Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 22, 2018

Thanksgiving

Rick is alweer vroeg uit de veren, maar ik ben pas om acht uur klaar om op te staan. Het is prachtig zonnig weer, maar min twee, heel koud voor deze tijd van het jaar. Het zal vandaag de koudste Thanksgiving ooit worden!


Voor ons ontbijt gaan we snel naar de Starbucks want we willen de hele Macy's Thanksgiving Parade zien. Mijn nitro brew smaakt weer heel goed en de egg bites zijn lekker. Thuis gaat de tv dus aan.

Het eerste uur zien we vooral optredens van zangers, maar dan komt de parade langs met al zijn ballonnen. Ik doe intussen op de pas hardlopen en krijg zo met gemak mijn tienduizend stappen bijeen.

Rick gaat boodschappen doen bij Giant en Saskia studeert, want het einde van haar semester zit eraan te komen. Ik kijk de parade tot Santa Claus aan het einde komt. Tijd voor ons om ons op Kerst te concentreren.

Eigenlijk voelt het als een opluchting dit jaar geen Sinterklaas te doen. Ik had verwacht dat een van de kinderen of Rick er iets over zou zeggen, maar tot nu toe niets. Ik zwijg ook in alle talen, hopend geen slapende honden wakker te maken.

Saskia geeft me een lijstje mee en ik ga ermee naar Whole Foods. Daar wil ik ook mijn lunch halen. Ik vind bijna alles van haar lijstje en mijn sardientjes, maar dan blijkt dat ze vandaag geen salade bar hebben. Nee, toch!

Dat betekent dat ik mijn eigen salade zal moeten maken. Daarvoor neem ik mini komkommertjes en een rode paprika mee. Thuis maak ik die klaar met azijn en zout en het is ook lekker. Die sardientjes blijven net snoepjes, ik zou er wel twee blikjes van op kunnen. Volgens Rick is het eten voor de oudere generatie dus kennelijk behoor ik daar al toe.

De rest van de middag kijken we American Football wedstrijden. Eerst die tussen de Chicago Bears en de Detriot Lions (Beren en Leeuwen tegen elkaar grote rivalen). Tijdens de pauze belt Rick zijn vader en praat bij. Tot nu toe is er geen verandering in zijn conditie. De Lions verliezen, zoals altijd volgens mijn schoonvader.

De volgende wedstrijd is pas om half vijf dus Rick en ik doen nog wat meer kerstversieringen. Nu hangt de grote krans ook voor ons huis en Mickey en Minnie zitten in hun slee boven de foyer. Volgens mij ziet niemand, die ooit, maar Rick en ik vinden ze zo leukt

Dan begint de wedstrijd tussen de Washington Redskins en de Dallas Cowboys (Indianen tegen Cowboys een decennia lange rivaliteit). De Redskins proberen heel veel, maar uiteindelijk winnen de cowboys, zoals ook in het ware leven.

Niet om zwaarmoedig te doen, maar uiteindelijk werd de gastvrijheid van de oorspronkelijke bevolking in dit land hun ondergang. Dat wordt ook steeds meer naar voren gebracht gelukkig. Tegenwoordig is Thanksgiving dan ook echt een feest om waar je dankbaar voor bent. Trouwens de allereerste Thanksgiving in de "colonies" was niet in Massachusetts, maar in Virginia.

Omdat Katja en Kevin (is nu besloten) morgen komen zullen we dan onze officiele kalkoenmaaltijd hebben. Vanavond nemen we een Uber naar Café Renaissance waar we een heel lekkere maaltijd hebben.

Voor Saskia maakt de chef een gnocchi gerecht met allerlei groentes. Rick en ik hebben een voorgerechtje, die van mij met garnalen in kerriesaus. Mijn hoofdgerecht is kreeft met verschillende groentes, erg lekker.

We moeten even wachten op een Uber terug, maar we krijgen een heel aardige chauffeur. Vanavond zal het druk zijn voor ze want veel winkels blijven de hele nacht open voor "Black Friday". Daar houden wij ons ver van.

Thuis kijken we naar Ratatouille, een Disney film. Ik ben ook helemaal blij want midden januari ga ik een week naar Belize. Het is altijd moeilijk betaalbare bestemmingen in het Caribisch gebied te vinden in januari en deze is er een met veel mogelijkheden. Na de pijndag van vandaag is het fijn iets te hebben om naar uit te kijken.

Nu is de kersttijd hier aangebroken en wij zijn al flink vooruit op onze versieringen. Dit weekend wordt een gezellig familieweekend en ik zie ernaar uit.

5 reacties:

Anja L. zei

Zijn dat wedstrijden die speciaal op Thanksgiving worden gehouden vanwege de betekenis?
Fijn dat Katja en Kevin kunnen komen.
Wat een heerlijk vooruitzicht om in Januari naar Belize te gaan zeg.
Gezellig weekend!

Tineke zei

Goed idee om de thanksgiven maaltijd naar vrijdag uit te stellen, zodat Katja en Kevin erook bij zijn.
Hier wordt black fryday ook enorm groot dit jaar, wij zijn gisteren met oudste kleinzoon gaan winkelen , waarbij hij sint cadeau mag kiezen en om zo de drukte van black fryday te ontlopen, hier duren de aanbiedingen ook vaak t/m zaterdag. Dit jaar ook deel sint cadeau s via het internet gekocht; heel relaxed.
Gisteren ook de buitenverlichting van kerst opgehangen en nog een nieuw snoer erbij gekocht.
Fijn dat het met Rick s vader nog aardig goed gaat.

Mariom2 zei

Wat een fijne vooruitzichten.

Sinds drie jaar is Black Friday ook hier geomtrod en dit jaar is het voor het eerst merkbaar.
Hoewel ik van winkelen houd, vind ik dit enorm irritant. Ik snap heel goed dat jullie je daar
verre van houden.

Veel plezier vandaag !

Marion2 zei

Haha, autocorrectie, ik bedoelde geïntroduceerd.

Petra zei

@Anja - Ja, ik denk het wel. Inderdaad vind ik het fijn om iets te hebben om naar uit te kijken.

@Tineke - Ik vind het wel vreemd om te lezen dat black Friday ook een ding is in Nederland nu.

@Marion - Ik zou het ook heel irritant vinden, hoort toch niet in Nederland. Maar zo zie je maar weer, we hebben meer gemeen dan de gemiddelde Nederlander denkt