Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 30, 2018

Jaarlijks doktersbezoek

Tot mijn verbazing word ik om half acht wakker en Rick ligt nog naast me. Dat is heel ongewoon op een doordeweekse dag. Ik houd het nog tot acht uur uit en dan jaagt de pijn me uit bed. Rick staat dan ook op.

Hij maakt thee, maar op zijn vraag of ik koffie wil zeg ik nee, want ik moet vasten. Ik heb om negen uur een doktersafspraak voor de jaarlijkse controle met mijn nurse practitioner. Althans dat denk ik, als ik er aankom blijkt de afspraak voor half tien te zijn.

Balen, maar al woordspelletjes spelend gaat het halve uur snel. Alleen komen er allerlei verpleegkundigen patienten halen, maar ik hoor mijn naam niet. Eindelijk om tien voor tien hoor ik "Petra" roepen.

Dit is een bijzonder moment want de verpleegkundige van mijn NP schreef vorige keer eindelijk mijn roepnaam op. Voorheen werd ik telkens als Leonora Engle geroepen en ik maakte ze het vorige bezoek duidelijk dat dat me echt helemaal als een nummer deed voelen. Dat mag mijn doopnaam (hoewel ik niet gedoopt ben) zijn, maar ik ben toch echt Petra!

Terwijl we naar binnen lopen bedank ik hem dan ook hartelijk dat het aangepast is! Opeens hoor ik achter me uit de wachtkamer ook "Petra!" roepen. Het is mijn vriendin Mary, ik moet uitvinden waarom zij er ook was. Vienna is vaak echt nog een kleine plaats in een metropool.

Gelukkig is mijn bloeddruk okay, alleen duidelijk dat ik me veel te druk maak om zo'n afspraak. Rob vraagt verder van alles en is onder de indruk dat ik sinds begin september nog eens zeven pond ben afgevallen. Dan vertrekt hij en zegt dat Beth, de Nurse Practitioner, over een paar minuten zal komen.


Na een half uur ga ik eens kijken of ik misschien vergeten ben, maar Beth komt net aanlopen. Ze verontschuldigt zich, ze hadden een noodgeval en lopen daardoor achter. Zulke dingen gebeuren en we hebben een fijn gesprek. Ik mag haar heel graag, maar ik hoop dat ik haar na vandaag een jaar niet zal hoeven zien.

Mijn medicijnen worden weer voor een jaar vernieuwd en dan word ik naar beneden gezonden. Daar wacht een naald om bloed af te nemen. Sommige mensen vinden dit niets bijzonders, maar ik voel me altijd weer duizelig na afloop. Ik mag even met mijn hoofd tussen mijn knieen gaan zitten en als het gevoel weg is haast ik me naar Starbucks.

Het loopt intussen tegen elven en ik ben misselijk van de honger. Ik bestel een koffie en de egg white egg bites. Als een gulzige wolf eet ik die ter plaatse op! De koffie neem ik mee naar huis want ik wil mijn tienduizend stappen nog bijeen krijgen.

Dat doe ik door een uur op de plaats hard te lopen. Ik vermaak me intussen met woordspelletjes en een soort Master Mind op mijn telefoon. Tot mijn genoegen gaat het uur snel voorbij en dan is het alweer lunchtijd.

Eerst rijd ik met Orion achterin naar Noodles & Company, maar daar staat op de deur dat ze geen salades verkopen. Kennelijk konden ze de Romeinse sla niet vervangen met iets anders. Bij Panera kan ik mijn Thaise salade ook niet bestellen om die reden.

Daar kun je echter ingredienten aanpassen en dat doe ik ook via de app. Ik kies de kip met quinoa Griekse salade en houd daar alleen de komkommer en amandelen van. Dan voeg ik alle ingredienten van de Thaise salade toe. Zo heb ik mijn favoriete salade toch.
Ons huis ziet er altijd zo veel vrolijker uit met Kerst (behalve die lelijke vuilnisbak natuurlijk)

Thuis vouw ik twee manden met was op (de kinderen zijn geweest en de halve voorraad aan baddoeken is gebruikt).  Dan ga ik eindelijk adreslabels voor de kerstkaarten maken. Dat wil ik al jaren doen en nu kom ik eens eraan toe. Ik heb veel pijn in mijn handen dus niet hoeven schrijven is heel fijn!

Als ik daarmee klaar ben neem ik Orion weer mee de van in. Nu ik weet hoeveel postzegels ik nodig heb koop ik de kerstversie daarvan voor zowel binnenlands als buitenlands. Bij Micro Center hoop ik de labels te vinden om de adressen op af te drukken.

De enige keuze die ze hebben is 3000 labels voor $30. Zoveel zal ik nooit nodig hebben en ter plekke kijk ik op Amazon.com. Daar hebben ze 1000 labels voor $8 en ze zullen maandag bezorgd worden. Ik help graag lokale winkels, maar de labels afdeling van Micro Center ziet eruit alsof er een orkaan is geweest!

Michaels ligt naast Micro Center dus ik kan het niet laten daar ook even te gaan kijken naar de kerstspullen. Alles is al enorm afgeprijsd! Ze willen alles kwijt voor Kerst. De feeentuin kerstspulletjes zelfs 60%! Er is dan ook niet veel over, maar ik vind nog een aantal erg leuke dingetjes.

Thuis laat ik Orion naar binnen en dan ga ik mijn spulletjes in Fairyville zetten. Intussen komt de postbode, die uit de Filippijnen komt, en hij zegt dat hij zijn dochtertje mee wil nemen om dit tuintje te bekijken. Ik nodig hem uit dat zeker te doen!

