Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 06, 2018

Pyjama's uitzoeken en dat valt niet mee!

Iedere dag vind ik het maar moeilijk opstaan in deze koude tijd. Ik haal mijn doel van kwart voor acht dan ook niet. Het is net na achten als ik mijn bed uitkom. Rick en Orion komen net naar boven voor Ricks douche.

Het is veel kouder dan gemiddeld, ik vrees voor een koude winter

Een lekkere kop koffie en een ontbijt van gerookte zalm en tomaat en ik ben wakker genoeg om er tegenaan te gaan. Ik rijd naar Anytime Fitness en doe een uur op de ARC trainer. Dan komt Sharon me halen voor personal training. Gelukkig is zij weer helemaal beter.

Zoals altijd ben ik heel blij weer klaar te zijn met het dagelijkse sporten. Op weg naar huis speel ik wat Pokémon Go en maak ook foto's van een aantal versierde huizen. Eentje heel elegant en in de anderen wonen duidelijk gezinnen met kinderen.
Die grote kerstballen en hun verdere versieringen vind ik heel elegant


Mijn "kind" wacht me geduldig op en we gaan even de achtertuin in om snoepjes, die ik gooi, te zoeken. Mia komt ook naar buiten en de honden rennen lekker langs het hek. Gelukkig springt Orion met dit koude weer niet zo gauw in de vijver.

Na mijn douche neem ik hem mee in de van en ga naar Whole Foods. Daar eet ik een kop Italian wedding soep als lunch, met spinazie en gehaktballetjes. Eigenlijk wil ik hier ook avondeten kopen, maar ik zie niets van mijn gading.

Dan maar naar de Giant want ik heb zin in een heel eenvoudig maar ook smakelijk diner. Hier vind ik er alles voor en het kost bijna niets. Ik zie er nu al naar uit.
Hebben jullie al gezien wat er in het FedEx logo verstopt zit?
Een interessante lucht vanmiddag
De van is ook voor Kerst versierd

Thuis laat ik Orion een nieuwe puzzel proberen in de hoop dat die moeilijk voor hem is. Volgens de website zou dit uren hondenplezier leveren. Nou, dat is helemaal niet het geval! Hij heeft hem met de eerste poging al keurig opgelost. Ik denk wel dat ik Orion heel wat zou kunnen aanleren als ik zou weten hoe. Hij snapt dingen zo snel!
Ons genie, ha ha

Iedere Kerstavond liggen er pyjama's onder de boom voor iedereen. Die traditie hebben we al sinds de kinderen klein waren. Nu ze volwassen zijn vind ik het moeilijk kiezen. De mannen zijn makkelijker, die willen gewoon een grappige broek. Na veel zoeken vind ik ook leuke pyjama's voor Katja en Saskia.

Naar mijn Canadese broer en schoonzus stuur ik altijd dvd's van recente films. Dit keer worden het de Greatest Showman on Earth en Mamma Mia Here We Go Again. Nu hopen dat ze die nog niet hebben gezien.

De cadeautjes van Ricks zus staan op de stoep als ik weer eens een Amazon bezorger via de webcam hoor. Die zijn op een na ingepakt en bij het niet ingepakte boek staat niet voor wie het is.

Zowel Rick als Saskia hadden dit op hun lijst staan. Ik meen me te herinneren dat Rick het voor Saskia heeft besteld dus neem aan dat het voor Rick is. Mijn schoonzusje beaamt dat. Die zal ik dan voor Rick inpakken. Onze kerstboom voor ziet er dus al heel echt uit met de cadeautjes eronder.

De middag vliegt voorbij en voor ik het weet komt Rick thuis na een acupunctuur sessie. Tijdens de cruise hielp dat hem met zijn rug en schouder. Ik heb het ook geprobeerd, maar voor mij deed het niets. Hopelijk helpt het hem hier ook.

Rick maakt onze maaltijd, kip met tomaat, ui, champignons en erwtjes over bloemkoolrijst. Het smaakt net zo goed als ik me had voorgesteld. De rest van de avond kijken we naar een van onze favoriete kerstfilms, National Lampoon's Christmas Vacation. Zelfs na zo vaak kijken moeten we nog lachen om de humor!


7 reacties:

Reny zei

Die grote kerstballen voor de deur (het elegant versierde huis) zijn geweldig ! Laten me een beetje denken aan de grote kerstbal bij de Apple Store in NYC.

Leuk die pyjama traditie!
De National Lampoon’s Christmas vacation vind ik ook zo’n leuke film.

Geniet van deze mooie tijd (ondanks de pijnen)

Gr.
Reny

Petr@ zei

Fijn dat je geslaagd bent voor de pyjama's. Ik vraag me altijd af wat je met de pyjama's van voorgaande jaren doet.

Jammer dat Orion de puzzel zo snel heeft gemaakt. Was leuk geweest als hij zich er een poosje mee kon vermaken.

Anja L. zei

In het FedEx logo zit een pijl, grappig, als je het weet kun je het niet meer missen.
Leuke traditie met die pyjama's.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Elk jaar neem ik me voor om kerstfilms te kijken, maar het komt
er te weinig van. Ik vind het leuk dat jij de titels van goede
films opnoemt, nu moet het er echt eens van komen. Ik denk dat
ik in ieder geval Polar Express ga kijken. Zie dat Tom Hanks er
in speelt en dat is een van mijn favoriete acteurs.

Jij bent echt enorm druk met de kerstcadeaus! Geven de kinderen
elkaar en aan jullie ook cadeaus?

Anoniem zei

Petra..zou de fabrikant van die puzzel eens een mail doen,
dat jouw hond er geen uren plezier aan beleeft
en binnen 1 min de code gekraakt heeft,haha.
Je weet maar nooit,misschien sturen ze je dan wel een paar andere toe.
Heb ik ook zoiets eens gehad en dat gemaild..
Kreeg een doos vol voeding thuisgestuurd,voor de teleurstelling.

Vind dat elegante huis ook het mooist versierd,eenvoudig en mooi!
Hier zie je meestal bij de huizen een verlichte kerstboom staan of iets anders.
Maar niet zoals bij jullie.
Ik hoorde zeggen op tv dat in Dortmund (Duitsland)
de hoogste kerstboom van de wereld staat.
Of het waar is of niet..ik ga het niet na meten!

groetjes Joke

Karen Lanzetta from OurCarpeDiem zei

Leuke dag!
Ja, hier is het ook veel te koud, ik ben klaar voor lente!

Karen | https://OurCarpeDiem.com

Petra zei

@Reny - Het is inderdaad altijd een heel leuke tijd dit.

@Petra - Ik heb nog een vijftal pyjama's van vorige jaren. Sommigen draag ik heel veel en zijn dus versleten, anderen ben ik beu en geef weg, maar degenen, die ik nog heb kan ik ook als warme broek overdag tijdens een sneeuwdag of zo dragen.

@Anja - Inderdaad als je het eenmaal ziet kun je het niet meer onzien ;)

@Marion - Ja, zij geven ook cadeautjes aan ons en elkaar. Vandaar dat Rick en ik het aantal van ons hebben terug geschroefd.

@Joke - Goed idee, wie weet komt er wat van. Ben benieuwd hoe hoog die boom dan is, ik vind die hier in de stad al zo hoog!

@Karen - Ik ook! Maar het begint pas :(