Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 13, 2018

Over een bezoek aan de botanische tuin en een gezellig happy hour

Vannacht heb ik heerlijk geslapen en daardoor ben ik ook vroeger wakker dan gewoonlijk. Het belooft een mooie dag te worden en niet zo koud voor de verandering. Ik geniet van mijn kop koffie en ontbijt.

Rick maakt zich klaar om naar zijn werk te gaan en dan zien we ons cardinaaltje op het deck. Zo'n mooi rood vogeltje, het maakt onze dag goed. Deze vogeltjes zijn de staatsvogel van Virginia en ik las laatst een verhaal van een Nederlandse, nu in de VS wonend, die er als kind een als huisdier had in Nederland. Het beestje maakte het niet lang.


Als Rick vertrokken is zet ik de Christmas Cookie Challenge op en al kijkend krijg ik 9000 stappen bijeen. Dit duurt altijd wat langer dan op de elliptische machine, maar het is beweging en die hoeft niet altijd super intensief te zijn.

De eekhoorns hebben flink geplast op onze keukendeur en -ramen terwijl ze bij het vogelvoer proberen te komen. Ik maak de ramen schoon en vul de vogelvoeder en zet een nieuwe maiskolf neer voor de eekhoorns. Ik ben nog niet binnen of een eekhoorn zit weer in de horrendeur en plast op het raam. Zucht! Orion jaagt hem meteen weg.

Na mijn douche maak ik mijn lunch. Ik heb een Indiaas gerecht van Whole Foods, een minuut in de magnetron. Het smaakt me zeer goed! Dat wordt vaker herhaald.

Om half twee rijd ik naar Mary Ellen's huis. Zij staat al klaar en we rijden naar het metrostation. Daar is het even zoeken naar een parkeerplaats want het is druk! Pas op de derde verdieping vind ik er een. Geen probleem en de trein staat al klaar als we op het perron komen.

Bijna drie kwartier later stappen we bij Federal Center SW uit. De Botanische Tuin is maar een paar blokken verderop dichtbij het Capitool. Op dat gebouw hangen de vlaggen boven de Senaat en het Huis van Afgevaardigden uit. Beiden zijn dus in sessie.

De Botanische Tuin is, zoals zoveel dingen in DC, gratis. We zijn meteen enorm onder de indruk van de prachtige kerststerren overal en de van houten dingen gemaakte bekende gebouwen en monumenten.
 

 

 
Er is ook een zaal met speeltreinen, die langs allerlei treinstations van over het hele land rijden, ook weer allemaal van hout en natuurlijke producten gemaakt. Het is werkelijk indrukwekkend!
 

 

Mary Ellen is in dit gebied opgegroeid en is hier misschien voor de tweede keer in haar leven! We lopen dus ook door de rest van de tuinen. Er is een tropisch gedeelte, een zaal met medicinale planten, een orchideeenkamer en meer. Allemaal even mooi.
 
 
  

Telkens zien we weer nieuwe dingen en missen bijna het Afrikaans Amerikaanse museum op onze weg naar buiten. Werkelijk bijzonder al die gebouwen met enkel natuurlijke dingen. Lincoln en Jefferson zelfs in hun monumenten zijn van eikels en andere dingen gemaakt.
 




Links Lincoln en rechts Jefferson in hun monumenten





We zijn het erover eens dat het zeer de moeite waard was. Op de terugweg kletsen we nog verder en voor we het weten zijn we terug in Vienna. Ik zet Mary Ellen weer thuis af en we spreken af zoiets vaker te doen. 

Thuis laat ik Orion uit en maak me dan klaar om naar happy hour te gaan bij Bazin's. Ik neem er een Uber naartoe en vind gelukkig nog drie stoelen aan de vrij kleine bar. Een echtpaar verhuist heel aardig zodat die drie stoelen vrijkomen.

Niet lang daarna komen Sara en haar vriendin uit Californie, Caroline, binnenlopen. Caroline is ook een Pokémon Go speelster en we worden vrienden. Jammer genoeg is het bereik in dit restaurant niet goed dus we kunnen geen Pokémon uitwisselen.

Caroline vertrekt om zes uur naar een dinertje. Sara en ik delen eerst pistache noten en dan bestel ik de pepers met chorizo en de bloemkool in Buffalo saus met blauwe kaas. Die laatste is flink pittig! Sara heeft ricotta en gefrituurde broccoli, dat ziet er ook goed uit.

