Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 14, 2019

Over de ansichtkaart met sneeuw, die Vienna vandaag was

Het is wel mooi wakker worden met al die sneeuw op de bomen als uitzicht. Ik doe mijn liniaal in de sneeuw op onze deck tafel en die meet 25 centimeter. Er is gistermiddag veel meer bij gevallen van voorspeld was.


Vanuit onze ramen zien de wegen er redelijk uit. Rick vertrekt naar zijn werk en ik doe eerst even een uur op de plaats hardlopen. Me klaarmakend om naar de sportschool te gaan vul ik mijn Yeti beker met water. Om onverklaarbare redenen begint de ijskast opeens weer ijsblokjes te spuwen! De hele keukenvloer ligt er vol mee voor ik het kan stoppen. Natuurlijk gebeurt dat als ik gehaast ben, zucht!

Gauw raap ik de blokjes bijeen en gooi ze in de gootsteen. Dan rijd ik voorzichtig via de hoofdwegen naar Anytime Fitness. Church Street, waar dat aan ligt, is een ijsvlakte! Gelukkig hoef ik daar maar een heel klein stukje op te rijden.

Sharon wacht me al op voor de personal training. Het halve uur gaat snel voorbij. De volgende sessie is volgende week donderdag. Ik betwijfel dat ik in Belize gewichten ga doen. Ik kan mezelf daar zo moeilijk toe zetten!

Op weg naar huis bel ik de dierenartsenpraktijk.  Donderdagavond belde een van de dierenartsen dat uit Pig's bloedtest bleek dat er iets mis is met zijn lever of galblaas. Daar moet hij medicijnen voor krijgen.

Probleem is alleen dat Saskia niet naar huis kan komen en donderdag waren wij natuurlijk in Michigan. We probeerden of een dierenarts in Richmond die medicijnen zou kunnen geven, maar dat bleek niet het geval.

Zaterdag belde ik onze dierenartsenpraktijk weer op weg naar huis om te vragen of ze de medicijnen klaar kunnen hebben bij hun andere locatie, die ook op zondag open is. Dat werd beloofd, maar toen ik gisteren naar die andere locatie belde was er geen melding van medicijnen.

Vandaag blijkt dat er sowieso niet vermeld is welke medicijnen Pig moet hebben. De dierenarts, die mij belde, werkt vandaag niet en mijn enige optie is een berichtje in te spreken voor een andere dierenarts (die bij het schrijven van dit blog nog niet heeft teruggebeld).

Inmiddels zijn we dus vier dagen verder zonder medicijnen voor Pig. Hopelijk lukt het morgen en dan stuur ik ze met UPS volgende dag bezorgen naar Saskia. Die krijgt ze dan woensdag, bijna een week nadat die dierenarts belde!

Thuis douche ik snel en dat is maar goed ook want klokslag twaalf uur komt het schoonmaakbedrijf. Dat is heel vroeg voor hun doen en ik ben er niet op voorbereid. Gauw doe ik Orion aan zijn lijn voor ze binnenkomen. Hij blaft flink, maar ze kunnen ongehinderd naar boven lopen.

Snel maak ik mijn lunch, mini komkommertjes met een haring (de laatste alweer, helaas) en wat van Dads zalm dip. Dan haast ik me het huis uit voor de schoonmakers de keuken gaan doen. Orion vindt het altijd prima achterin de van.
Bij Walgreens haal ik medicijnen op en koop ook gelijk wat nieuwe cosmetica voor de reis. Ik gebruik onze medische credit card en tot mijn verbazing weet de machine precies wat mijn medicijnen zijn en betaalt niet voor de rest. Daar moet ik een andere kaart voor gebruiken. De apotheker is er ook verbaasd over.

Bij Whole Foods koop ik weer een heel aantal van mijn favoriete Chomperz zeewier snacks. Ook heeft Saskia mijn shampoo en conditioner een heel stuk leger gemaakt dus daar neem ik nieuwe van mee.

Dan speel ik een middagje Pokémon Go genietend van de sneeuw met blauwe lucht. Het is alsof ik door een ansichtkaart rijd. Het is maar net boven het vriespunt en er staat geen wind dus er smelt maar weinig en de sneeuw op de bomen blijft liggen.
 
 
  

Via de webcam kan ik zien wanneer de schoonmakers weggaan en kom in een lekker schoon huis binnen. Orion is moe van alle indrukken en gaat lief op zijn botje knauwen. Ik heb weer meer pijn dan me lief is dus laat mezelf toe naar mijn lichaam te luisteren en in mijn luie stoel Scattergories te spelen.

Rick komt thuis met gyro salades van Plaka Grill. Die smaken altijd heel lekker. Na het eten gaat de tv aan en ben ik van plan voor de verandering eens op tijd naar bed te gaan. De afgelopen avonden werd het telkens veel te laat.

5 reacties:

Miek zei

Hoe mooi !

Anja L. zei

Mooie foto's hoor.
Wat een slechte communicatie bij de dierenartspraktijk. Houden ze dan geen files bij van de klanten? Hebben ze ondertussen wel gebeld?
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Prachtige foto's! Ik vind wel altijd dat sneeuw de winter
minder saai maakt, het is wat vrolijker.
Hier valt veel motregen en gewone regen en is het grijs,
grijs en nog eens grijs. Geregeld heb ik overdag een
lamp aan, omdat het zo donker is.

Wat zit Orion eigenwijs in de auto.

Anoniem zei

Mooi hoor die foto's in de sneeuw.Beter die sneeuw dan de regen hier in Las Vegas . Het regent al de hele dag,het lijkt Nederland wel. Voor Mount Charleston is meer dan een foot sneeuw verwacht.Levert prachtige plaatjes , dat wel. Helaas niet in de gelegenheid er naar toe te rijden.Nog een paar dagen en dan zit het er weer op .
Groetjes Wil,

Petra zei

@Miek - Ja, he? Het was vandaag ook nog mooi, de langst durende mooie sneeuw die ik me kan heugen (meestal gaat het hard waaien).

@Anja - Nee, ze hebben niet gebeld, maar het is vandaag opgelost.

@Marion - Als ik aan Nederland terugdenk heb ik dus altijd dat grijze in gedachten. Het hielp ook niet dat wij in een saai dorp met rijtjeshuizen met grijze daken woonden.

@Wil - Grappig mijn vriendin in Las Vegas is juist heel blij met de regen. Maar voor jou is het natuurlijk niet leuk. Goede reis terug alvast, het gaat altijd te snel!