Onze buren Lorraine en Chuck zijn ook buiten en we praten even gezellig. Chuck werkt voor het ministerie van justitie. Rick en ik hebben morgenavond het Kerstgala van Microsoft. Chuck grapt dat hun "gala" onder het portret van Trump en het lege portret van de minister van justitie zal zijn, want die heeft Trump net ontslagen. Iedere dag is er wel wat nieuws met deze president, ik mis de jaren voor hem dat ik eigenlijk vrijwel nooit aan de president van de VS dacht.

Om de een of andere reden heb ik enorm veel pijn. Het doet me afvragen hoeveel een massage nog helpt. Ik merk er althans niets van. Waarschijnlijk is het omdat er slecht weer aankomt, maar ik baal ervan. Het maakt me moe dus ik ga in mijn luie stoel zitten tot Rick thuiskomt.

Hij stelt voor naar Pazzo Pomodoro te gaan en dat had ik ook al de hele dag in gedachten dus we kennen elkaar goed. We moeten even wachten, maar dan krijgen we een tafeltje in de bar. Ik neem eens carpaccio en die is heel erg lekker!

Als hoofdgerecht neemt Rick een karbonade en ik de tarbot. Die komt met wilde paddenstoelen en een Pinot Grigio wijnsaus en herfstgroentes. Het smaakt allemaal heel goed!

In de post kwam een cd van foto's van Katja's bruiloft van ons aangetrouwde nichtje van Ricks kant. Zij fotografeert bruiloften en er zitten heel mooie foto's tussen. Ik denk dat ik twee ervan voor onze kerstkaart ga gebruiken, want wie weet wanneer de officiele foto's eindelijk klaar zijn.


Op twee huizen na is ons pleintje weer helemaal van kerstverlichting voorzien

Vanavond kijken we natuurlijk weer Hallmark kerstfilms. Ze blijven leuk in deze tijd!

6 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat alles goed was bij de dokter. Wel erg vervelend dat je je niet goed voelt met dit weer. Heb je het idee dat het erger wordt naarmate je ouder wordt Of dat niet?

Leuk dat jouw feeën tuintje anderen opvalt!

Tineke zei

Wat vreemd dat Katja nog steeds de fotorapportage van haar bruiloft niet heeft; hoort toch niet zo lang te duren.
Leuk hoor al de verlichte tuinen, ik mis het ook altijd na de kerst/winter periode.

Marion2 zei

Prachtig huis hebben jullie toch! Met alle kerstversieringen
ziet het er allemaal nog sfeervoller uit.

Wat zijn ze snel met de uitverkoop voor Kerstmis. Hier moet
het versieren ervoor zelfs nog beginnen.
Schattig van dat kleine meisje.

Wat zijn de eggbites klein. Vult dat wel genoeg voor ontbijt?
Is het een soort cake (kan ik me eigenlijk niet voorstellen
bij jou) of iets heel anders?

Anoniem zei

Wel een verschil met een doktersbezoek in Nederland.Voor mijn 3 maandelijkse controlel laatik eerst bloedprikken in het ziekenhuis. Dat is bij mij aan de overkant en daar kan je al vanaf 8 uur terecht. Zij sturen de uitslag door naar de huisarts en hebben dat voor mijn controle dus al in huis.Hoef nooit Lang nuchter te zijn want heb dan
om 9 uur mijn eerste kop koffie.
Gezellig hoor die kerstsfeer bij jullie. Ik heb gisteren onze vriendin geholpen met haar kerstdecoratie, Daardoor al helemaal in de stemming om zondag,als Cathy weer terug is, hier de kerstbomen op te zetten.Voor het eerst in mijn leven een Ugly Christmas sweater gekocht. Was verplicht voor de Ladies lunch van de Country Club.Vonden al snel onze sweater bij de Wal-Mart. Viel niet in de prijzen ,is niet belangrijk. Wat vroeg eigenlijk day er Al vanaf 1 December Christmas parties zijn.
Veel plezier vandaag en geniet van het weekend
Groetjes van Las Vegas.
Wil

Petra zei

@Petra - Nee, de fibromyalgie pijnen blijven min of meer hetzelfde. Maar met arthrose enzo erbij heb ik wel meer pijn.

@Tineke - En net als ik erover klaag krijgt Katja de foto's vandaag.

@Marion - Bij Michaels moet je er altijd vroeg bij zijn, zij vullen hun voorraden niet aan volgens mij. De egg bites zijn voldoende voor mijn ontbijt, veel protein en ik eet sowieso meestal geen groot ontbijt.

@Wil - Ik vind het ook altijd zo vreemd dat ik tot na de afspraak moet wachten (van de verzekering blijkt). Het is toch veel logischer het van tevoren te laten doen en dan de resultaten tijdens het bezoek bespreken. Maar goed, logica is soms ver te zoeken.

Roos zei

Beste Petra,

Naar al die pijnen hoop dat ze er iets op vinden. Maar de koffies smaakt altijd extra goed als je zo lang moet wachten.
En ook ik sluit mij aan heel gezellig de kerstversiering. Ook in Nederland beginnen de mensen voor Sinterklaas al te versieren (meestal geen kleine kinderen meer). Maar je dieet, eet je dan wel tussendoor fruit? of iets dergelijks of moet je echt maar 3 maaltijden eten. Ik vind het heel knap op je egg bites dan te sporten. Groetjes vanuit Nederland Roos.