Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 25, 2018

Weekend met de kinderen

Zaterdag

Rick en ik staan laat op voor ons doen, half negen. De rest van het huishouden ligt nog in diepe rust. Hoewel, Django hoort Orion en Katja laat hem uit hun kamer. Dat leidt weer even tot een gegrom, maar dan zijn de honden opeens goede vriendjes. Net of dat er even uit moest om te beginnen. Bij dit schrijven liggen ze vlak bij elkaar en mij te slapen.


We gaan op pad om ontbijt te halen. Een nitro brew voor mij van Starbucks en een gratis verjaardags eggnog latte voor Rick van Peet's. Bij Panera vertel ik dat er de vorige keer weer eens een ingredient miste. Dit keer gebeurt dat dus niet en thuis heb ik een lekker ei met knapperige bacon, spinazie en tomaat. Orion vindt de brioche weer een super traktatie.

Dan ga ik weer op de plaats hardlopen om mijn beweging te krijgen. Rick ruimt intussen de keuken op, want die is een troep na gisteren. Saskia komt naar beneden en gaat naar Caffe Amouri in Vienna om te studeren. Ze blijft er uiteindelijk de hele dag, maar is volgens haar zeggen weinig opgeschoten.

Rond half twaalf komen Katja en Kevin naar beneden. Zij zijn blij dat er koffie is en Katja eet een paar frittata's uit onze vriezer als ontbijt. Het plenst inmiddels en Katja zegt dat ze wel zin in een film hebben.

Dat is muziek naar Ricks oren want die stelde eergisteren al aan mij voor Katja en Kevin te vragen of ze naar Fantastic Beasts willen gaan. Dat willen ze dus graag en Rick koopt kaartjes voor de voorstelling van kwart voor twee.

We eten allemaal lunch van de restjes van gisteravond, hoewel ik er gerookte zalm in plaats van kalkoen bij heb. Rick geniet van zijn kalkoen boterham, ik zie het aan zijn gezicht. Heel veel is er trouwens niet over tot onze verbazing. Vooral de groentes waren bijna helemaal op.

Dan douchen we allemaal gauw want het zal druk zijn bij de mall dus we moeten de tijd nemen. Ik raad Rick aan de valet parking te gebruiken. Die kost wel $12, maar is verreweg de snelste (en droogste want het plenst nog steeds) manier om tijdens de feestdagen te parkeren.
Deze enorme notenkrakers zijn nieuw als versiering hier

Inderdaad kunnen we de auto zo afleveren en zijn zo zelfs nog tien minuten voor de film begint in het theater. Na ettelijke voorfilmpjes, eentje zelfs twee keer, begint de hoofdfilm eindelijk. En die is de moeite waard! Ik kan niet wachten tot de volgende om te zien hoe het verder gaat. Alleen wel heel erg opletten want het is een ingewikkeld verhaal.

Als de film is afgelopen zijn we extra blij voor de valet parking want het regent nog harder. Het duurt even voor we de FLUX TEK terugkrijgen, maar we worden tenminste niet nat. Nu hebben we het natste jaar ooit dit jaar!

Rick brengt Saskia naar haar "Friendsgiving" bij haar vriendin Natalie. Iedereen neemt een gerecht mee en Saskia heeft een appeltaart en een fles rum mee. Rick is haar chauffeur dus we hoeven ons geen zorgen te maken dat zij met teveel alcohol op gaat rijden.

Wij hebben via Open Table een reservering bij de Lebanese Taverna, Katja's favoriete restaurant in deze omgeving. Rick en ik gaan daar niet vaak heen, maar vinden het wel heel lekker. Katja en ik delen een Fattoush salade en verschillende mezza. De mannen houden het bij shawarma. Het smaakt allemaal weer opperbest.

Thuis frissen Katja en Kevin zich op en gaan dan naar Katja's tienjarige high school reunie. Ik vind het onvoorstelbaar dat het al tien jaar geleden is dat zij klaar was met high school! Er zijn in ieder geval een paar mensen, die ze graag weerziet.

Rick en ik zijn vanavond dus samen. We kijken weer naar Hallmark kerstfilms, zoals waarschijnlijk de meeste avonden de komende maand.

Zondag

Gisteravond ben ik op tijd naar bed gegaan, maar als enige. Rick bleef nog op tot Saskia besloot te blijven logeren of heel laat een Uber terug naar huis te nemen. Katja en Kevin hadden ook een heel leuke avond en kwamen volgens Rick pas tegen tweeen thuis (Saskia om vier uur uiteindelijk).

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het allemaal wat langzaam gaat vanochtend. Orion maakt Rick en mij wakker en we halen ons ontbijt van Starbucks. Ik ga daarna op de plaats hardlopen, de elliptische machine komt de komende week wel weer.

Een voor een komen de anderen naar beneden. Ontbijt voor Katja en Kevin is pompoen pie met Cool Whip (een verschrikkelijk kunstmatig smakende soort "slagroom"). Dan gaan zij hun spullen bijeenrapen en douchen. Ze moeten na de lunch terug want vandaag is het verkeer het drukst van het hele jaar.

Terwijl iedereen zich klaarmaakt versier ik de huiskamer voor Kerst. De sokken hangen weer en het is altijd zo gezellig! De rest komt vanmiddag want Rick en ik willen vandaag binnen en buiten het versieren afmaken.

