Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 15, 2019

Over dierenartsen, inpakken en mooie nagels

De dag voor ik op reis ga, vooral als dat alleen is, ben ik altijd heel druk in mijn hoofd. Ik word dan ook wakker met een zenuwachtig gevoel. Het helpt me dan een lijst te maken, zodat ik weet dat ik het niet allemaal in mijn hoofd hoef te hebben.


Rick is al op, maar ik blijf nog even doezelen tot de klok beneden acht uur slaat. Mijn eerste daad is de dierenartsenpraktijk weer bellen. Gisteren belde niemand terug en de oorspronkelijke dokter blijkt pas na twaalven te komen.

Na voor de zoveelste keer de urgentie uitgelegd te hebben wordt er eindelijk beloofd met de dienstdoende dierenarts te gaan praten. Nog geen half uur later krijg ik een telefoontje terug dat ik de medicijnen op kan halen. Het werd tijd want intussen is Pig dus wel ziek, het arme dier.

Eerst doe ik mijn uur op de elliptische machine en ga daarna direct naar Town and Country Animal Hospital. Daar liggen de medicijnen inderdaad klaar en ik breng ze meteen naar de UPS Store om overnacht naar Saskia te sturen. Haar nieuwe rijbewijs gaat ook gelijk mee, wel zo makkelijk.

Bij Safeway naast de UPS Store pin ik geld voor mijn reis en vraag aan het loket om een paar van die $20 biljetten kleiner te maken. Dat is altijd handig voor fooien en dergelijke. Belize heeft zijn eigen valuta, maar de Amerikaanse dollar wordt ook overal geaccepteerd. Dat is in heel het Caribisch gebied het geval.

Dan is het tijd voor mijn douche en warme kleding. Ik smacht naar een lekkere bak pho. Bij Viet Aroma weet de serveerster al wat ik wil. De dame naast mij lacht daarom en vraagt wat mijn favoriet hier dan is. Ik vertel de citroengras pho met kip en groentes. Zij komt hier ook vaker en gaat die nu proberen. Zoals altijd smaakt het super!

Terwijl ik aan het inpakken was keek ik in mijn handbagage en zag dat de contactlensvloeistof ver over datum is, lees 2015. Sinds ik een paar dagen in Houston gestrand ben geweest heb ik altijd de belangrijkste toiletspullen, ondergoed en pyjama in mijn handbagage.

Online lees ik allerlei enge verhalen over het gebruiken van verlopen vloeistoffen. Dingen als oogontstekingen en weet ik wat meer, het doet mij bepalen me er niet aan te wagen. Bij Walgreens koop ik nieuwe vloeistoffen.

Het flesje voor een ervan is 3,5 ounces en van de TSA (veiligheidscontrole op het vliegveld) mag alles maar 3,4 ounces of minder zijn. Ik kijk weer online en zie dat er mensen zijn, die hun flesjes in hebben moeten leveren. Idioot, maar ik waag het er maar niet op en koop een 3 ounce flesje waar ik de vloeistof in zal doen.

Orion is tot dusver met me mee geweest, maar thuis doe ik hem na zijn wandeling in zijn bench. Ik ga mijn nagels laten doen en dat duurt meestal te lang om Orion in de van te laten. Dat is ook nu weer het geval.

Gisteren heb ik een afspraak gemaakt om mijn zijden nagels weer te laten doen. De eigenaar zelf zou het doen, maar als ik keurig om drie uur binnenloop blijkt hij er niet te zijn en dus kan niemand zijden nagels doen. Dan maar acryl, maar ook daar is maar een styliste in geschoold.

Dan laat ik maar eerst mijn teennagels doen. Daarna moet ik nog even wachten voor ik mijn vingernagels kan laten doen door Mary. Die verontschuldigt zich dat ik zo lang moest wachten maar het is werkelijk de eigenaars fout.

Die man komt opeens ook binnenlopen, maar geen excuses van hem. Pas als ik klaar ben krijg ik $5 korting omdat hij zijn afspraak niet nakwam. Het is dat ik zo dol ben op hun glitter nagellak.

De dames hier hebben allemaal een flinke verkoudheid en snotteren en hoesten. Het laatste waar ik zin in heb dus ik was mijn handen heel goed. Toch besluit ik dat ik een doosje Zicam mee wil nemen voor het geval dat.

