Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 18, 2018

Alvast voorbereiden om voor Kerst te versieren

Zaterdag

Rick gaat om half acht al naar beneden, maar ik draai me nog eens om. Ik heb een nieuw flanellen nachtshirt en dat is lekker warm. Ik heb een rare droom dat ik een cheque niet goed kan schrijven. Als ik wakker word bedenk ik me dat ik die droom in Nederland nooit zou hebben aangezien er niet met cheques gewerkt wordt.

Rick heeft zijn dieetontbijt al op als ik beneden kom. Dat betekent dat we meteen naar Starbucks kunnen gaan voor onze koffies. Ze hebben de egg bites niet vandaag dus ik bestel een brioche met ei, spek, spinazie en tomaat van Panera.

Op weg naar huis spelen we eerst wat Pokémon Go. Zoveel leuker nu Rick het ook speelt! Dan moet Rick lucht in de banden van zijn auto doen want om de een of andere reden (waarschijnlijk de koude temperaturen) is de spanning daarop veel te laag.

Thuis krijgt Orion mijn brioche, natuurlijk een delicatesse voor hem. Ik vind mijn ontbijt zonder brood ook heel erg lekker. En dan is het weer tijd om te bewegen. Zin in de elliptische machine heb ik niet dus ik loop hard op de plaats tot ik een uur later 9000 stappen bijeen heb.

Zorro is helemaal blij met zijn "katten tv", allerlei vogels komen op onze voeder af

Intussen is Rick bezig in de tuin. Als ik naar buiten kom heeft hij de magnolia helemaal kaal geknipt! Ik ben dan altijd bang dat die in de lente niet gaat bloeien, maar Rick stelt me gerust dat die boom als onkruid groeit. Daar heeft hij wel gelijk in.

Jammer genoeg voor Rick heeft de rijdende grasmaaier er weer de brui aan gegeven. Hij heeft nog net de voortuin bladervrij kunnen maken, maar er zitten nog heel wat bladeren aan de bomen. Hopelijk krijgt hij hem op tijd gemaakt want harken zit er voor ons met onze schouderproblemen niet meer in.

Bij Whole Foods halen we wat boodschappen en ook lunch. We zien er bovendien heel wat veganistische gerechten, die we voor Thanksgiving kunnen gebruiken. Er is een pamflet met al die gerechten en Rick neemt er foto's van voor Saskia, zodat zij ons kan laten weten wat ze lekker vindt ervan.

We hebben beiden een salade van de salad bar als lunch en ik heb er sardientjes bij. Dan gaan we genieten van het lekkere weer. Het is maar negen graden, maar de zon is zo sterk dat ik zonder jas buiten kan zitten.
Het is hoog tijd om Orions vacht aandacht te geven. Hij zou eigenlijk door een professioneel gekapt moeten worden, maar dat zal hij natuurlijk niet toelaten. Hij bijt zelfs al naar mij als ik te lang doorga met plukken. Er komt weer een hele hond uit hem en ik knip zijn broek (zover hij het toelaat) en poten. Dat maakt dat hij er een stuk netter uitziet, maar ik zou eindeloos door kunnen gaan!

We halen vervolgens de kerstversieringen voor buiten van zolder. We moeten van dit droge en relatief warme weer gebruik maken. Rick zet de elektrische punten op en morgen zullen we alvast een aantal van de lichtjes aanbrengen. De rest van de kerstversieringen laten we tot na Thanksgiving donderdag.

Trouwens, ik zag dat vandaag Sinterklaas in Nederland aankwam. Tot nu toe heeft hier niemand nog iets gezegd over een Sinterklaasviering. Ik laat het aan Rick en de kinderen over. Ik denk dat iedereen het te druk heeft en het te geforceerd wordt nu we niet bij elkaar kunnen zijn. Ik vind het allemaal best, genoeg drukte voor Kerst. Sinterklaas zal weer leuk zijn mochten er kleinkinderen komen.

