Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 07, 2018

Over een lange lunch met een vriendin en een gesprek met een advocaat

Als Rick en Orion om acht uur naar boven komen klim ik ook maar eens uit mijn warme bed. Ik lag al een kwartiertje op mijn telefoon Facebook en Twitter te lezen. Ik tweet zelf niet of nauwelijks, maar volg wel veel mensen.

Rick heeft de koffie al aan het pruttelen en met een warme kop maak ik ontbijt. De tomaat en gerookte zalm smaken weer prima. Rick vertrekt en dan moet ik eigenlijk sporten, maar ik heb weer eens helemaal geen zin.

De elliptische machine laat ik voor wat die is en ik besluit op de plaats hard te gaan lopen. Intussen kijk ik naar de eerste twee afleveringen van de Great American Baking Championship, Holiday Edition. Onvoorstelbaar wat een moeilijke opdrachten de deelnemers krijgen! Ik zou er niets van bakken, ha ha.

Tegen half elf heb ik mijn tienduizend stappen bijeen en is het tijd om Orion wat aandacht te geven. Hij zoekt weer snoepjes in de tuin en vindt dat duidelijk een heel leuk spelletje. Opeens is het toch echt tijd om me klaar te maken want ik heb een lunchafspraak.

Op weg naar Bazin's waar ik Lea Ann zal ontmoeten zie ik een wit poedeltje op de stoep lopen. Er is geen mens waar hij of zij bij zou kunnen horen te bekennen. Ik stap uit en probeer het beestje te lokken, maar dat lukt niet.

Bij een huis aan de overkant komt net een vrouw uit haar auto en ik vraag of ze weet van wie het hondje is. Zij denkt dat het van een Aziatische familie verderop in de straat is. Terwijl we praten rent het hondje weg en als ik naar de hoek loop zie ik het niet meer.

Even verderop zie ik vrouw zonder jas rond lopen kijken. Ik rol mijn raam naar beneden en vraag haar of ze een hondje zoekt. Ze is helemaal in paniek en beaamt dat het het poedeltje is wat ik zag. Haar man komt ook en ze spreken gebrekkig Engels, maar ik leg uit waar ik het diertje het laatst heb gezien. Hopelijk vinden ze het!

Lea Ann wacht me al op bij Bazin's on Church, een van de beste restaurants in Vienna. Ik zie de chef/eigenaar Patrick ook en hij zwaait vanuit de keuken. Lea Ann neemt twee gerechten van het restaurant week menu en ik houd het bij mijn favoriete zalm salade.

We proosten met een glaasje wijn en hebben enorm veel bij te praten. Na het eten bestellen we nog koffie en kletsen nog langer. Zelfs buiten bij de auto hebben we nog gespreksstof. Ach ja, ik ben duidelijk een kletskous. Een lunch van 2,5 uur met een vriendin komt echter niet vaak voor.

Nu ik toch in het centrum van Vienna ben besluit ik alvast wat van de steevaste stocking stuffers te gaan kopen. Eerst voor de honden en katten bij Petco, ik kies een speeltje voor de honden en een zakje met "spek" snoepjes. Dan vind ik drie muisjes en ook een zakje snoepjes voor de katten. Vreemd gevoel dat slechts een van hen ons dier is en de rest van de meisjes.

Bij Big Planet Comics haal ik Ricks "postbus" leeg. Daar zit ook een nieuwe Asterix bij, die ga ik ook lezen! Verder kies ik met behulp van de verkoper strips voor de anderen uit. Een Mad Magazine voor Kai, Harley Quinn voor Saskia, The Avengers voor Kevin en iets met romance voor Katja.

Dan loop ik een paar deuren verderop naar de ABC winkel, de slijter van Virginia. Hier zoek ik mini flesjes likeur uit voor de stockings. Ook neem ik mijn geliefde Zing Zang bloody Mary mix mee.

De man voor mij in de rij vraagt waar de sherry en port zijn. Daarvoor moet hij weer bij de supermarkt zijn. Iedere staat is verschillend qua alcoholverkoopwetten. Hier in Virginia kun je wijn en bier (en port, sherry of sake) bij de supermarkt kopen, maar andere alcohol bij de ABC winkel.

In Michigan bijvoorbeeld kun je alles overal kopen, maar in New Jersey bij Katja en Kevin moet je naar een slijter voor alle alcohol. Ook zijn er staten waar je op zondag geen alcohol mag kopen. Op straat openlijk met alcohol lopen is volgens mij alleen toegestaan in New Orleans en Las Vegas, maar daar wil ik vanaf zijn.

Het loopt nu tegen vieren en ik haast me naar huis, Ik verwacht om vier uur een telefoontje van de advocaat van Kirsten. Zij gaat door een nare scheiding, die mogelijk tot een rechtszaak wordt. De advocaat, een heel aardige vrouw, ondervraagt mij.

Volgens mij heb ik niet heel veel bij te dragen want ik heb de ex-man niet veel meegemaakt, ondanks vijftien jaar vriendschap met Kirsten. Het meeste wat ik weet heb ik van wat Kirsten mij vertelde. Dat kan niet gebruikt worden als getuigenis.

Tot mijn verbazing zegt Kirsten later dat haar advocaat mij wel als goede getuige zag en mij zeer welbespraakt vond. Misschien moet ik dus dinsdagmiddag voor het eerst ooit als getuige functioneren. Ik doe het graag voor haar!