We hebben heel wat bij te praten en de tijd gaat snel. Julie Bazin, de eigenaresse, komt nog even kletsen want ik ken haar van Anytime Fitness en we zijn Facebook vriendinnen. Ze maakt nog een opmerking dat ze Katja's bruiloft zo mooi vond.

Dat vind ik wel erg leuk hier in Vienna, ons kent ons. Meestal is er wel een bekende om even hallo te zeggen.  Ik snap ook wel dat men bang is dat kwijt te raken nu er veel grotere gebouwen zullen worden gebouwd. Maar ja, dat is vooruitgang en niet tegen te houden.

Voor we het weten is het zeven uur en Sara en ik maken een afspraak in februari voor onze volgende happy hour. We doen het weer hier bij Bazin's want het was erg lekker en gezellig. Mijn chauffeur Rick is er al en we nemen voor een paar maanden afscheid.

Moe van de drukke dag doe ik thuis mijn luie stoel omhoog zodat ik erin kan liggen. Ik heb echt genoten van de Botanical Garden en met een vriendin is het nog gezelliger. Mary Ellen en ik hadden het er nog over dat we niet heel veel sociale interactie nodig hebben, maar een aantal keren per week is wel erg leuk.

Daarom alleen al zou ik niet graag wegverhuizen uit onze buurt. Iedereen vindt dat ik naar Florida moet verkassen in de winter maar wat ga ik daar dan in mijn eentje doen? Misschien voel ik me daar lichamelijk beter, maar mentaal is ook belangrijk. En die mentale vervulling vind ik zeker in dit gebied!

9 reacties:

Sophie zei

Wat een prachtige creaties in de botanische tuin, wat bijzonder gedaan!
Het eten en sociale contact klinkt erg gezellig. Snap zeker dat je in al die jaren heel wat hebt opgebouwd, dat is echt heel wat waard.

Petr@ zei

Wat mooi, de botanische tuinen. Erg leuk gedaan ook die houten monumenten.

Ik kan me wel voorstellen dat je niet weg wil uit Vienna. Het zou anders zijn als de mensen die je kent niet ook zo honkvast waren. Het duurt toch weer even voordat je elders contacten hebt opgebouwd. Ik zou daar ook niet zonder kunnen.

Anja L. zei

Wat prachtig is die botanische tuin, en wat knap gemaakt al die creaties van natuurlijke materialen.
Ik kan me voorstellen dat je niet weg wilt uit deze omgeving. Nieuwe contacten opbouwen kan moeilijk zijn.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Wat een schitterende reportage. In een woord: geweldig. Wat maak jij toch veel mee. Geen doorsnee huisvrouw toch.

Anoniem zei

Haha, we kunnen elkaar gezelschap houden in de wintermaanden in Florida. Ja ik kan begrijpen dat je denkt je vrienden te missen en cultuur enzo. Ik mis onze mooie, oude steden, maar de zon en het enthousiasme vd mensen maakt zoveel goed! En voor mij het allerleukst, je leeft buiten met zo'n mild klimaat.

Groetjes,
Brin

Anja zei

Het blijft mooi, die creaties in de botanische tuin. Ik vond Bazin's ook heel gezellig en het eten was er lekker.
Alweer zo lang geleden voor mij, we wonen alweer ruim 2 jaar in Nederland.

Petra zei

@Sophie - Ja, en de stad heeft ook zoveel te bieden.

@Petra - Vienna is wat dat betreft wel ongewoon voor dit gebied. Veel mensen zijn ook in deze omgeving geboren en getogen dus die gaan niet zo snel weg.

@Anja - Ja, mooi weer is niet alles.

@Anoniem - Ha ha, ik hoop zeker niet doorsnee te zijn!

@Brin - Ik weet het, op een regenachtige dag als vandaag zou ik ook graag in het vliegtuig stappen, maar niet om te wonen.

@Anja - Inderdaad, de tijd vliegt!

Anoniem zei

@Petra, nee niet om er te wonen maar om de koude wintermaanden hier te ontvluchten wel, en zullen wij wel doen in de toekomst. Grtjs, Brin

Petra zei

@Brin - Ja, dat zie ik dan wel weer, maar voorlopig ben ik nog kwiek genoeg om nieuwe plekken te ontdekken