Rick gaat meer boodschappen voor Thanksgiving halen bij de Giant and ik blijf buiten lezen tot de zon achter de huizen verdwijnt. Ik ben zelfs een beetje verbrand op mijn armen. Dat laat wel zien dat we op de hoogte van Rome zitten hier, want die negen graden voelden als veel meer.

Voor ons avondeten gaan we naar B Side. Dat is een restaurant dat naast een slagerij ligt en daarvan zijn vlees krijgt. We bestellen een salade met mini komkommer, ricotta en pijnboompitten. Dan de lekkerste gevulde olijven ooit en een mooi charcuterie plankje. Het smaakt allemaal voortreffelijk!
 

Morgen hoop ik meer energie te hebben, want vanmiddag voelde ik me als een vaatdoek. Waarschijnlijk vanwege de drukke dag gisteren. Ik zie dus weer uit naar mijn bed in mijn warme flanellen nachtshirt.

Zondag

Tegen achten zijn we beiden op en gaan weer naar Starbucks. Om mysterieuze redenen hebben ze vandaag de egg bites wel, dus die neem ik als ontbijt. Rick haalt een paar egg Mcmuffins van McDonalds en eet die zonder de muffins.

Dan gaat hij weer naar buiten en proberen de maaier aan de praat te krijgen. Ik ga naar boven en doe mijn uur op de elliptische machine. Al Pokémon Go spelend (Pikachu kijkt zelfs op een gegeven moment toe) gaat dat snel.

Rick komt helemaal blij binnen want hij heeft de maaier aan de praat gekregen en de hele tuin bladvrij kunnen maken, althans voor nu. Hij gaat nu kerstlichtjes aan het dak van de garage hangen. Ik probeer alle lichtjes binnen uit en vind zoals ieder jaar weer een aantal netten en snoeren, die niet meer aan gaan.
Intussen zet ik mijn Shark aan om het tapijt in de family room te zuigen

Na onze lunch salades maak ik een lijstje en gaan we naar Target. Daar heb ik een groot kussen besteld voor Rick om op te liggen in de family room. Die moet ik bij Guest Services ophalen en daar is het druk! Ik heb het kussen net in mijn handen als Rick van de andere kant van de winkel sms-t wat er in 's hemelsnaam aan de hand is.

Gauw loop ik naar het kerstgedeelte. Daar heeft Rick al een aantal dozen met blauwe lichtjes voor onze "Santa landingsbaan" in de kar gedaan. We vinden een nieuwe ster voor onze kerstboom en veel van de rest van mijn lijstje.

Niet alles echter dus we gaan ook nog langs Michaels. Daar werken we de rest van ons lijstje af, althans voorlopig, want we hebben nog niet alles getest. Thuis hang ik de netten op de struiken en Rick doet een gedeelte van de "landingsbaan".

Voor we het weten is het vier uur en we haasten ons naar Tysons Corner. Daar hebben we kaartjes voor de nieuwste versie van The Grinch. Dat is mijn favoriete kerstverhaal en Rick vindt het ook heel leuk. Het is weer een vrolijke film, al vinden we de muziek maar zeer matig.

Op weg naar huis bestellen we Thais eten om op te halen. Rick denkt dat hij van Natta Thai bestelt, zoals we wilden. We gaan daar dus heen, maar er is geen bestelling voor ons. Dan ziet Rick dat hij per ongeluk Bangkok Street heeft gebeld.

En inderdaad, daar staat ons eten. Gelukkig is het nog niet koud. We smullen er thuis van. Intussen facebooken we met Katja, die helaas geveld is door een buikvirus. Hopelijk is dat allemaal weg voor Thanksgiving en kunnen ze vrijdag hierheen komen.

Nu gaan de voeten omhoog en de tv aan. Dit weekend is weer voorbij gevlogen!


7 reacties:

Petr@ zei

Wat kun je toch druk zijn met allerlei kleine dingen. Een weekend vliegt weer voorbij zo.
Wel slim om alvast de kerstverlichting op te hangen nu het mooi weer is. Dan heb je dat maar vast gehad.
Ach arme Katja. Wens haar maar beterschap.