Bij CVS koop ik dat ene ding en krijg dan een bon mee, die werkelijk idioot lang is met allerlei coupons, die niemand ooit gebruikt. Deze keten staat hierom bekend en zelfs de kassajuffrouw maakt er een opmerking over. Thuis plak ik de bon aan het raam en neem er een foto van want hij is zeker anderhalve meter lang!

Nu ga ik verder met inpakken en denk alles wat ik nodig zal hebben in de koffers te hebben. Ik neem een extra koffer mee want tot volgende maand ben ik nog Gold bij United en daarom is die gratis. Zo kan ik mijn snorkelspullen en meer ook kwijt.

Rick haalt eten voor ons op de terugweg van zijn werk. Hij weet dat ik vandaag een pijndag heb en brengt mijn favoriete sashimi mee. Hijzelf heeft Libanees eten. We eten het samen gezellig op.

Dan kijken we naar America's Got Talent, the Champions, van gisteren. Daar doet ook een Belgische touwspring groep mee, die Holland's Got Talent won. Ik denk dan meteen waarom "Holland's Got Talent" in plaats van "Netherlands' Got Talent"?

Zoveel mensen worden geergerd als buitenlanders het over "Holland" (Olanda, la Hollande etc.) hebben. Logisch ook, want de toeristensite voor Nederland is Holland.com. We kunnen net zo goed het hele land Holland noemen, toch?

7 reacties:

yijinNg zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anja L. zei

Je nagels hebben weer een mooie kleur, jammer dat je er zo lang op moest wachten.
Wat een idioot lange bon heb je gekregen zeg, ik zeg hier altijd dat ik geen bon wil.
Oei, die vloeistof zou ik ook niet meer durven te gebruiken voor mijn lenzen. Een maand of zo over datum gaat nog maar 2015 is wel erg oud.
Goede reis vandaag en ik ben benieuwd naar je verslagen over Belize.

Marion2 zei

Wat een gedoe bij de nagelsalon, zeg. Ook bij mijn nagelsalon
staat service niet bovenaan. Maar ja, je wilt nu eenmaal
graag mooie nagels.

Wat jammer dat je zo'n 'grijze' herinnering hebt aan Nederland.
's Winters is het inderdaad vaak het geval. Zeker de laatste
maanden van het jaar is het ook nogal donker. Maar in het
voorjaar en zomer is de lucht vaak strakblauw.
Ons is huis heeft vrolijke kleuren en we wonen in een heel
groene omgeving, dus gelukkig heb ik er niet zo'n last van.

Overnacht is, denk ik, een anglicanisme. We zeggen 'volgende
dag bezorgd'.

Anoniem zei

Niet klantvriendelijk die nagelsalon.
Dat Holland gedoe is inderdaad raar.

Nogmaals veel plezier en lekkere warmte in Belize. Wij moeten nog 2 weeksjes wachten voor onze winter escape naar Florida.
Groetjes,
Bea

Sally zei

Nou já wat een idioot lange bon. Zonde vh papier. Mooie kleure nagellak, past bij thema vakantie en strand. Fijn dat Pig toch nog medicijnen krijgt, vreemd dat t niet via dierenarts daar verkregen kan worden. Lijkt met och een kwestie van onderling doorgeven . Afijn, gelukkig heeft ze t nu morgen. Fijne vakantie

Angela zei

Heerlijk weer een zonvakantie. Goede reis en geniet ervan. Ik wilde nog ff zeggen dat ik het echt wel stoer van je vind dat je alleen op vakantie gaat. Ik ben 43 en nog nooit alleen op vakantie geweest. Misschien iets voor mijn bucket list om over na te denken.....

Petra zei

@Anja - CVS print al hun kortingsbonnen waardoor het zo lang wordt. Andere winkels hebben dat allemaal elektronisch.

@Marion - Er is ook altijd nog een taalbarriere want de stylisten zijn Vietnamees. Ik had gewoon geen leuke jeugd in Nederland wat mijn herinneringen vast (grijs) kleurt. Dank je voor de verbetering!

@Bea - Alvast veel plezier in Florida!

@Sally - Ja, de dierenartsen werken hier niet echt samen.

@Angela - Ik moet toegeven dat ik altijd wat zenuwachtig ben voor ik ga en me afvraag wat ik nu weer gedaan heb. Maar ik boek een aantal excursies en vind wat leuke restaurants en voor de rest geniet ik van het zwembad of strand (hier geen strand) en het hopelijk warme weer.