Maar eerst gaan we met Katja en Kevin lunchen bij Cava. Saskia is nog steeds aan het studeren en we nemen haar wrap mee terug naar huis. In het restaurant laten we ons de salades goed smaken. Intussen hebben alle restaurants de Romeinse sla uit hun menu geschrapt en we hebben dus spinazie.

Er zijn zo vaak problemen met bacterieen in die sla dat ik niet denk dat ik dat weer ga eten, zelfs als het weer veilig wordt verklaard. Ik vraag me af wat het is met Romeinse sla, want met de andere bladgroentes hoor je dit soort problemen niet.

Thuis hangen Rick, Kevin en Katja eindelijk de gordijnen in Katja's kamer op. Katja klaagt al jaren dat het te licht is waardoor ze te vroeg wakker wordt. Ik heb die gordijnen al zeker een jaar geleden gekocht en nu hangen ze dan eindelijk. Met hun kerstbezoek kunnen Katja en Kevin dus in een donkere kamer slapen.

Dan is het toch echt tijd om weer afscheid van Katja, Kevin en Django te nemen. Zorro blijft nog hier tot zij hun kerstbezoek komen brengen. Hun terugrit zal ellenlang worden want de brug tussen Delaware en New Jersey blijkt afgesloten door een gaslek. Hierdoor moeten Katja en Kevin flink omrijden en een gewoonlijk vier uur durende rit wordt er waarschijnlijk een van zeven uur!

Intussen is het werkelijk heerlijk weer met zestien graden. Rick en ik halen de rest van de kerstspullen van zolder. Met Orion aan een lange lijn zetten we de sneeuwpoppen en grote Santa laarzen in de tuin en hangen de kransen aan de lampen.

Binnen versier ik ook de voorkamer en de eetkamer en natuurlijk de keuken. Het is allemaal weer heel gezellig. Waarschijnlijk het vroegst dat we ooit klaar zijn met versieren, maar dat maakt voor extra lang genieten van dit seizoen.


Natuurlijk kan ik het niet laten om ook gauw nog even de Boer Zoekt Vrouw aflevering te kijken. Ik blijf bij mijn voorspelling dat alleen Steffi en Roel het gaan halen. Michelle is veel te bazig en die moet een man, die niet zo meegaand is als Maarten. Jaap heeft nu al twijfels (methinks thou protest too much) en Wim en Marit zijn te verschillend. Over Marnix zeg ik maar niets, hij heeft totaal verkeerd gekozen.

Voor ons avondeten gaat Rick naar drie verschillende restaurants (die vrijwel naast elkaar liggen). Saskia krijgt een veganistisch gerecht van Sunflower. Rick neemt een Griekse salade van Plaka en haalt voor mij heerlijke sashimi van Red Galanga.

Saskia heeft nog niet besloten of ze vanavond of morgen terug naar Richmond gaat. Ze hoeft daar morgen pas om half een te zijn dus morgenochtend zou ook kunnen. We zullen zien wat Sas besluit. Ik hoop morgenochtend want ze had maar een paar uur slaap vannacht.

En zo eindigt weer een heel leuk weekend! We zijn blij dat het buikvirus net op tijd zijn beloop had en Katja en Kevin toch konden komen. Het is altijd te kort, maar zo gezellig!

5 reacties:

Petr@ zei

Wat fijn om bijna je hele gezin compleet te hebben. Jullie hebben het erg gezellig gehad, zo te lezen. Nu op naar de Kerst ;)

Waren Katja en Kevin een beetje schappelijke tijd thuis?

Marion2 zei

Wat een fijn weekend was dat!

Ik heb ook het gevoel dat het bij boer Jaap niet echt goed zit.
Bij Michelle zal het afhankelijk zijn van hoe meegaand Maarten
uiteindelijk is. Na jaren getrouwd te zijn, vind ik het niet
raar als de een langs de winkeltjes gaat en de ander wacht
op een terras, maar nu al? Dat is toch niet oké.
Wim en Marit zijn te verschillend. Ik denk dat het haar
gaat vervelen. Ben heel benieuwd naar de laatste aflevering
volgende week.

Anja L. zei

Wat een gezellig weekend hebben jullie zo gehad. Wat een pech voor Katja en Kevin dat ze zo´n omweg moesten maken.
Bij Boer zoekt vrouw ben ik afgehaakt want ik vond er dit jaar echt niks aan.
Ik kijk volgende week wel naar de reunie om te zien wie nog bij elkaar zijn.
Fijne maandag!

Tineke zei

Ja, boer zoekt vrouw, ik ben het bijna helemaal met je eens; Jaap wordt hem volgens mij wel, hij is alleen overdonderd door alles , heb ik de indruk.
Wij hebben de kerstlichtjes buiten hangen, heel gezellig met het donkere weer.
Gisteren naar de musical Mama Mia geweest met oudste kleindochter; genoten.
Jongste kleinzoon staat nu naast open met koken, vindt hij reuze interessant

Petra zei

@Petra - Nee, pas om half tien, een heel lange rit!

@Marion - Inderdaad dat opsplitsen vond ik ook heel raar.

@Anja - Ik ben ook benieuwd naar de reunie!

@Tineke - Mamma Mia is zo leuk!!