Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 17, 2019

Over de stad verkennen en een middagje zwembad

Na werkelijk heerlijk geslapen te hebben in mijn Sleep Number bed (waarvan de nummers niet werken) sta ik om zeven uur op. Het is fijn dat het hier een uur vroeger is want mijn excursies zullen allemaal vroeg beginnen en zo heb ik niet het gevoel voor dag en dauw op te moeten staan.

Het ontbijt wordt in een van de restaurants geserveerd. Er is een buffet, maar je kunt ook van het menu bestellen. Ik doe het laatste vandaag en bestel twee gepocheerde eieren en gegrilde tomaat. De koffie is lekker sterk en ik laat het me goed smaken.

Dan loop ik naar het andere gebouw aan de overkant voor mijn uur cardio. Jammer genoeg staat er al iemand op de Life Fitness elliptische machine. De andere is van een onbekend merk en enorm zwaar! Zodra de Life Fitness vrij komt verplaats ik me daarheen.

Palmbomen!

Als het uur cardio gedaan is maak ik me klaar en ga op weg naar het centrum van Belize City. Dit hotel ligt vrijwel naast de kades waar de cruiseschip passagiers aan land komen. De schepen zelf liggen een stuk verderop in zee.





Na wat verkend te hebben wil ik het zogenaamde toeristendorpje vinden. Met wat vragen lukt dat hoewel de plaatselijke bevolking daar niet toegestaan is tenzij ze er werken. Het is vooral voor cruiseschip toeristen en ik moet mijn rijbewijs afgeven om een bezoekerspasje te krijgen. Toch ga ik dit vaker doen want er zijn een paar erg leuke bars.

Gisteravond hoorde ik dat het niet open is op dagen dat er geen cruiseschepen zijn. Zondag en maandag kan ik er dus niet heen zie ik online. Nou ja, dan maar wat andere plaatselijke restaurants vinden voor de lunch.

Bij de Wet Lizard vind ik een stoel aan de bar en bestel het plaatselijke bier, Belikin. Ik heb enorme dorst en niets smaakt dan zo goed als een ijskoud biertje. Als lunch bestel ik de conch schelp ceviche, die heerlijk is, maar ontzettend pittig! Mijn mond staat in brand en ik hoop dat dat geen buikproblemen gaat geven!



Het is gezellig zo aan het water met al die vrolijke mensen. Het ene cruiseschip is Princess met vooral Amerikanen en het andere MSC met alleen Duitsers aan boord. Het is dus een internationaal geheel.

Tegen half twee ga ik verder. Ik loop naar de supermarkt van de stad, Brodie's. Daar koop ik een paar flessen wijn en kijk er wat rond. Ik zie niet veel specifieke dingen uit Belize dus ik houd het bij de wijn.

Zin om weer helemaal terug te lopen heb ik niet dus ik neem een taxi terug naar het hotel. Daar doe ik mijn bikini aan en ga met mijn Kindle en telefoon naar het zwembad. Ook hier zitten weer een aantal Duitsers. Ik weet niet of die van de cruise zijn of toevallig ook in dit hotel logeren.

Het is heerlijk buiten, zelfs niet te warm in de zon. Het zwembadwater is me wel te koel dus daar doe ik alleen mijn benen in. Voor ik het weet is het half vijf. De zon is achter de gebouwen verdwenen waardoor ik het wat koud krijg.

Op de kamer kleed ik me in gewone kleding en bedenk waar ik vanavond wil eten. Ik houd het 's avonds bij de hotel restaurants want zelfs de plaatselijke bevolking raadt het ten sterkste af om in het donker ergens heen te gaan. Er zijn hier drie restaurants en zelfs als ik iedere avond een steen grill maaltijd "moet" eten vind ik dat prima.

Eerst ga ik naar dezelfde bar als gisteren en bestel weer een bloody Mary. Janice is er weer en haar bloody Mary is heerlijk. Het is een stuk drukker in het restaurant dan gisteren wat het ook gezelliger maakt.

Vanavond heb ik niet zoveel zin om zelf mijn eten te koken dus ik bestel de chef salad, een salade met kip, kaas en ei. Het smaakt heel goed en is meer dan genoeg.

Naast me zit een stel uit Arizona van ongeveer mijn leeftijd en we raken aan de praat. Op een gegeven moment vertel ik dat ik Nederlandse rondleidingen in Washington geef. Ze vragen hoe lang ik al in de VS woon want ze hoorden geen accent. Zo komt het gesprek op talen en de man blijkt Frans en Duits te spreken.

We praten een paar uur gezellig en nemen dan afscheid. Dat vind ik altijd zo leuk van aan een bar eten. Als er niemand is heb je aanspraak met degene achter de bar en anders met andere mensen.

Op de kamer kijk ik weer naar Hallmark films. Ik moet van mezelf vroeg gaan slapen zodat ik ruim op tijd op ben voor de excursie morgen. Hopelijk gaat die door, want toen ik vanochtend belde leek dat niet zeker te zijn. Ik heb echter niets meer gehoord dus ga ervan uit dat ik wat van het binnenland van Belize te zien ga krijgen.

4 reacties:

Petr@ zei

Lekker relaxt de eerste dag.

Veel plezier op je excursie!

Jort & Suus - On the road zei

Wat een heerlijke eerste dag. Ik hoop dat je excursie vandaag door gaat. Veel plezier

Angela zei

Wat een heerlijk relaxte start van je vakantie daar. Ik vind je culinaire ontdekkingsreizen ook altijd erg leuk om te lezen. Dat hele pittige eten hou ik ook niet van, dan proef ik bijna niks meer. Lekker genieten daar. Hier in NL wordt het de komende dagen ook kouder, maar geef mij maar een lekker zonnetje!

Petra zei

@Petra - Zeker relaxt!

@Suus - Gelukkig wel!

@Angela - Ik vond het altijd wel lekker, maar mijn lichaam denkt daar anders over.