Marion2 zei

Voor mij is sinds het gezeur over Zwarte Piet toch
de glans van het Sinterklaasfeest eraf. Winkeliers
durven ook geen Zwarte Pieten meer in hun etalages
af te beelden, dus leuke Sinterklaas etalages zijn
eigenlijk wel geweest. Kerst kan wel, dus dat is
wat je nu ziet. Ook erg leuk, maar je mist de
Sinterklaassfeer daardoor.

Ik denk ook dat we er pas weer wat aan gaan doen
als er kleinkinderen zijn. Wel haal (of bak) ik
voor Sinterklaasavond altijd pepernoten met
schuimpjes, speculaas, gevulde speculaas en
een stukje banket. Daarbij natuurlijk chocolamelk
met slagroom en naar de oude cd met Sinterklaasliedjes
luisteren. En o ja, ik koop voor iedereen een mooie
chocoladeletter. Dat vind ik dan wel zo gezellig.

Ik moest wel lachen om het voorval in de Target.
Heeft Rick zijn cadeau nu gezien?

Marion2 zei

Heb je al BZV gezien? Hierbij nog een link met een leuke recensie: https://www.shepostsonline.nl/2018/11/18/boer-zoekt-vrouw-2018-marnix-en-jaap-moeten-kiezen/

Ik denk dat Marnix, Wim en Jaap de verkeerde keuze hebben gemaakt.

Anja L. zei

Ik droom vaak dat ik een telefoonnummer moet intikken en dat ik steeds de nummers omdraai! Geen idee waar dat vandaan komt.
Zo jammer dat het hele Sinterklaasfeest helemaal is verpest door al die relschoppers hier. Ik snap best dat mensen tegen een pikzwarte zwarte Piet zijn maar geef hem alle kleuren van de regenboog en voor de kinderen maakt het toch niet uit. Dit zien het niet eens. Er wordt niet eens meer naar elkaar geluisterd, degene die het hardste schreeuw wint lijkt het wel. Heel jammer.
Fred heeft ook wel eens bij de verkeerde Chinees gestaan om onze bestelling op te halen.
Ik hoop dat Katja opknapt en gezellig kan komen met Thanksgiving.
Fijne maandag!

Tineke zei

Wij zitten weer helemaal in het sinterklaasfeest, kleindochters hebben hier gelogeerd, verkleed met pietenpakken, geknutseld, gezongen en schoen gezet; zo leuk.
Via netflix hebben we alvast 2 kerstfilms gezien, toen we oppastte wij onze dochter; gezellig.
Deze week gaan we naar de christmasfair in Haarzuilens, daar hebben we kaartjes voor gewonnen, altijd fijn zo'n uitje.
Thanksgivingday is bijzonder voor jullie om naar uit te kijken, hier komen steeds meer black friday aanbiedingen

Petra zei

@Petra - Inderdaad en het staat weer zo gezellig!

@Marion - Met onze dieten komen zelfs die Sinterklaas lekkernijen er dit jaar niet in. Nee, Rick krijgt wat anders van mij. Dank voor de BZV link!

@Anja - Inderdaad, die roetvegen Pieten zagen er prima uit, vond ik.

@Tineke - Als je jongere kinderen hebt is het Sinterklaasfeest natuurlijk heel leuk. Wij zijn nu in een fase waar het geforceerd voelt. Tenzij de kinderen dit weekend opeens wel iets willen doen. Met iedereen zo ver weg is het moeilijk coordineren.

Nynke zei

Ik vind het altijd erg gezellig om te je blog te lezen.. leuk die kerstlichtjes en versiering straks! Wij zijn druk bezig met inpakken want we gaan aan het einde van de volgende week verhuizen dus dit jaar wordt onze Sinterklaasviering ook maar klein (we gaan er wel wat aan doen maar minder dan de vorige jaren) en Thanksgiving zal helemaal wel niks worden dit jaar. Het is sowieso geen vrije dag hier natuurlijk dus dat maakt het ook anders. Ik mis het wel want ik vond het altijd zo'n leuke feestdag in de VS! Alvast veel plezier!