Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 19, 2019

Over een heel andere dag dan gepland

Om kwart over zeven sta ik op. Het ziet er wat regenachtig uit buiten, maar de temperatuur is zeer aangenaam. Ik doe mijn bikini aan onder mijn kleding en leg mijn snorkelspullen klaar. Dan loop ik naar het St. George's restaurant voor mijn ontbijt.

Dat worden vanochtend weer twee gepocheerde eieren en een gegrilde tomaat. Of althans, een deel van een tomaat, want het zijn maar vier dunne plakjes. Idioot om daar $2 voor te rekenen, maar ja.

Om kwart over acht zit ik keurig op tijd in de lobby. Volgens het verhaal moet ik om half negen opgehaald worden, maar om kwart voor negen is er nog niemand. Ik bel maar weer eens en eindelijk om negen is er Derrick van Splash Wave.

Het spijt hem zeer, maar het cruiseschip is vertraagd en daardoor zullen we pas tegen tienen vertrekken. Ik vind het best, zolang we maar gaan. Om tien uur komt hij me ophalen en brengt me naar de pier bij het hotel waarvandaan hun boten vertrekken.


Derrick stelt me voor aan Stacy, die me een stoel biedt in hun wachtruimte. Intussen is het cruiseschip nog steeds niet voor anker gegaan. Een half uurtje later komt Stacy met de mededeling dat ze vandaag niet naar het eilandje wat ik geboekt had zullen gaan.

In plaats daarvan mag ik mee met hun andere excursie. Dat is ook snorkelen, maar bij een ander eiland. Mij maakt het niet uit, ik wil gewoon snorkelen want dat schijnt hier zo mooi te zijn. Ze stellen voor dat ik terug naar het hotel ga en daar wacht tot ze me weer op komen halen.

In mijn kamer heb ik prachtig uitzicht, ook op de pier en het cruiseschip. Ik vermaak me met uit het open raam kijken en zie op een gegeven moment een hele groep dolfijnen langs zwemmen. Op dat ogenblik realiseer ik me nog niet dat dit het enige onderwaterleven zal zijn dat ik deze week zie.
Mijn uitzicht is volop genieten!
En deze kwam er gezellig bij zitten

Er varen wel boten naar het schip, maar die komen maar niet terug. Ik begin het ergste al te vrezen en inderdaad, ze annuleren de excursie. De cruisepassagiers zijn te laat en alleen voor mij gaan ze niet. Heel teleurstellend, want het rif hier schijnt schitterend te zijn, maar niets aan te doen.

Intussen is het al na twaalven en ik heb enorme trek. Vanwege het feit dat de cruise passagiers niet aan wal komen is het toeristendorpje ook nog eens gesloten. Ik besluit dus maar een ceviche te bestellen aan de bar bij het zwembad van het hotel. Het is conch schelp en garnalen gemixt en smaakt erg lekker, gelukkig niet zo heet als een paar dagen geleden.
Mijn plan B is dan maar om in het zwembad van dit inmiddels schitterende weer te gaan genieten. Dit keer ga ik naar het meer kleurrijke, maar ook stillere zwembad aan de overkant. Het water is een lekkerder temperatuur hier en ik koel af en toe erin af.
Verder speel ik spelletjes en lees op mijn telefoon tot ik opeens rond vieren word aangevallen door muggen. Daar heb ik geen zin in en ga terug naar de kamer. Daar spuit ik wat muggenspul op en vind dan beneden een schommelbank met uitzicht op zee.

Daar zit ik een uurtje te genieten en besluit vervolgens als voorafje nog een ceviche te bestellen. Dit keer is Janice er niet en maak ik kennis met Janella. Zij maakt ook een goede bloody Mary, maar niet zo lekker als die van Janice.

Voor het avondeten ga ik nog even terug naar de kamer. Alleen werkt mijn sleutel opeens niet meer. Daar was ik al voor gewaarschuwd en bij de receptie wordt hij opnieuw geprogrammeerd.
Iedere avond voor zonsondergang zijn er honderden van deze zwarte vogels. En een kabaal dat ze maken!

Net als gisteren ga ik bij het St. George's restaurant eten. Dit keer neem ik de kip met mole saus (een pittige chocoladesaus) en daarbij weer gegrilde en gestoomde groentes. Het smaakt goed en de bediening is hier bijna te attent. Daar kan ik natuurlijk niet over klagen want ik word letterlijk op mijn wenken bediend.

Al met al was het toch een heerlijke dag ondanks de teleurstelling dat ik het mooie rif hier niet kan bezoeken. Ik hoop Rick ervan te overtuigen ook eens naar Belize te gaan en dan op een van de "cayes" (eilandjes) voor de kust logeren.


5 reacties:

Jeanny zei

Wat een teleurstelling, maar gelukkig heb je je er overheen gezet en toch nog een leuke dag gehad. Goed van je!! Geniet er nog van!

Sally zei

Jammer van de geanulleerde excursie maar je hebt er toch eennleuk en relaxt dagje van gemaakt. Kun je nog ergens snorkelen want anders heb je voor nop die hele koffer extra meegesleept?

Petr@ zei

Wat ontzettend jammer dat je niet hebt kunnen snorkelen. Maar inderdaad een reden om nog eens terug te keren.
Gelukkig heb je heerlijk warm weer, dat maakt veel goed.

Marion2 zei

Wat jammer van de excursie en het lijkt me ook frustrerend dat je
bijna de hele ochtend hebt verdaan met tevergeefs wachten.

Ik dacht nog eens na over de pinautomaat, haha. Ik geloof dat ik
doorgaans zeg :'Hij deed het niet'. Je kunt ook nog zeggen dat
hij storing had.

Petra zei

@Jeanny - Ja, ik ben tenslotte in de subtropen terwijl het thuis ijzig koud is.

@Sally - Ik had eerst voor dinsdag ook geboekt, maar dan wordt het maar 16 graden in ochtend, te koud voor mij om te zwemmen.

@Petra - Ja, dat maakt zeker veel goed!

@Marion - Ik heb er nu maar hij werkt niet van gemaakt.