Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 05, 2018

Over kerstkaarten en de boom versieren

Tjonge, het is kouder dan de gemiddelde temperatuur in januari op het moment. Rond acht uur verlaat ik eens mijn warme bed en ben Rick weer dankbaar voor de koffie, die klaar staat. Er worden "flurries" voorspeld. Altijd een prachtig woord voor een paar rondvliegende sneeuwvlokken.

Na mijn ontbijt zoek ik de elliptische machine boven weer op. Daar "ren" ik een uur en vijf minuten op, want in die tijd krijg ik meestal mijn dagelijkse tienduizend stappen bijeen. Orion slaapt altijd lief naast de machine.


Onze kerstkaarten zijn gisteren aangekomen. Ik heb eerder al de adressen op label formaat getypt en print die op speciaal adreslabel papier. Ik doe de kaarten in de enveloppen en plak de adressen, ons afzendadres en de postzegels erop. Dit jaar hebben ze ook internationale kerstpostzegels, dat is meestal niet het geval.


Op weg naar lunch doe ik de hele stapel in de postbus en het "vlaggetje" omhoog. De post komt vandaag niet vanwege de begrafenis van president George H.W. Bush. Morgen haalt de postbode ze dus op en dan is het weer hopen dat ik niemand vergeten ben. Er zijn zes kaarten over dus ik kan er altijd meer zenden.

Intussen heb ik twee sneeuwvlokken gezien, maar nu komt de zon te voorschijn. Met Orion in de van rijd ik Vienna in. Daar ga ik mijn wekelijkse heerlijk warme pho met groentes en kip eten bij Viet Aroma. De serveerster vraagt me of ik mijn gewoonlijke bestelling wil en dat is het geval.

Het smaakt weer heel lekker en gesterkt ga ik mijn boodschappenlijstje afwerken. Als eerste haal ik meer kauwdingen voor Orion bij Petco. Met dit weer wil ik niet lang buiten zijn en zo heeft Orion wat te doen. Jammer genoeg heeft hij zijn nieuwe puzzel alweer helemaal "vermoord".

Dan ga ik naar Giant waar de man met de rode ketel van het Leger des Heils trompet speelt. Ik heb geen kleingeld anders zou ik het in de ketel doen. Volgens mij hebben weinig mensen meer contant geld dus het lijkt me dat die ketels niet zoveel meer opbrengen. Na ingredienten voor ons avondeten te hebben gekocht ga ik huiswaarts.

Rick heeft de dozen met kerstboomversieringen naar beneden gehaald en ik begin met de Hallmark versieringen. Daar hebben we met de jaren een hele doos vol van verzameld en het duurt ook een paar uur voor ik alles heb opgehangen. Gelukkig is het een grote boom want ik wil ook nog onze speciaal voor ons gemaakte versieringen erin hangen.

Als Rick thuiskomt kookt hij ons avondmaal. Ik vind dit een prima takenverdeling. Ik bedenk en haal de ingredienten en hij kookt. Dit keer hebben we kip in een tomatensaus met paprika, ui, olijven en champignons op bloemkoolpuree. Het smaakt weer heerlijk.
Ons enige Sinterklaas gerelateerde ding vanavond, de servet. 

Rick haalt de rest van de kerstboomversieringen naar beneden en terwijl we naar Mickey's Christmas Carol kijken hangen we de kerstboom vol. In een van de dozen lijken muizen hun intrek te hebben genomen. Tijd om weer eens een val op zolder te zetten!
Tien jaar geleden en mijn favoriet

Nu zijn we dan helemaal klaar met versieren. Jammer genoeg heeft de muis ook een van onze jaarlijkse versieringen gegeten, maar de favorieten zijn heel. Een boom ziet er toch wel veel leuker uit met versieringen! Binnenkort ligt het vol pakjes eronder.

6 reacties:

Petr@ zei

Leuk dat je nog zoveel kerstkaarten stuurt. Hier is het volgens mij alleen nog de generatie van mijn ouders die veel versturen. Ik stuur er ook nog maar een paar. Had er op een gegeven moment genoeg van om wel te sturen maar niet te ontvangen.

Jullie boom ziet er weer erg mooi uit!

Tineke zei

Wat een orginele kerstkaarten heb je laten maken; top.
Ik vind het zenden nog wel leuk, je kunt ook altijd een speciale wens op zetten.
Je boom ziet er prachtig uit, wij gaan hem maandag of dinsdag binnen halen, net de sint spullen naar boven gebracht.
Bij ons kookt ook mijn man, meestal bedenken we in overleg wat we eten; bevalt mij prima.
Zo blijft uit eten gaan ook nog wat meer bijzonder; gaan we as zaterdag met alle kids en kleinkids doen.

Anja L. zei

Ik denk dat het kerstkaarten schrijven er dit jaar bij inschiet. Mijn moeder heeft haar arm gebroken en ik ben nu veel daar om wat dingetjes in huis te doen en gezelschap te houden. Helaas kan mijn vader niet zo veel meer.
Jullie boom ziet er weer prachtig uit dit jaar.
Fijne donderdag!

Marion2 zei

Wat veel kerstkaarten! Enorm mooie kaart heb je gemaakt.

Ik dacht dat er in de VS nog veel contant werd betaald.
Niet, dus. Wordt er veel gepind of wordt de creditcard gebruikt?

Bij mij is het ook vaste prik om wat in de bus van het
Leger des Heils te doen. Het grappige is dat de kinderen
het daardoor ook zijn gaan doen.

Anoniem zei

Je hebt jullie kerstboom geweldig mooi versierd,
een genot om naar te kijken.
Erg mooie originele kerstkaarten heb je...
Ga ze straks ook nog schrijven...
velen doen het ook al via de digitale snelweg,
wel handig ,maar een echte kaart is toch mooier he.
Ja muisjes op zolder die kunnen wat aanrichten,
die hebben maar een halve cm nodig om binnen te komen.
Die lopen zo tegen de buitenmuren omhoog..
Heb ik ook weleens gehad,dus de val blijft gespannen daar!

En Sinterklaas heeft het land weer verlaten hier.
Heb gisteravond een erg gezellige Sinterklaasavond gehad,
met de kleinkinderen en me zoon en schoondochter die naast me wonen.
Ze waren zo blij met de cadeautjes die ze gevraagd hadden...
Genoten weer van die blije gezichtjes...

groetjes Joke




Petra zei

@Petra - Hier zijn vooral fotokaarten een grote business. We krijgen dan ook heel wat kaarten iedere Kerst

@Tineke - Fantastisch, die kokende mannen!

@Anja - Sterkte met je moeder! Ik kan me voorstellen dat dat veel tijd inneemt voor jou.

@Marion - Nauwelijks meer cash, al heel lang niet meer. Cheques worden nog wel gebruikt maar voornamelijk in het dagelijks leven debit cards, die eigenlijk net zoiets als pinnen zijn.

@Joke - Ik stuur ook wel een digitale kaart, maar de papieren zijn ook zo leuk om te ontvangen. Gelukkig krijgen wij er iedere Kerst een groot aantal. Fijn dat Sinterklaas zo geslaagd was!