Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 11, 2018

Een koud, maar mooi weekend

Zaterdag

Het is ijskoud in de kamer als Rick om kwart voor acht opstaat. Ik vraag hem de verwarming aan te zetten en wacht tot het tenminste twintig graden is voor ik opsta. Buiten waait het hard en het is maar net boven het vriespunt. Opeens is de winter hier en niet uitgenodigd!

Zoals gewoonlijk gaan we ontbijt halen bij Starbucks. Ondanks het koude weer neem ik toch weer een koude nitro brew. Rick snapt dat niet en bestelt een cappuccino. Thuis eet ik de egg bites en ga dan naar boven voor mijn uur cardio.


Jose is intussen aangekomen en Rick en hij gaan het gedane werk bewonderen. Rick is zeer tevreden. Ze komen ook naar de sportkamer en Jose is helemaal verbaasd mij te zien sporten. Vaak hebben mensen sportmachines en gebruiken ze niet. Wij dus wel, althans ik, Rick gaat slechts sporadisch op de loopband. Als de kinderen thuis zijn gebruiken zij die wel.

Rick heeft van alles te doen als Jose vertrokken is. Hij gaat naar Home Depot en een batterij voor de rijdende grasmaaier halen. Dan verpulvert hij daarmee veel van de bladeren, die vandaag door de harde wind zijn afgewaaid. Er is nog wat kleur te zien, maar het merendeel is na deze wind weg.

Na mijn douche kleed ik me in een warme trui en doe voor het eerst ook kousen aan. Als Rick terugkomt gaan we lunch eten bij Panera. Mijn salade is weer lekker met kip en allerlei groentes. Ook Rick heeft een salade.

Vroeg voor ons doen hebben we voor half twee kaartjes voor de bioscoop. Dit is de enige tijd vandaag dat Bohemian Rhapsody in het Dolby Cinema theater speelt. Het wordt een fantastische ervaring! Ik ben al sinds Killer Queen een hit werd grote fan van Queen en weet ook over Freddie Mercury's persoonlijke problemen.

Tot mijn verbazing was dit allemaal nieuws voor Rick. Hij wist niet dat Freddie Mercury biseksueel was en ook niet dat hij aan de gevolgen van AIDS stierf. Voor Rick was de film dus een openbaring. Ik denk erover hem volgende week nog eens te gaan kijken, zo goed vond ik het. Het gebeurt vrijwel nooit dat ik een film twee keer wil zien.

Het is nog net licht genoeg als we thuiskomen. Rick gaat dus verder met bladeren ruimen met de maaier. Ik knip Orions nagels en geloof het of niet, dat neemt heel wat tijd in beslag! Hij "schaatste" zo'n beetje over onze vloer achter arme Zorro aan.

Orion laat het knippen wel toe, maar een nagel tegelijk. Daarna rent hij weg en moet ik hem weer vangen voor de volgende! Vast heel vermakelijk voor een toeschouwer. Uiteindelijk horen we Orions nagels niet meer op het hout, maar dat was een uitputtend iets!

Voor ons avondeten hebben we een reservering bij Ten Penh. Ik heb daar een $50 korting bon voor via Open Table. We gaan op weg en zijn bijna bij het restaurant als ik Rick vraag of hij de bon mee heeft genomen. Dat is niet het geval en ik ook niet, terwijl we hem beiden minuten voor vertrek in onze handen hadden!

Vijftig dollar is nogal wat om te laten gaan dus Rick keert terug naar huis om de bon op te halen (gelukkig maar tien minuten rijden). Ik vraag intussen ons tafeltje om de reservering niet kwijt te raken. Het is een goede locatie, maar zo koud! Ik houd mijn jas dan ook aan.

Als Rick er weer is delen we een voorafje van pittige calamari salade. Dan neemt Rick het lamsgerecht met groentes. Ik neem de sashimi met gefrituurde spinazie. Toen dit restaurant in Washington was, was dit mijn favoriet en gelukkig hebben ze het nog. Alles is voortreffelijk bereid en de bediening heel goed.

Rillend lopen we naar de valet die binnen een paar minuten de auto brengt. Met de stoelverwarming aan en de verwarming heel hoog rijden we huiswaarts. Vorige week liepen we nog op teenslippers, een paar dagen geleden was het nog warm genoeg om buiten te zitten en opeens is het winter. Ik ben er niet blij mee!

Zondag

Tot mijn verbazing heb ik de hele nacht doorgeslapen en word pas om zeven uur wakker. Als ik de badkamer binnenloop blijkt dat Orion daar de hele nacht in door heeft gebracht. Nu is hij wakker en wil naar buiten dus Rick staat op en kleedt zich aan. Ik lees nog wat, maar om half acht sta ik ook naast mijn bed en dat op een zondag!

Het is overal dan ook heel rustig. Bij Starbucks staat onze bestelling al klaar. Aangezien het onder het vriespunt is overwoog ik even een warme koffie, maar kan de nitro brew toch niet laten gaan. Ik vraag me af of Rick daar de hele winter opmerkingen over gaat maken. Ik ben wel de enige in de koffiezaak met een koud drankje, zie ik.

Rick heeft al een ontbijt van zijn dieet op en ik bestel dit keer mijn ontbijt van Panera. Ze hebben mijn gewoonlijke ham en ei boterham nog steeds niet dus ik bestel een brioche met ei, bacon, spinazie en tomaat.

Natuurlijk eet ik de brioche daar niet van, Orion heeft een lekker zondags ontbijt ermee. Het smaakt me wel erg goed dus ik ga dit vaker halen. Hun bacon is erg lekker en knapperig, precies hoe ik het het liefst heb.

