Thanksgiving. Dat is al volgende week donderdag, het vroegst dat het in het jaar kan zijn. Sharon en ik zijn beiden geen fan van het traditionele maal. Veel te flauw allemaal, we zijn dus op zoek naar iets meer smaak en kleur. Uiteindelijk zal het wel weer het oude vertrouwde worden, want dat wil de rest van de familie.

Onderweg naar huis speel ik wat Pokémon Go en dan thuis het spelletje waar ik verslaafd aan ben op het moment: Scattergories. Daarin speel je tegen een of meerdere personen. Je krijgt zes categorieen en een letter en dan moet je voor iedere categorie een woord daarmee bedenken. Vroeger speelden we het bordspel vaak, maar dit is moeilijker, want veel tegenspelers zijn erg goed.

Dan neem ik Orion mee in de van en ga mijn lijstje afwerken. Eerst eet ik de Med salad met kip weer bij Noodles, dit blijft een favoriet. Daarna haal ik wat toiletspullen van Walgreens en een varkensoortje voor Orion bij Petco.

Dit weekend kreeg ik een telefoontje dat mijn favoriete gouden ketting gemaakt is. Die ga ik ophalen bij de Jewelry Doctor en hij ziet er weer als nieuw uit. Stom genoeg ben ik de oorbel waar ik een stopper voor nodig heb thuis vergeten. Zonder oorbel weet de juwelier niet hoe groot de stopper moet zijn. Vanmiddag nog maar een keer terug dan.

Onze dierenarts laat van ieder overleden huisdier een pootafdruk maken en ik ga die van Snickers ophalen bij Town & Country. Ik moet daar ook nog de rekening van Snickers' euthanasie betalen. Ik moet toch wel even slikken als ik de afdruk zie. Maar ik vind het een mooi gebaar en een bijzonder aandenken aan dat lieve katertje.

Thuis haal ik de oorbel op en de juwelier heeft zelfs dezelfde stopper als de andere oorbel heeft. Het zijn mijn regenboog saffieren oorbellen en die draag ik graag.  Ze passen overal bij.

Bij de grote Michaels in Fairfax ga ik kijken of ze kerstspullen hebben voor mijn feeentuintje. Tot mijn teleurstelling zie ik helemaal geen feeentuin spulletjes. Wel zie ik kerstboomversieringen met initialen en besluit die te kopen voor de buren. Het is zaak dat vroeg te doen, want ze hebben nu al geen N meer. Die maak ik dan maar zelf.


Dat Rick en ik beiden een hekel hebben aan was opvouwen blijkt wel uit de stapel schone was, die nog gevouwen moet worden. Ik besluit het eens aan te pakken en kijkend naar een kerstkoekjes competitie werk ik het allemaal weg. Ik weet nu al dat Rick me zeer dankbaar zal zijn (hij vouwt het ook vaak op).

Voor ons avondeten bakt Rick vanavond zijn heerlijke omelet. Het zit vol groentes en gerookte zalm. Het lijkt enorm als ik eraan begin, maar is heel licht dus ik krijg het helemaal op. Nu heb ik ook zeker mijn groentes voor de dag binnen!

Al vind ik dit weer (het regent inmiddels weer) vreselijk, het helpt wel om meer in de feestdagen stemming te komen. Op tv zijn er ook alweer allerlei kerstshows. Thanksgiving is lekker vroeg dit jaar dus veel tijd om kerstvoorbereidingen te doen. Alle drie de kinderen zullen er met de feestdagen zijn en dat is ook iets om flink te vieren!

6 reacties:

Eveline zei

Meer dan een maand de Kerstboom in huis! Gelukkig is het een nepperd, dan vallen er geen naalden af. Ik heb ook nog een armbandje dat gemaakt moet worden. Waar zit die Jewelry doctor?

Petra zei

@Eveline - Ik vind onze nep kerstboom ook heel leuk, de echte komt pas tegen de helft van december. De juwelier is klein, maar goed. Jewelry Doctor in Vienna.

Anja L. zei

Wat leuk dat alledrie de kinderen thuis komen met de kerst.
Ik vind het een lief gebaar van de dierenarts dat ze zo´n pootafdruk maken.
Fijne dinsdag!

Petr@ zei

Een bijzonder aandenken aan Snickers!

Ook hier al genoeg kerstversiering maar dat is me nog veel te vroeg. Ik ben sowieso altijd laat met versieren. Ik stel het ook steeds uit. Geen idee waarom maar ik heb ook niet zoveel met kerst.

Petra zei

@Anja - Ja, een heel fijn vooruitzicht!

@Petra - Kerst is hier zo anders dan in Nederland. Ik word wel vrolijk van dat uitbundige. Vroeger had ik er ook niet zoveel mee.

Petr@ zei

Ik denk inderdaad dat ik het in Amerika wel leuk zal vinden omdat het daar ook meer leeft.