Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 25, 2019

Over een gezellige lunch en de regering weer open

Brr!! Gisterochtend was het 13 graden en vanochtend vriest het vier graden, wat een verschil weer. Het is te voelen in onze slaapkamer want die is ijskoud. Ik heb dan ook geen haast mijn bed uit te komen tot Rick naar boven komt voor zijn douche.

Dan ga ik ook maar eens aan mijn dag beginnen. De koffie staat al klaar en ik pocheer een ei en snijd een tomaat in plakjes. Het doet me aan mijn ontbijt op vakantie denken, al gril ik de tomaat natuurlijk niet.

Tijdens mijn uur op de elliptical lees ik weer van alles over de gesloten regering. Normaal schrijf ik niet veel over politiek, maar dit heeft enorme invloed op onze economie in dit gebied. Federale werknemers staan zelfs in de rij voor eten.

Terwijl ik sport knauwt Orion lief op zijn botje

Heel wat mensen in onze kennissenkring zitten nu al 35 dagen thuis (of moeten zoals onze FBI buren zonder betaling werken). Vandaag is de tweede keer dat ze geen salaris ontvangen (hier in de VS word je iedere twee weken uitbetaald). Het is echt van de zotte dat de regering zo kan sluiten en de werknemers zoveel persoonlijke schade kan toebrengen!

Na mijn cardio kleed ik me warm aan en ga met Orion naar het Vienna winkelcentrum. Daar heb ik bij Panera voor de lunch afgesproken met Kirsten. Daar is het echter enorm druk en er is geen tafel vrij.

Niet getreurd, Cava is een paar deuren verderop en dat vinden we beiden ook lekker. We stellen beiden een lekkere salade samen en kletsen bij. Kirsten is zo opgelucht eindelijk met de scheiding klaar te zijn. Ze bedenkt nu waar ze over een aantal jaren wil gaan wonen, want dit gebied is te duur.

We lunchen bijna twee uur en dan scheiden onze wegen zich. Ik rijd naar Walgreens voor medicijnen en Whole Foods voor een bosje tulpen. Onderweg hoor ik op de radio dat Trump een belangrijke mededeling gaat doen. Dat blijkt gelukkig het openen van de regering te zijn.

Opeens hoeft die muur niet langs de hele grens met Mexico te komen, dat heeft Trump volgens hem nooit beweerd (gek toch dat er allerlei opnames tijdens rallies zijn waarin hij precies dat riep en dat Mexico ervoor zou betalen!). In ieder geval heeft hij voor niets meer dan een miljoen mensen gegijzeld gehouden de afgelopen maand. Ik ben dolblij dat er eindelijk tegengas komt uit het nu Democratische Huis van Afgevaardigden!
De tulpen komen uit Virginia en hebben zulke kleine bloemen

Thuis zet ik de open haard aan want ik krijg het maar niet warm. Met mijn voeten tegen de haard is het wel een heel ander uitzicht dan ik vorige week had! Toch is het zo met de haard aan en een warme kop bouillon ook goed toeven. Orion ligt lief naast me op zijn botje te knauwen.

Rick stelt voor Vietnamees te gaan eten en daar zeg ik nooit nee tegen. Het is een van mijn favoriete cuisines en Viet Aroma een heel goed restaurant. We worden als oude bekenden begroet en het doet me goed te zien dat het restaurant bijna vol zit. Er is nog net een tafel open voor Rick en mij.

We delen een garnalen "summer roll", groentes en garnalen in rijstpapier gewikkeld. Mijn favoriet is eigenlijk hun "loempia", maar ja, die is gefrituurd en niet in het koolhydraatarme plan. Dat wil niet zeggen dat ik er nooit weer een zal eten, maar alleen als ik er echt enorme zin in heb.

Als hoofdgerecht bestel ik mijn favoriet, de "fantastic four". Dat zijn vier spiesjes met verschillend vlees, biefstuk, varkenshaas, kip en garnalen. Die wikkel ik met een aantal groentes in rijstpapieren "pannenkoekjes". Zo lekker weer!

Nu is ons weekend dus begonnen. Morgen heb ik de eerste rondleiding van dit jaar, vandaag geboekt. Soms komt het echt opeens. Tot nu toe heb ik zes rondleidingen te boek staan voor dit jaar. Als jullie mensen weten, die naar Washington komen, hoop ik dat jullie mij als gids aanraden!

5 reacties:

Anoniem zei

Ja, Donald is daar heel goed bezig, NOT.
Die muur zou betaald worden door Mexico. Daar hoor je hem niet meer over. En toen hadden ze bedacht, als elke stemmer op hem, $ 60 stort in een fonds kan die muur toch komen. Helaas hadden die stemmers daar geen zin in. Sterkte.
Fijn weekend, Bea

Marion2 zei

Echt heel erg voor de mensen die onbetaald moesten werken. Krijgen ze het
wel achteraf betaald? Ik wist niet dat je in de VS elke twee weken
salaris krijgt. Is daar een speciale reden voor?

Anja L. zei

Wat een omschakeling voor je lichaam dat verschil in temperatuur.
Gelukkig maar dat de regering weer gaat werken en mensn weer betaald krijgen, ik denk niet dat Trump het gevoeld heeft in zijn portemonnee.
Fijn weekend, hier is het grijs en nat.

Petra zei

@Bea - Gisteren had hij ook weer van alles te zeggen wat zulke onzin is. Ik twijfel echt aan zijn mental capaciteiten.

@Marion - Ja, de federale werknemers worden wel betaald, maar de contractors en mensen, die restaurants runnen e.d. natuurlijk niet. Die hebben heel veel schade geleden.

@Anja - Inderdaad, mijn lichaam was er niet blij mee. Trump kan geen sympathie voelen vanuit zijn ivoren toren.

Petr@ zei

Erg triest dat zoveel mensen zonder salaris komen. Zeker voor de mensen die wel moeten komen werken, die kunnen niet tijdelijk wat anders doen. Als het überhaupt lukt tijdelijk ander werk te vinden.
Ondanks dit ben ik wel blij dat er voet bij stuk is gehouden en Trump zijn zin niet heeft gekregen.