Vandaag is het Veteranendag en honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog afliep. Overal zie ik daar herdenkingen van. Ik moet vandaag altijd aan mijn Opa denken. Die was officier in de Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog en bracht een aantal jaren door in een officieren concentratie kamp in Duitsland. Hij was een heel lieve opa, maar wilde nooit over die jaren vertellen, helaas.
Hij zou dit jaar 115 jaar oud geweest zijn

Rick gaat de tuin in want nu hij zijn maaimachine aan de praat heeft gaat hij de bladeren op het gazon verpulveren. Ik vertrek naar boven voor mijn uur cardio. Net na tienen heb ik mijn 10000 stappen bijeen. Lekker vroeg, het loont toch wel om vroeg op te staan.

Onze Thanksgiving boodschappen (donderdag over een week) worden bezorgd door Peapod en daar zit Ricks lunch ook bij. Ik heb een deel van mijn lunch ook al, maar ga de rest bij Whole Foods halen. Daar neem ik ook ontbijt voor de week mee en mijn zeewier snacks.
Na de harde wind van gisteren zijn veel bomen kaal, maar er is nog kleur te vinden

Zoveel verschillende Nederlandse kazen! Ik had van sommigen nog nooit gehoord.

Rick heeft zijn salade als lunch en ik een blikje sardientjes met de meegebrachte salade van de Whole Foods salad bar. De sardientjes zijn net kleine snoepjes, ik zou er wel twee blikjes van op kunnen, zo lekker. Het doet me ook aan Snickers denken, die toen hij nog vief was mijn laatste sardientje zo van mijn vork stal!

Na het eten planten we wat tulpen- en narcissenbollen in de voortuin. Dit is voor het eerst in twintig jaar dat we dat doen. Ik ben benieuwd of ze op gaan komen. We hebben ze rond de brievenbus en de lantaarn in de voortuin gepoot.

Eindelijk na zeker een jaar is onze hot tub weer gemaakt. Ik zie mijn kans schoon erin te gaan. Het is koud buiten, maar het waait niet zoals gisteren. Perfect weer, dus. Het water is lekker warm en ik lees en speel spelletjes op mijn telefoon.

Intussen gaat Rick naar Dick's Sporting Goods. Hij moet de vijver van bladeren ontdoen, maar het water is ijskoud. Hij gaat dus zo'n waterdicht pak want vissers, die in het water staan dragen, kopen. Als hij terugkomt ziet hij er als een professionele visser uit. Gelukkig hoeft hij de vissen niet uit de vijver te halen, enkel de bladeren.

Als de zon onder begint te gaan wordt het te koel in de hot tub. Het wordt ook donker dus Rick kan niet verder in de tuin. Ik kijk nog even de aflevering van Boer Zoekt Vrouw vandaag. Gelukkig zijn er drie paren, die elkaar ook echt leuk lijken te vinden.

Deze aflevering ergerde ik me aan het gezeur van de twee overgebleven boeren over wie te kiezen en niet de verkeerde keuze te maken. Kom op, zeg! De vrouwen maakten gewoon hun keuzes en zijn vrolijk verliefd, boem!

Rick wil al een tijdje chili gaan eten bij Hard Times Café. Vanavond is het daar de perfecte temperatuur voor. We proeven eerst de vier chili's, die op hun menu staan, maar ik weet eigenlijk al dat ik de Texas chili ga bestellen. Die vind ik altijd het lekkerst.
Het is heel andere chili dan chili con carne

Rick neemt een bowl van de Texas en een bowl van de Terlingua Red met ui en jalapeno's. Voor mij komt er een flinke salade met sla, tomaten, chili en Parmezaanse kaas (ik houd niet zo van cheddar). Het smaakt ons allemaal prima en als de rekening komt hadden we voor deze prijs ook thuis kunnen eten, maar nu dus zonder de moeite.

Wat gaan weekends toch altijd snel voorbij! Volgende week heb ik iedere dag wel iets gaande dus dat is altijd fijn (afhankelijk van wat het is natuurlijk). Nu voeten omhoog en tv kijken. Gelukkig zijn er veel leuke shows op zondagavond.

Katja en Kevin hebben hun keuken ingeruimd en het zal dus hopelijk niet lang duren voor ze eindelijk hun eigen huis kunnen betrekken. Dan kan Zorro ook daarheen verhuizen. Kai kwam vandaag weer terug uit Engeland waar hij Raquel bezocht. Hij gaat misschien na zijn studie naar Lyon verhuizen als het aan blijft. Ik ga vrijdag naar Richmond om Saskia te zien. Ik kan niet wachten!

3 reacties:

Anja L. zei

Het lijkt wel of de weekenden steeds sneller gaan, ik had het er vanochtend nog met een collega over.
Wat leuk dat Katja en Kevin aan het inruimen zijn, dus er zit schot in! En Kai die misschien naar Lyon gaat! Een leuke stad voor een bezoek Petra.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een mooie foto van je opa en oma en wat een
knappe oma had je!
De mensen van die generatie hebben echt veel
meegemaakt. Het valt me op dat er vaak niet
over de heel erge gebeurtenissen werd/wordt
gepraat. Ook wel begrijpelijk.

Petra zei

@Anja - Ja, dit hele jaar is voorbij gevlogen! Ik kan niet geloven dat het alweer bijna Thanksgiving is

@Marion - Mijn oma was een schat, ik mis haar nog iedere dag.