Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 14, 2018

Over cadeautjes inpakken en lekker eten

Oei, ik voel het al midden in de nacht. Er komt slecht weer aan en mijn spieren zitten compleet in de knoop. Ik spuit wat IcyHot op mijn schouders en nek en kan dan tenminste weer in slaap vallen.

Als Rick om zeven uur opstaat blijf ik nog een uurtje liggen. Beneden staat de koffie klaar en Rick is Orion aan het uitlaten. Het is maar sombertjes buiten en vanmiddag moet er flink wat regen komen, die het hele weekend gaat duren. Bah!

Rick vertrekt naar zijn werk en ik naar boven. Daar doe ik een uur op de elliptische machine. Rick heeft alle inpakspullen al van zolder gehaald en er liggen rollen met vrolijk kerstpapier om me heen. Dit is onze "Santa's workshop" met de cadeaus voor de kinderen.


Het uur sporten gaat snel en dan is het nog voor tienen als ik klaar ben! Het heeft wel geholpen met de pijn, maar ook mijn energie verbruikt. Ik besluit mezelf vandaag vrij te geven en naar mijn lichaam te luisteren.

Orion zorgt ervoor dat de eekhoorns niet bij het vogelvoer gaan. Dat proberen ze telkens weer tot Orion blaffend tegen het raam springt. Ik blijf het leuke diertjes vinden, alleen minder dat er nu alweer allerlei eekhoornplas op het raam zit.

Voor de lunch heb ik zin in pho. Ik neem Orion mee in de van want dat vindt hij altijd prachtig. Hij springt zodra ik de achterdeur opendoe op "zijn" stoel. Al maakt Orion me op pijndagen als deze soms gek met zijn harde geblaf, ik ben toch zo blij hem te hebben!

Bij Viet Aroma ben ik de enige klant. Dat is ongewoon, maar er komen wel allerlei mensen om eten op te halen. Ik bestel mijn favoriete pho met groentes en gegrilde kip. Die is zo lekker en meer dan genoeg eten ondanks dat ik de noedels weglaat.

Thuis pak ik met twee grote plastic zakken met de Kerstman erop Ricks grote kerstcadeau in. Op kerstavond zal ik Kai moeten vragen me te helpen de doos naar binnen te dragen. Het inpakken is tenminste gelukt zo. Ik moet er niet aan denken om het met papier te doen!

Boven pak ik de rest van Ricks cadeautjes ook in. Gelukkig hebben we ook leuke tasjes over van vorige jaren want ik vind inpakken een vreselijk werkje. Nu moeten alleen de cadeautjes voor zijn sok nog en daar zal ik wel papier voor moeten gebruiken. Ach, dat overleef ik ook wel weer.

Nu ziet een vaatdoek er waarschijnlijk energieker uit dan ik. Ik ga in mijn luie stoel liggen en Kerst kookcompetities kijken. Onvoorstelbaar wat sommige mensen zonder recept of wat ook in elkaar kunnen flansen.

Rick komt wat later thuis want hij vond iemands $6500 check en is die even naar die persoon gaan brengen. Met spitsverkeer en regen duurt dat extra lang, maar Rick heeft zijn goede daad van vandaag weer gedaan.

Voor het avondeten neemt Rick me naar Passion Fin. Hij herinnert me eraan dat ik thuis pijn kan hebben of ergens waar mijn favoriete eten voor me wordt gemaakt. We hebben ook een bon voor 15% korting voor dit restaurant. Ik bestel de sashimi en Rick heeft een heel lekker uitziend Thais gerecht.

Na afloop haalt Rick me op bij het restaurant zodat ik de regen niet hoef te trotseren. Er is weer een leuke Hallmark film op tv en binnen is het wel erg gezellig met de kerstboom en het geluid van de regen buiten. Allemaal een heel fijn weekend toegewenst!
De lichtjes zijn met de regen nog mooier

5 reacties:

Marion2 zei

Wat een narigheid dat je zoveel pijn hebt. Ik vind het bewonderenswaardig
hoe je toch doorgaat met van alles te doen. Hopelijk gaat het met Kerst
wat beter.

Wat een werk inderdaad om alle cadeaus in te pakken. Ben nu wel benieuwd
wat het cadeau voor Rick is.

Ik vind eekhoorntjes ontzettend schattig. Maar ik zou er niet tegen kunnen
als ze tegen de ramen zouden plassen. Dan zou ik het voer toch wat verder
weg zetten.

Tineke zei

wij voeren de vogels, altijd zo leuk om ze te zien; wel 15 mussen , tortelduifjes , roodborstje en merel.
vanmorgen hadden we afzwemfeestje van kleindochter en nu slaapt kleinzoon hier, tijdens kidsfeestje van zijn zus.
fijn weekend toegewenst.
hier voorspellen ze ook sneeuw , ben benieuwd of het iets voorstelt.

Petr@ zei

Dat inpakken kun je gelukkig van je lijstje schrappen. Als je ergens tegen op ziet, kun je het maar beter gedaan hebben.
Gelijk heeft Rick: pijn heb je toch wel. Dan maar beter genieten van je favoriete voedsel.

Wentje zei

Wat goed van Rick dat hij de check terug bracht naar de juiste persoon. Het zette me wel aan het denken, hier doen we eigenlijk niets meer met cheques, hoe is dat daar? Is een cheque gebruikelijk? En als iemand anders het had gevonden had die het dan kunnen innen?
Hoe dan ook zal die persoon in paniek zijn geweest!
Hoop op een goed en fijn weekend voor jullie!

Petra zei

@Marion - Ik vind ze ook zo schattig en het zijn echte acrobaatjes. Die plas was ik er wel weer af, maar zou liever willen dat ze bij hun maiskolf bleven.

@Tineke - Ik geniet ook van alle vogeltjes, die komen eten. Zo kijkend naar jouw lijstje zijn ze hier toch wel anders, behalve de musjes.

@Petra - Inderdaad, morgen ga ik het afmaken en dan ben ik er weer een jaar vanaf, ha ha.

@Wentje - Hier wordt nog wel het e.e.a. met cheques gedaan en ik vind het vaak ook erg makkelijk. Ik betaal onze schoonmaaksters, mijn personal trainer en mijn masseuse met een cheque. Nee, als iemand die cheque had gevonden had hij die niet kunnen innen. Dat is ook het fijne ervan tegenover contant geld. Ik zie de cheques hier eigenlijk ook niet verdwijnen voorlopig ondanks alle elektronische mogelijkheden.