Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 08, 2018

Genieten van de herfstzon

Op tijd staan we op want de schilders zullen tussen acht en half negen komen. Ik zit dan ook mijn ontbijt te eten als Jose aanbelt. Rick is gelukkig nog thuis want hij wilde een paar dingen aanwijzen.

Dan doen we Orion in zijn bench en laten de mannen hun gang gaan. Wij vertrekken tegelijkertijd als ben ik eigenlijk nog veel te vroeg voor de sportschool aangezien Sharon de personal training een half uur later zette.


Toch besluit ik te gaan en dan op mijn gemak mijn cardio te doen. Anderhalf uur later heb ik bijna dertienduizend stappen bijeen. Sharon heeft weer een gevarieerd programma voor me en na afloopt masseert ze mijn rug en benen met iets wat er uitziet als een machine waar je je auto mee polijst. Het werkt fantastisch goed!

Het is intussen mooi zonnig weer en een aangename temperatuur. De schilders zijn nog niet klaar dus ik besluit me te vermaken met de herfstkleuren in de buurt fotograferen. Morgen slaat het weer alweer om en daarna moeten we de koudste lucht van dit seizoen krijgen. Die kleuren zullen dus niet lang meer duren.









Voor de lunch ga ik naar Noodles & Company en bestel weer de med salad met kip zonder pasta en dressing apart. Ik wilde eigenlijk in de zon op hun terras eten, maar de deur daarheen zit op slot. Dan maar een tafel binnen in de zon.

Intussen zijn de schilders vertrokken en haast ik me naar huis. Daar doe ik Orion aan een van zijn lange lijnen en we gaan voor het huis van de zon genieten. Het is maar 13 graden, maar de zon is nog lekker sterk en er staat geen wind.
 Net zo rood als de auto
 Japanse esdoorn

Gingko Billoba

 Lorraine en Patricia komen ook even kletsen en Orion knuffelen. Dan zie ik hoe dol die op Patricia is. Als Patricia wegloopt blaft Orion haar zielig na. Met Lorraine doet hij hetzelfde. Zo fijn om te zien dat hij een tweede familie heeft als wij weg zijn!
Orion waakt over zijn domein

Jammer genoeg verdwijnt tegen half vier de zon achter de wolken. We gaan naar binnen en ik kijk een paar afleveringen van The White Queen op Amazon Prima. Een heel goede serie over Edward IV en zijn niet koninklijke koningin in de vijftiende eeuw.

Tot mijn verrassing komt Rick voor vijven al thuis. Hij wil nog van het overgebleven daglicht gebruik maken om het schilderwerk te checken. Ook zet hij een aantal van de horren, die de schilders nog niet terugzetten, er weer in.

Voor ons avondeten halen we gyro salades van Plaka Grill. Je kunt deze ook zelf samenstellen en behalve gyro vlees heb ik ook sla, tomaat, komkommer, paprika en olijven. Daarbij de taramosalata als sausje, die ik heel lekker vind.

Het is weer sitcom seizoen en donderdagavond is een favoriet van ons wat dat betreft. Eerst de Big Bang Theory, dan Young Sheldon, Mom en als laatste de nieuwe Murphy Brown (die ik nog niet gezien heb), lekker ontspannen en af en toe lachen.

4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat het schilderwerk weer gedaan is. Heb je daar voorlopig geen omkijken naar.

Prachtig die herfstkleuren!

Anja L. zei

Lekker dat de schilders klaar zijn, dat hebben ze snel gedaan.
The Big Babng en Young Sheldon kijk ik ook.
Murphy Brown wordt hier niet uitgezonden.
Fijne frijdag.

Anoniem zei

Het is echt genieten bij jullie in de buurt met al die prachtige herfstkleuren. Bij mij in de straat verliezen de bomen eerder hun blad dan dat ze gaan verkleuren. Ligt uiteraard aan de soort boom natuurlijk.
Wat leuk dat Orion zich thuis voelt bij Lorraine en Patricia. Fantastisch toch zulke buren te hebben. Fijn weekend !
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Ongeveer tien jaar kunnen we weer vooruit dus dat is fijn!

@Anja - Murphy Brown is ook nog maar net begonnen

@Wil - Jij ook een fijn weekend!