Als ik thuiskom baal ik want ik zie dat het grote kerstcadeau wat ik voor Rick heb voor de voordeur staat en het is duidelijk wat het is. Ik hoop maar dat Rick niet op de webcam gekeken heeft want dan is de verrassing weg. Hij heeft namelijk geen idee wat het is. Rick zegt niet gekeken te hebben, hopelijk voor hem is dat zo, want hij houdt van verrassingen.

Voor ons avondeten gaan we naar Jaipur, het gezelligste (en beste) Indiase restaurant in de buurt. We hebben geen reservering en het is er druk. We worden inmiddels herkend als regelmatige klanten dus er wordt nog een tafeltje vrijgemaakt.

Zoals altijd smaakt het weer voortreffelijk. We hebben de papadum, flinterdunne linzen crackers, als voorafje en dan de saag (spinazie), in Ricks geval met kip en voor mij met paneer, de Indiase kaas. Heerlijk is het allemaal, vooral met dit koude weer.  Een goed begin van het weekend!

Terwijl we gezellig kerstshows kijken valt de kerstboom opeens omver! Heel veel versieringen vallen eruit en natuurlijk ook veel water. Deze houder is nieuw want Rick probeert het telkens weer. Zogenaamd voor bomen tot vier meter, maar er gaat veel minder water in dan onze vorige stand waar we nooit problemen mee hadden.

Enfin, met vereende krachten staat de boom weer en zijn de meeste versieringen teruggeplaatst. Nu staat de boom met een touw vast dus hopelijk gebeurt dit niet weer. Alleen Frosty heeft het begeven, maar daarvan kunnen we er makkelijk nog een kopen.

6 reacties:

Marion2 zei

Wat fijn dat je je vriendin zo goed kon helpen met het gesprek
bij de advocaat.

Dat lijkt me heel erg schrikken als de kerstboom omvalt.
Maar wat een geluk dat er geen dierbare versierselen
gesneuveld zijn! Ik hecht zo erg aan de babykerstballen
van de kinderen, dat ik ze niet meer durf op te hangen,
haha.

Was laatst verbaasd dat bij jullie het al om 7 uur licht is.
Heb het opgezocht en hier komt nu rond kwart voor 9 de zon op.
Om half 5 gaat hij onder. Door het donkere weer en regen is
het zo donker dat ik overdag ook regelmatig het licht aan heb.
Wil nu naar de markt, maar zit te wachten tot het licht is.

Petr@ zei

Heerlijk zo lekker lang bijkletsen met een vriendin.

Dat is ook wat met de boom. Dan schrik je wel even. Hopelijk blijft hij nu staan.

Wat zou dat jammer zijn als Rick zijn cadeau al gezien heeft.

Anja L. zei

Ach, nou maar hopen dat Rick zijn kado echt nog niet gezien heeft.
Wat zullen geschrokken zijn toen ineens de kerstboom omviel, gelukkig met weinig schade.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Hoop ook dat de eigenaars van dat hondje,hun hondje terug vinden.
Daar kun je echt van in paniek raken.
Jammer dat die op de vlucht sloeg bij jou.
Zelf ook eens meegemaakt,maanden gezocht,
advertenties geplaatst en nooit meer iets van gezien
of gehoord,heel verdrietig is dat.

Drukke maand de decembermaand he,wel mooi met al die lichtjes,
het samen zijn met de kerst en dan op naar het nieuwe jaar!

Heb even de hoogte opgezocht van die hoogste kerstboom van de wereld:
Dortmund heeft een van de grootste kerstmarkten van Duitsland
De kerstmarkt Dortmund wordt elk jaar opgebouwd rond het historische centrum van Dortmund. Een goed startpunt is de Hanzaplatz. Hier is de grootste kerstboom ter wereld (48 meter hoog, 48.000 lampjes en 4 meter hoge engel als piek)
Heb hem ook gezien op tv hoe die opgebouwd word,eerst een hoog stalen frame en daar worden
de kleinere kerstbomen tegenaan geplaatst en vast gezet.
Een mega klus is dat,waar ze dagenlang mee bezig zijn en al die verlichting die erin moet...
Duitsland is in de kersttijd echt een kerstwonderland,de vele lichtjes en
ook met de vele houten kerst kraampjes
met alleen kerstspullen erin.
Fijn weekend.

Groetjes Joke

Anja zei

Wat is het bed toch lekker in de ochtend he! Dat is schrikken wanneer de boom ineens omvalt. Hopelijk heeft Rick zijn cadeau niet gezien, kijkt hij regelmatig op de webcam? Wij hebben staten bezocht waar je inderdaad op zondag geen wijn mocht kopen.

Petra zei

@Marion - In de zomer zijn onze dagen korter dan in Nederland. Wij zitten op de hoogte van Rome (is ook aan de zon te voelen) en dus dichter bij de evenaar.

@Petra - Tot nu toe staat hij weer, met touw.

@Anja - Ik denk niet dat hij het gezien heeft, gelukkig

@Joke - Onze wens is eens naar Duitsland te gaan voor de kerstmarkten.

@Anja - Rick kijkt wel regelmatig maar hij zweert dat hij dat gistermiddag niet deed. Hij was bij klanten dus dan heeft hij geen tijd.