Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 11, 2018

Over Saskia's verjaardag en een kalender

Net als andere ochtenden moet ik me even vermannen om mijn bed te verlaten. Het is altijd van de behaaglijke warmte in de kou. We hadden vannacht het raam open en het vroor vijf graden dus het is echt koud!

Saskia is vandaag 23 en we feliciteren haar op allerlei manieren online. Jammer genoeg moet ze een deel van de dag een tentamen maken en kunnen wij het niet met haar vieren. We hebben haar wel een paar leuke dingen gestuurd, hopelijk komen die aan met de sneeuw die ze nog steeds hebben. Later horen we dat alles goed is aangekomen.

Gauw doe ik mijn sportkleding aan en beneden heeft Rick de koffie al aan het pruttelen. Ik maak een ontbijt van gerookte zalm en tomaat en als Rick naar zijn werk vertrekt ga ik naar het "mijne". De elliptische machine wacht me geduldig op.


Orion eet zijn gewoonlijke krokodil Whimzee niet op. Hij lijkt een stuk kalmer dan gewoonlijk en gaat zonder zijn Whimzee te eten voor de elliptische machine liggen slapen. Dat maakt me wat bezorgd dus halverwege het uur ga ik kijken of Orion wel wil eten. Dat is wel het geval, maar de krokodil bewaart hij kennelijk voor later.

Als mijn uur gedaan is ga ik werken aan de jaarlijkse fotokalender. Ik kies de foto's van Facebook, de bruiloft (de fotografe heeft eindelijk een aantal foto's vrijgegeven), onze cruise en anderen door het jaar heen uit. Het is nog een heel werk en voor ik het weet is het ruim lunchtijd geweest.


Een drietal ervan

Orion heeft inmiddels gelukkig wel zijn krokodil op en is weer zijn normale vrolijk hijgende hond. Ik maak me gauw klaar en dan neem ik hem mee in de van. Hij wacht geduldig terwijl ik lunch eet bij Noodles & Company. Natuurlijk weer mijn favoriete salade met de pittige yoghurt dressing.

Bij Walgreens liggen medicijnen voor Orion klaar en ik bedenk me dat ik ook net zo goed de cadeaubonnen voor Sharon, mijn kapsters en Lisa, mijn masseuse, kan kopen. Dan is dat ook maar gedaan. Bij Suntrust, onze bank, haal ik ook gelijk het kerstgeld voor onze schoonmaaksters en nu kan ik die allemaal in de speciale kaarten, die ik ervoor heb gekocht, steken.

Zondag ben ik uitgenodigd bij Chris' jaarlijkse kerstbrunch (de 23ste alweer en ik ben er elke keer bij geweest). Ik vind het dan altijd leuk om een hostess cadeautje mee te brengen en bedacht dit jaar een blikje stroopwafels met Delfts blauwe kerstboomversieringen.

Die laatsten heb ik gisteravond op Amazon.com gevonden en het blikje hoop ik bij Trader Joe's te vinden. Die ligt wat uit de richting, maar dat geeft niet. Tot ik er achter kom dat ze ze dit jaar niet hebben. Verder zijn Saskia's geliefde gewoonlijk veganistische chocolade "sinaasappels" opeens niet meer veganistisch. Bah humbug!

Met lege handen en teleurgesteld verlaat ik de winkel. Ik weet dat Bed, Bath & Beyond doosjes stroopwafels heeft. Dat moet het dan maar worden. Daar wacht me een verrassing want ze hebben ook een heel leuk blikje met stroopwafels! Helemaal blij neem ik het mee.
Intussen zoek ik me rot naar Toblerone. Rick wil de witte chocolade versie in zijn sok, maar ik vind zelfs de melkchocolade reep nergens. Gewoonlijk is die in iedere supermarkt te krijgen. Ik probeer het bij de Fresh Market nog eens zonder succes.

Hier koop ik dan maar de groentes voor vanavond. Giant heeft geen Toblerone en bij CVS vind ik een leuke kerstkaart voor Rick, maar de vriendelijke medewerkers zoeken hoog en laag en geen Toblerone! Ik heb er genoeg van en bestel een (veel duurder dan gewoonlijke) reep via Amazon.com. Het is Ricks enige snoepwens vanwege zijn dieet en die wil ik wel vervullen.

