Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 23, 2018

Het kalkoendiner met de kinderen minus Kai

Het is telkens zo koud en ik vind het heel moeilijk uit bed te komen. Het vriest flink en is veel te koud voor de tijd van het jaar. Maar om kwart over acht lukt het me eindelijk.

Rick staat al klaar om ontbijt te gaan halen en we bestellen koffies van Starbucks. Rick neemt daar een broodje van mee en ik regel via de app een brioche met spek, ei, spinazie en tomaat van Panera. Dat staat al klaar als ik er aankom.

Dan moet Rick nog naar Petco voor katteneten voor Saskia's tweetal en we nemen een acai bowl van South Block mee voor Saskia. Thuis blijkt dat Panera voor de zoveelste keer iets heeft vergeten in mijn broodje, namelijk het spek. Ik ga er toch eens over klagen bij een manager!

Nu heb ik dus een spiegelei, spinazie en tomaat als ontbijt. Orion maakt korte metten met de brioche. Rick begint met het voorbereiden van de maaltijd en ik besluit weer op de plaats te gaan hardlopen. Een uurtje later heb ik 9000 stappen bijeen en besluit dat ik de overige duizend vast wel bij elkaar ga krijgen.

Onze kerstcactus ziet er het hele jaar niet uit tot nu!

Mijn knieen en heupen doen veel pijn en ik rust even uit. Dan gaan Rick en ik naar boven en halen de kerstversieringen voor binnen naar beneden. Ik zet de kerstboom voor op (heel makkelijk, binnen vijf minuten gedaan).

Dan zoek ik de kerstkabouters, die op onze trap gaan staan. Er is ook een "slinger" met klimmende kaboutertjes voor onze grootvaderklok. Die moet vastgehouden worden door iets zwaars en ik gebruik er een herfstversiering voor. Na Kerst doe ik die dan wel weer bij de herfstversieringen.

Als laatste hang ik de "dennenslingers" met lichtjes en rode strikken langs de trap. Het ziet er alweer heel gezellig uit! De rest van het huis laat ik nog herfst om toch een beetje Thanksgiving gevoel te houden.

Na de lunch gaan Rick en ik verder aan het Thanksgiving maal. Katja en Kevin zijn op weg en we schatten om zeven uur te eten. Dat is later dan de meeste Amerikanen dit maal eten, maar ik vind het wel prima. Ik snap nooit waarom je opeens om drie uur moet eten als je dat altijd om zes of zeven uur doet.
Katja en Kevin komen net na zessen aan. Het is goed ze weer te zien voor het eerst sinds de bruiloft. Jammer genoeg gedraagt Orion zich niet en valt Django aan. Hij wordt dus aan de lijn gehouden, arme Django is helemaal bang van hem!

De kalkoen is rond zeven uur klaar en met vereende krachten staan niet veel later alle gerechten op tafel. De kalkoen is lekker mals en met veel mosterd vind ik hem lekker. We hebben er geroosterde groentes, spruitjes, een pittige salad, mais, aardappelpuree, kalkoenvulling en croissants bij. Ik moet toegeven dat ik het dit keer een lekker maal vind!


Als iedereen genoeg heeft gegeten ruimen we met zijn allen op. Daardoor gaat dat lekker snel. Rick snijdt de kalkoen nog in stukjes, want hij is dol op kalkoen met mosterd boterhammen. Ik denk dat zijn dieet de komende dagen niet wordt gevolgd.

Voor mij is het veel makkelijker brood en aardappelen te laten staan. Ik heb wat van de vulling op, maar verder alleen kalkoen en groentes. Ik heb er verder ook geen behoefte aan, in tegenstelling tot Rick. Vandaag heb ik voor het eerst een maat tien broek aan (ik schat 40 in Nederlandse maat) en dat voelt heel fijn!

Vanavond kijken we Hallmark films. Allemaal lekker sappig en met een goed einde. Ik vind het heerlijk dat het kerstseizoen zo lang zal duren dit jaren. Al die lichtjes zijn zo gezellig!


