Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 07, 2019

Over een grijze en gewone maandag

Jammer genoeg is het lekkere weer van gisteren weer verdwenen. Het is koud en grijs buiten en ik heb de grootste moeite mijn bed te verlaten. Tegen achten moet dat toch echt.

Rick maakt zich klaar om naar zijn werk te gaan, maar schenkt nog even mijn koffie in. Dan blijf ik voor het eerst in meer dan twee weken weer alleen thuis. Wat ben ik toch altijd blij om Orion te hebben. Die verlaat mijn zijde vrijwel niet, zo'n lief vriendje is het.

Orion houdt van "kussens", hier ligt hij op zijn waterbak

Voor ik mijn uur cardio doe hef ik wat gewichten. Vandaag voor mijn armen en buikspieren, ik ben van plan in gedeeltes te trainen zodat het niet zo lang duurt. Sharon zie ik pas weer volgende maandag.
Koud weer!

Als mijn sporten erop zit ga ik met Ricks industriele stofzuiger de hal schoonzuigen. Die ligt vol met boomnaalden en andere troep. Op een gegeven moment valt de stofzuiger om en dan zuigt hij niet meer! Ik ben heel bang hem kapotgemaakt te hebben. Gelukkig stelt Rick me gerust dat het de zak erin is. De Shark robot zuigt de rest op.

Na een lekker warme trui aangetrokken te hebben, want ik heb het de hele tijd koud en veel pijn, ga ik erop uit. Dat wordt wat morgen als we een hele dag in de auto moeten zitten. Ik heb misschien wel een beetje spijt dat ik Ricks aanbod dat ik kon vliegen niet heb aangenomen, maar ik wil hem die afstand niet alleen laten rijden.

In Vienna ga ik eerst mijn favoriete Noodles & Company salade, de Med salade met kip, eten. Ik zou wel een fles van hun dressing mee willen nemen, zo lekker!! Orion wacht intussen in de van. Hij vindt het prachtig om naar buiten te kijken en te blaffen tegen honden, die langskomen.

Na het eten loop ik Petco binnen om daar wat botjes en andere lekkernijen voor Orion te halen. Die houden hem bezig als het zulk koud weer is. De volgende stop is Giant en dan de ABC winkel waar ik ingredienten voor een sake bloody Mary, mijn absoluut favoriete cocktail, haal.
Orions favoriete "botjes" komen uit Nederland

Als laatste ga ik naar Whole Foods. Daar haal ik ingredienten voor het avondeten en wat lekkernijen, die ik mee naar Michigan wil nemen. Ik ben benieuwd hoe we ons daar aan ons dieet gaan houden, maar ik ben in ieder geval van plan veel rauwkost te eten, die hebben ze daar ook.

Thuis doe ik de was en maak onze favoriete meerkleurige tomaatjes, augurk en olijfsalade voor vanavond. Dan is mijn energie op en ga ik Scattergories spelen. Maandag is mijn favoriete speeldag want het is zaak de meest populaire antwoorden te geven. Daar ben ik goed in, want ik win het ene na het andere spelletje. Ik ben veel minder goed in iets origineels verzinnen!

Als ik daar genoeg van heb kleur ik weer een paar tekeningen op mijn Happy Color app. Het is ook gelijk een puzzel om alle plekken voor een kleur te vinden. Heel ontspannend is het en leuk om het eindresultaat te zien.

Rick komt thuis en we genieten van een maaltijd van blackened zalm, mijn salade en bloemkool tots. Dan gaat America's Got Talent aan. Dit keer zijn het kampioenen van over de hele wereld. Het zijn extra goede acts dus ik ben benieuwd wie dit gaat winnen.

PS: Laatst werd ik door een lezeres attent gemaakt op een erg anglicisme. Ik stel het op prijs als jullie het laten weten als jullie iets zien wat ik telkens weer fout schrijf of een uitdrukking, die gewoon niet Nederlands is. Dit blog is gedeeltelijk om mijn Nederlands op peil te houden. Natuurlijk niet iedere dt fout of typfout, maar na bijna 36 jaar sluipen er zeker fouten in en ik kan alleen leren als ik erop gewezen word.

5 reacties:

Petr@ zei

Ik vind het grappig om te lezen hoe je soms zinnen op z'n Amerikaans schrijft qua zinsopbouw. Sowieso vind ik het knap hoe je Nederlands nog is na al die jaren. Er zijn er genoeg die je dat niet nadoen.

Succes met de lange rit naar Michigan en veel sterkte tijdens jullie bezoek daar.

Anja L. zei

Succes met de lange rit vandaag, ik hoop dat het meevalt.
En natuurlijk sterkte als jullie daar zijn.

Marion2 zei

Ik vind dat je perfect Nederlands schrijft. Zo nu en dan klopt er iets kleins niet.
Iemand die niet weet dat je in het buitenland woont, zal het niet opmerken.
Ik zal je er opmerkzaam op maken ;).

Leuke app! Bij mijn favoriete spelletje Fishdom (weet niet of je hem kent, maar
het is echt een aanrader) komt hij weleens voorbij als reclame. Ga hem nu toch
eens installeren.

Veel sterkte de komende dagen.

Sally zei

Zit er lekker uit, jullie avond maaltijd. zo gekleurd met die tomaatjes. Succes morgen in de auto, snap best dat je Rick dat hele eind niet alleen wil laten rijden.

Petra zei

@Petra - Misschien ben ik nog van de oude stempel want ik probeer heel hard geen alinea met "ik" te beginnen. Dat maakt dat ik de zinstructuur soms moet veranderen. Misschien is dat allang geen vereiste meer. Het kan natuurlijk dat ik ook andere zinnen meer op zijn Engels schrijf.

@Anja - Dank je wel, het lijkt opeens een stuk beter te gaan met mijn schoonvader, maar het blijft natuurlijk een dag bij dag situatie. Misschien leeft hij nog meer dan een jaar, maar geen zekerheden.

@Marion - Dank je wel voor het compliment, dit blog dwingt me ook dingen op te zoeken. Fishdom heb ik wel langs zien komen maar speel ik (nog) niet.

@Sally - Het was een hele rit maar ik heb hem overleefd