Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 10, 2018

Over een affidavit ondertekenen en een onverwachte ontmoeting met een Nederlander

De bloemen staan op Ricks auto als hij naar buiten gaat om Orion uit te laten. Dan horen we op de televisie dat Richmond gisteren meer dan 25 centimeter sneeuw heeft gekregen. Gauw bellen we Saskia en die is inderdaad ingesneeuwd.

Ze moest gisteren eigenlijk boodschappen doen en kon dat natuurlijk niet. Het sneeuwt vrijwel nooit zoveel in het zuiden van Virginia dus er is nauwelijks budget om sneeuw te ruimen. Gelukkig had Saskia nog wel wat eten in huis want alles was dicht. Ze zegt ook dat de wegen er vreselijk slecht uitzien en wij drukken haar op het hart niet te gaan rijden. Gelukkig woont ze midden in de stad.

Wij hebben alleen maar onechte sneeuwpoppen

Rick vertrekt in zijn "lelijke" kersttrui naar zijn werk. Hij heeft de pasties, die we gisteren ophaalden mee. Er is ook wedstrijd wie de lelijkste trui heeft en die wint Ricks collega en vriend Cliff. Die heeft zijn trui helemaal zelf gemaakt en er zelfs een computer tablet in verwerkt.

Voor mij is het na mijn ontbijt weer tijd om Anytime Fitness te gaan bezoeken. Een uur op de ARC trainer bezorgt me slapende tenen en bijna 10000 stappen. Het halve uur personal training gaat weer snel. Ik ben blij dat Sharon weer wat zwaardere gewichten geeft. Sterke spieren zijn belangrijk naarmate we ouder worden.

Thuis zendt Kirsten mij het affidavit wat ik vanmiddag moet ondertekenen. Ze wil zich ervan verzekeren dat ik het eens ben met de punten en de taal. Dat ben ik en we spreken af elkaar om half drie bij haar advocaat te ontmoeten.

Intussen is het lunchtijd en heb ik een boodschappenlijstje af te werken in het centrum. Als eerste ga ik naar Walgreens. Daar koop ik een puff spons (die naam vond ik online, ik hoop dat het het goede woord ervoor is) en haal ik een stel medicijnen op.

Aan de overkant bij Whole Foods haal ik ingredienten voor het avondeten. Ook neem ik mijn lunch, een blikje sardientjes en een bak van de salad bar mee. Thuis smul ik daarvan en doe Orion dan in zijn bench om naar Fairfax te gaan.

De opblaasfiguren tuin 

De Santa valt van het dak tuin

Waze heeft een nieuwe stem voor Kerst, Santa Claus. Die stel ik in om me naar het advocatenkantoor te leiden. Dat wordt hardop lachen want het begint al met "have a holly jolly drive". Dan veel ho ho ho en Comet als rendier dat de richting aanhoudt. Met behulp van Santa en Comet kom ik vijf minuten voor de afspraak aan.

Na de van geparkeerd te hebben neem ik de lift naar boven. Het is half drie dus ik verwacht dat Kirsten er al zal zijn. Dat is niet het geval en ik word een conferentiekamer in geloodst. Niet veel later komt Josh, een van de advocaten hier, binnen.

Hij zegt dat ik de affidavit nog eens moet doorlezen en dan ondertekenen. Dat doe ik en dan ondertekent Josh in zijn capaciteit als notaris mijn verklaring.  Op dat moment kom Kirsten binnen. Ook zij moet haar affidavit ondertekenen.

Kirsten heeft nog een aantal vragen en dan nemen we afscheid van Josh. Kirsten en hij zijn zo dankbaar dat ik dit wilde doen, maar het is toch werkelijk niets! Ik ben heel opgelucht voor Kirsten dat zij geen rechtszaak mee hoeft te maken.

Kirsten nodigt me uit een kop koffie te gaan drinken bij Starbucks. Ik bestel een kop koffie en ga daar melk indoen. Dan zie ik de visitekaartjes van de manager hier en die heet Valentijn. Dat kan toch niet anders dan een Nederlandse of Vlaamse naam zijn.

De barista beaamt dat hij Nederlands is en gaat hem even halen. Valentijn blijkt hier gekomen te zijn voor de liefde en al dertien jaar in de VS te wonen. Hij vindt het duidelijk erg leuk dat ik contact maakte en nodigt me uit als ik terugkom een kop koffie met hem te drinken.