Terwijl ik naar Whole Foods rijd belt Christine. Op de parkeerplaats van Whole Foods praten we bij. Christine heeft zorgen om haar dochter en gaat er morgen heen. Hoe oud onze kinderen ook zijn, de zorgen blijven. Na mijn boodschappen bij Whole Foods loopt het al tegen vieren! Wat gaat zo'n middag snel!
Het andere huis met opblaasfiguren

Thuis ga ik verder met de fotokalender. Als Rick thuiskomt ben ik bijna klaar met maanden invullen en ik vind dat hij leuk gaat worden. Dit keer niet alleen met foto's van ons zessen (Kevin hoort er nu bij), maar ook andere familieleden.

Net als ik denk klaar te zijn gaat er iets mis en gaat Shutterfly terug naar de hoofdpagina. Van mijn kalender is niets meer te bekennen! Ik zal mijn scheldwoorden hier niet herhalen. Het kostte toch bijna drie uur om hem in elkaar te zetten.

Maar ja, niets aan te doen. Rick heeft inmiddels de worstjes gebraden en de spinazie opgewarmd. We hebben er een salade van opgesneden mini komkommertjes bij, die ik eerder maakte. Het smaakt allemaal heel goed, maar ik baal van die kalender!

Als ik terug naar Shutterfly ga en opnieuw denk te moeten beginnen zie ik opeens dat ik toch kans heb dat de kalender opgeslagen is. Na wat graven is hij er inderdaad! Hallelujah, hoera, hoera, opluchting! Gauw bestel ik er drie van, voor Rick (ons), Katja en Kevin en mijn zus en familie.

Nu ben ik echt moe van de drukke dag. Ik doe mijn voeten omhoog en ga kijken naar The Great Christmas Light Fight. De huizen die voorbij komen zijn onvoorstelbaar versierd. Ik vind de mensen met alles Disney (natuurlijk!) het leukst. Het is zo leuk wat zij hebben verzameld en smaakvol ook. Ik vind onze versieringen al genoeg werk, moet er niet aan denken maanden ermee bezig te zijn!

5 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat Saskia's cadeautjes op tijd bij haar bezorgd zijn. Toch het leukst op haar verjaardag zelf.

Aargh, wat een gedoe met de kalender!! Gelukkig hoefde je niet opnieuw te beginnen.

Mooie foto's van de bruiloft. Maar begrijp ik nou goed dat nog niet alle foto's binnen zijn? Dat duurt wel heel lang.

Fijn om de meeste kerstcadeaus al binnen te hebben. Op het laatst nog van alles moeten halen is ook niks. Je bent dan vaak al druk genoeg.

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met Saskia's verjaardag!

Prachtige foto's van jullie gezin!
Wat een frustratie met de kalender! En zo herkenbaar.
Gelukkig dat het toch nog gelukt is.

Anoniem zei

Ken dat gevoel,waar je uren werk op hebt gehad ,dat dat ineens weg is.
Heb ik ook ooit eens gehad ,met een fotoboek maken.
Wat een werk is dat.
Dan heb je geen zin meer om direct opnieuw te moeten beginnen..
dat is echt balen!!!
Tussendoor zoiets opslaan is wel zo handig dan.
Wel fijn dat het alsnog opgeslagen stond...
Wel leuk idee zo,n kalender.

Dat huis met die opblaas figuren vind ik echt niet mooi.
Te veel en veels te druk.
Zo heeft men daar aardig wat te bekijken.

groetjes Joke

Petra zei

@Petra - Nee, sterker nog, de meeste foto's zijn nog niet binnen! Heel ergerlijk.

@Marion - Ja, ik was er echt even down van want ik had het allemaal zo leuk uitgezocht. Zo blij dat hij er toch nog bleek te zijn!

@Joke - Ik denk ook niet dat die mensen het doen om mooi te zijn. Ze hebben waarschijnlijk kinderen, die dat natuurlijk prachtig vinden. Ik vind het leuk dat ze overdag ook opgeblazen zijn. Veel mensen zetten ze uit en dan ligt er zo'n gekleurd velletje op het gras.

Sophie zei

Ik las dit en wilde hier ook nog even op reageren al is 't een paar dagen geleden. Wat vervelend en bovenal wat slecht dat de foto's van de bruiloft er nog niet zijn. Wat stond er in het contract van K&K met de fotograaf over de levertijd? Ik als zelf bruidsfotografe zijnde vind dit absoluut niet professioneel overkomen, zo'n lange levertijd, maar ik weet natuurlijk niet wat er afgesproken is. Wel heel vervelend zeg!