Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 12, 2018

Over een rustige woensdag, die toch heel vol was

Een grapje dat op Facebook en Twitter rondgaat: "Me: I really can't stay! My bed: Baby, it's cold outside". Er is op het moment allerlei gedoe over dat klassieke kerstlied waarvan de tekst inderdaad niet meer in deze tijd past. Maar dit grapje is zo op mij van toepassing!

Als Rick om kwart over zeven opstaat ben ik ook altijd al wakker. Eigenlijk zou ik dan ook op moeten staan, maar mijn bed houdt me tegen. Het is zo lekker warm en in de kamer zo koud. Het is dat ik weet dat ik op moet staan anders zou ik een dag in bed heerlijk vinden!

Rick komt net boven met Orion als ik naar beneden ga. Ik schenk de koffie, die Rick heeft gezet, in en maak een bordje met gerookte zalm en opgesneden tomaat als ontbijt. Rick en ik vertrekken daarna tegelijkertijd.


Rick natuurlijk naar zijn werk waar hij vanmiddag nog een lelijke kersttrui feestje heeft. Dit keer zonder prijs voor de beste, maar zo wordt de trui, die Rick anders nooit zal dragen, toch gebruikt.

Sharon gaat vanavond naar Kentucky om haar dochter op te halen van school dus we hebben de personal training vandaag. Ik doe eerst weer een uur op de ARC trainer en dan volgt het halve uur met gewichten. Ons fotografiethema deze maand is "Happiness is" en ik ben altijd heel blij als mijn dagelijkse sporten gedaan is!

Thuis maak ik me gauw klaar en neem Orion dan mee in de van. Ik heb enorme zin in een poke bowl opeens en Lei'd maakt de beste in de omgeving. Ik neem shoyu tonijn en zeezout zalm met bladsalade, zeewiersalade en komkommersalade. Het is werkelijk heerlijk!

Intussen zijn de schoonmaaksters er en ga ik die uren buitenshuis doorbrengen. Als eerste ga ik naar de bank om mijn eerste Ebates check op onze rekening te zetten. Voor degenen, die in de VS wonen, lid worden van Ebates.com loont echt! De check is maar $13, maar dat is voor een week. Iedere keer dat je iets online koopt krijg je geld terug (behalve helaas van Amazon.com waar ik het meest bestel).

Dan heeft het DRAAKJE weer dorst en wil ik eerst tanken bij het Shell station naast de bank. Daar zie ik echter dat een gallon 6 cent meer kost dan de Shell vlakbij ons. Zonde natuurlijk dus ik rijd naar mijn gewoonlijke Shell station.

Bij de Starbucks verderop bestel ik een grote nitro brew. Intussen lees ik van alles online. Het zijn roerige politieke tijden, niet alleen hier maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Ik lees Twitter graag want daar zitten mensen met een enorm gevoel voor humor dus dan moet je wel lachen om het idiote wat hier gaande is.

Als ik op de web cam zie dat de schoonmaaksters bijna klaar zijn ga ik naar Safeway. Daar koop ik kip voor vanavond. Dan ga ik huiswaarts en vind het op het moment zo gezellig tegen schemering vanuit onze garage ons plein te zien. Zoveel vrolijke lichtjes zijn er bij ieder huis.
Zoveel aardappelvervangers in de vrieskast bij Safeway



Vanavond hebben we een Indiaas diner. Ik heb gisteren twee blikjes met "saag" gekocht bij Whole Foods. Dat is een combinatie van spinazie en mosterdbladeren met allerlei kruiden. We hebben er dus kip en bloemkool en broccoli rijst bij. Zo ontzettend lekker!!! Dat gaan we vaker eten.

Gek genoeg ben ik doodmoe en ga in mijn luie stoel met de voeten omhoog. Wat vind ik het altijd fijn om bijna in deze stoel te kunnen liggen. Vooral nu mijn fibromyalgie opspeelt. 's Avonds kan ik de pijnen minder aan dan overdag.  Je raadt al wat ik kijk, een Hallmark film natuurlijk.

4 reacties:

Petr@ zei

Ik heb ook moeite mijn bed uit te komen zo vroeg. Maar de hele dag in bed blijven zou ik dan weer niet kunnen.

Zoveel kant en klaar producten als koolhydraten vervangers hebben we in NL niet (in elk geval niet waar ik woon). Bloemkool rijst en puree en courgetti maak ik meestal zelf. Heel makkelijk en goedkoper.

Klonk in elk geval lekker wat je hebt gegeten. Dat ga ik van het weekend eens proberen.

Tineke zei

Het is altijd het lekkerst in bed , als je wakker bent en nog even erin kunt blijven. kwart over zeven is toch erg vroeg om op te staan, als je niet werkt, rond achten vind ik prima.
Hier is het kouder als bij jullie, prima voor de kerstsfeer.

Anoniem zei

Ik blijf ook liever wat langer liggen.
Knap dat je het diet zo volhoudt! Ik heb het ook een tijdje gedaan, kilo's vlogen eraf. Helaas kwamen ze er ook weer snel aan toen ik weer koolhydraten begon te eten. Ik miste de aardappels, pasta, brood en rijst te erg.

ps: ik vind trouwens songteksten van tegenwoordig (vooral rapmuziek) een stuk vrouw-onvriendelijker dan van dat kerstliedje.

Petra zei

@Petra - Nee, ik zou het ook (niet meer) kunnen. Aan het begin van mijn fibromyalgie jaren werd dat wel aangeraden en keek ik hele dagen tv shows in bed. Ik heb nog steeds de tv bijna niet aan overdag sindsdien.

@Tineke - Rond achten is inderdaad mijn opsta tijd. Hier wordt het een paar dagen warmer, maar dan gaat het ook meteen regenen, bah!

@Anoniem - Ik denk (hoop) dat dit een levensstijl verander is voor mij, niet zozeer een dieet. Ik kan heel goed zonder die koolhydraten. Wat de rapmuziek betreft, daar hoef je niet naar te luisteren. Dit liedje wordt tijdens de kersttijd constant gespeeld. Ik weet het niet, ik vind al gauw dat als een groep mensen er pijn van heeft het dan maar niet in het openbaar gedaan moet worden. Niemand lijdt eronder als dat lied niet meer op de radio wordt gespeeld.