Kirsten en ik praten nog een uurtje bij. Ze is opgelucht dat de scheiding morgen wordt uitgesproken. Haar ex heeft NPD en dat bleek heel goed tijdens de afgelopen maanden. Ik herken het gedrag helemaal en stel Kirsten gerust dat haar herinneringen de juiste zijn.

Tegen vieren ga ik huiswaarts en haal daar de spons, die ik bij Walgreens heb gekocht, tevoorschijn. Ik doe er snoepjes in voor Orion en hij vindt het prachtig! Zo snuffelt hij een half uurtje lang snoepjes uit het ding. Perfect want dat maakt hem rustig en dan gaat hij lief op zijn botje knauwen.

Orion heeft nu ook zijn eigen kerstversiering. Ik vind het erg op hem lijken . Ik schrijf er Orion op en hang het in de boom.

Als Rick thuiskomt bakt hij de bloemkool hapjes in de oven. Verder heb ik onze favoriete meerkleurige kerstomaatjes, olijven en augurkplakjes salade gemaakt. Daar hebben we ieder een moot zalm van Whole Foods bij en het is weer een heel smakelijk maal.

Natuurlijk gaat dan Hallmark weer aan met een paar leuke kerstfilms. Grappig is dat Rick ze ook stiekem kijkt. En zo is de eerste dag van de week weer voorbij (hier in de VS wordt zondag als eerste dag van de week gezien, maar Rick en ik vinden het maandag. Wat denken jullie?)

7 reacties:

Anoniem zei

Hier is de eerste dag van de week Maandag. Op alle kalenders is dat bij ons Maandag.
Kirsten haar ex heeft NPD? Is dat een ziekte of ...............?
Groeten van Hilde uit B.

Sylvia zei

Maandag is toch logischerwijs de eerste dag van de week want Zaterdag en Zondag zijn weekend! Wat fijn voor Kirsten dat de scheiding nu definitief is.
Groetjes,
Sylvia

Marion2 zei

Ik snap wel dat Kirsten je dankbaar is. Het is zo belangrijk en
je moet maar net iemand hebben die je hierbij kan en wil helpen.
Het is een hele goede daad.

Wat grappig van de collega die zelf zijn trui heeft gebreid.
Zo te lezen een terechte winnaar.

Om vrolijk van te worden zo'n navigatiestem. Leuk!

Ik heb even gekeken wat een puff spons is en ik moet zeggen
dat ik ook niet wist hoe zo'n ding heette. Vreemd eigenlijk,
zo'n voorwerp waarvan je de naam niet weet. Ik noem zoiets
een spons en geef dan de beschrijving erbij, haha.

Petr@ zei

Fijn voor Kirsten dat het bijna voorbij is. Hebben ze kinderen waardoor ze nog contact moet hebben met haar ex? Een vriendin van mij zit in een soortgelijke situatie en met ex partner met NPS (afkorting in NL) en kan door kinderen helaas nog niet om hem heen.

Ik vind maandag ook de 1e dag van de week.

Anja L. zei

Ik zou het ook een kleine moeite vinden om voor een vriendin te doen. Maar wel fijn dat zij het zo waardeert. En lekker dat de scheiding nu geregeld is.
Ik had wel een foto willen zien van die foute trui van Rick zijn collega. Lijkt me knap gedaan.
Ik heb meteen gekeken op Waze maar hier helaas geen Santa stem. Ik gebruik Bram.
Bedoel je die douche sponsen, ik wist niet dat je die ook kan gebruiken om snoepjes in te doen, dat ga ik eens proberen bij de katten.
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Voor mij is maandag ook het begin van de week, dan mogen we weer aan het werk!

Mooie kerstversiering en lijkt idd erg op Orion.

Fijne week en hopelijk niet teveel sneeuw.

Grt. Evy

Petra zei

@Hilde - Hier beginnen alle kalenders dus op zondag, zo vreemd! NPD is Narcissistic Personality Disorder. Een narcist dus.

@Sylvia - Ja, ze kon het nog bijna niet geloven na al het gevecht de afgelopen maanden.

@Marion - Inderdaad, ik zou ook niet weten hoe dat ding in het Engels heet, ik noem het ook een spons

@Petra - Ik dacht ook dat ze van D. af zou zijn, maar die komt nog regelmatig ook vanwege de kinderen en, je zult het niet geloven, de kat

@Anja - Jammer dat Santa er in Nederland niet is, hij is erg leuk! Die spons is een leuk speeltje voor Orion.

@Evy - Gelukkig geen sneeuw deze week!