9 reacties:

Pascale zei

Wat gezellig, jullie diner. Jij hebt me trouwens wel geïnspireerd met je dieet en de goede resultaten die je ermee hebt bereikt (vooral dat je die prediabetes teruggedraaid hebt, geweldig!). Ik volg het niet zo rigoreus als jij, maar heb wel m'n koolhydraten enorm verminderd en ben inmiddels al meer dan 10 lbs afgevallen. De afgelopen 2 dagen heb ik ook even "gezondigd" met al die gezelligheid, maar morgen ga ik weer verder op het goede pad. Dus bedankt voor de inspiratie!

Yvonne en Rob zei

Ziet er allemaal heel gezellig uit, kids er weer bij, lekker eten, kerst versiering in huis. Genieten dus!!

Anja L. zei

Jullie huis ziet er weer gezellig uit.
Wat vervelend dat Orion Django ineens aanviel is het nog beter geworden?
Knap hoor dat je zo bent afgevallen.
Fijn weekend.

MarijkeO zei

Wat knap van Saskia om als overtuigd veganist tussen dit "vleesgeweld" te eten. Ik zou dat geloof ik niet kunnen. Ik herinner me dat ik een keer met collega's tijdens een congres in de VS in een beroemd steakrestaurant verzeilde waar iedereen mega grote bloederige lappen ging eten. Ik heb het niet volgehouden en ben naar buiten gegaan. Fijn dat jullie zo open en vrij met elkaar jullie ideeën en voorkeuren kunnen hebben en dat van elkaar accepteren.

Marion2 zei

Wat gezellig, zeg! Het ziet er fantastisch uit allemaal.
Een zeer geslaagde dag.

Ik vind de kerstversieringen ook zo prachtig en de trap
in het bijzonder. Het kan zo in een kerstfilm.

Hoop dat jullie nog even van de aanwezigheid van de
kinderen kunnen genieten.

Petr@ zei

Gezellige dag zo samen. Ik hoop dat Rick lekker geniet van zijn kalkoen sandwiches. Voor sommige dingen moet je je dieet even los kunnen laten.

Het huis is weer leuk versierd voor de Kerst.

Sally zei

Ziet er allemaal lekker en gezellig uit. Ik ben sinds kort ook overgestapt op low Carb of eigenlijk keto aan het volgen en mis al dat brood, rijst en pasta bovenwonder niet. Alleen moeilijk bij Japanner met al die sushi’s. Heb wel ketobread gemaakt van amandelmeel om af en toe wat te hebben. Voel me in elk geval veel beter en verlies absoluut cm (nog niet veel op weegschaal) en kan aan kleding zien dat het veel ruimer zit. Blijft wel lastig om dit steeds uit te moeten leggen en ‘verantwoorden’ tegenover iedereen. Meningen over low carb en vooral keto zijn verdeeld.

Petra zei

@Pascale - Zo, dat is ook heel goed van jou! Ik vind het ook zo makkelijk vol te houden.

@Yvonne - Zeker!

@Anja - Gelukkig ging het vandaag een stuk beter tussen de honden.

@Marijke - Ja, Saskia zou natuurlijk graag willen dat wij ook veganistisch gingen eten, maar dat vind ik zelfs te moeilijk.

@Marion - Dit is alleen nog de foyer, de rest van het binnen versieren komt nog. Ik vind het ook zo gezellig

@Petra - We zijn nog niet klaar met versieren. Ik hoop maandag de laatste hand daaraan te leggen. Nu is het nog half herfst.

@Sally - Rick is keto aan het volgen, ik mag van mezelf wel kaas en melkproducten en hij niet. Ik vind het ook helemaal niet moeilijk. Rick wel, merk ik. Die zondigt ook makkelijker.

Petra zei

@Sally - Bij de Japanner neem ik altijd al sashimi en een zeewiersalade.