Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 04, 2019

Over een reisje met een vriendin plannen

Vandaag moet Rick nog een dag naar zijn werk, korte week voor hem dus! Ik heb hem aan de Zicam en dat neemt hij gelukkig serieus. Hij kan geen verkoudheid hebben als we volgende week naar mijn schoonvader gaan. Vaak vindt Rick mijn "middeltjes" maar onzin, maar hij heeft zelf gezien hoeveel sneller mijn verkoudheid over was dan gewoonlijk na rigoureus Zicam te hebben gebruikt.

Nu de kerstboom weg is kan ik weer naar mijn leuke kabouters kijken

Na een ei en wat worteltjes als ontbijt vertrek ik naar de sportschool. Daar doe ik eerst mijn uur cardio en dan komt Sharon me halen voor personal training. De komende weken moet ik echt zelf een routine doen, want maandag is Sharon er niet en daarna gaan we naar Michigan.

Op weg naar huis speel ik wat Pokémon Go. Saskia is op als ik thuiskom en dat hoor ik al bij binnenkomst. Haar muziek staat keihard. Gelukkig vind ik haar smaak mooi dus ik zeg er niets van. Over een dag of zo is het huis weer helemaal stil dus ik geniet nog even van de vrolijkheid.

Als ik uit de douche kom is Saskia alweer vertrokken naar Caffe Amouri. Ik maak me klaar om te gaan lunchen met Chris, maar haar verwarmingsmonteur is verlaat. We spreken in plaats van lunch om drie uur af iets te gaan drinken.

Nu ben ik dus alleen voor de lunch en ik besluit mijn favoriete pho te gaan eten. Eerst haal ik nog medicijnen op van Walgreens en tref dan nog precies een tafel open bij Viet Aroma. Blij te zien dat het zo populair is. De pho smaakt weer voortreffelijk.
Na het eten rijd ik naar Birdwatchers voor mijn maandelijkse zak vogelvoer en maiskolven voor de eekhoorns. Ze hebben mijn gewoonlijke vogelvoer niet dus onze gevederde vriendjes gaan een nieuwe melange proberen dit keer. Deze heeft ook vruchten dus wie weet komen er wel nieuwe vogels langs.

Omdat we de van volgende week nodig zullen hebben voor een lange rit en het "MAINTENANCE REQUIRED" lichtje brandt ga ik naar Jiffy Lube. Hier is het gelukkig niet druk dus ik ben meteen aan de beurt.
Terwijl ik wacht probeer ik een nieuwe app uit, Happy Color. Dat is kleuren met nummers en ik ben meteen verslaafd! Zo leuk om te doen, een puzzel en kleuren tegelijk en het resultaat is mooi. 


Mijn meer dan tien jaar oude van heeft wel wat werk nodig, maar volgens de monteur kan de van in principe nog jaren mee. Goed om te weten want ik heb geen haast voor een nieuwe auto. Na een half uur kan de van er weer 5000 mijlen tegenaan.

Na Orion even uitgelaten te hebben sms ik Chris dat ik klaar ben om te gaan. Zij komt mij ophalen en we rijden naar Caffe Amouri. Dit is het plaatselijke café, veel gezelliger dan Starbucks, maar ook nu weer zo druk. Gelukkig kunnen we nog net twee stoelen bemachtigen.
Gisteren sms-te Chris mij of ik nog geinteresseerd ben om met haar naar Grand Teton en Yellowstone te gaan in juni. Nou en of was mijn antwoord. Ik ben daar dertien jaar geleden al geweest en het was een van de mooiste reizen ooit. Rick wil niet nog eens dus ik ben helemaal blij een vriendin geinteresseerd te vinden.

Onder het genot van een koffie voor Chris en een groene thee voor mij bespreken we de details. Na een uurtje hebben we het voor elkaar. Thuis boek ik meteen de vluchten, we vertrekken 19 juni voor een week. Twee volle dagen in Grand Teton en vier volle dagen in Yellowstone, we zien er enorm naar uit!

Dan ga ik ook maar gelijk door en boek mijn excursies in Belize over twee weken. Onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat! Maar eerst nog een minder fijne reis, de lange rit naar Michigan waar ik altijd tegenop zie. Het is wel goed dat we gaan en Ricks vader en zijn vriendin wat kunnen bijstaan.

Als Rick thuiskomt heeft hij geen zin om ergens te gaan eten want hij wil de Hallmark kerstversieringen in hun doosjes doen. Hij haalt dus Japans voor ons avondeten. Mijn sashimi smaakt weer ontzettend lekker en ik vermaak me met Rick, die veel moeite heeft de juiste doosjes voor de versieringen te vinden.

Dit weekend gaan we ook buiten opruimen, maar morgen gaat het regenen dus dat wordt zondag. Ik heb toch niet zo'n haast die gezellige lichtjes weg te halen.

3 reacties:

Petr@ zei

Wat een leuk vooruitzicht, je trip met Chris. Yellowstone staat hoog op mijn lijstje.
Ik wil volgend jaar een verre reis maken met de kinderen want ze doen dan beiden (hopelijk) examen. Waarschijnlijk gaat het Thailand worden maar Yellowstone (en omgeving) zou ook nog een optie kunnen zijn.

Fijn dat je van er weer even tegenaan kan. Zeker voor een lange autorit fijn als de auto is nagekeken.

Marion2 zei

Wat fijn om twee reizen in het vooruitzicht te hebben, waarvan een
al op heel korte termijn. Wat dat betreft weet ik nog niet wat
dit jaar mij gaat brengen. De komende jaren hoop ik vooral naar
geheel nieuwe bestemmingen te gaan, zoals Nieuw-Zeeland en Japan.

Grappig dat Rick de versieringen in aparte doosjes doet. Zou ook
iets voor mijn wederhelft zijn. Alleen ben ik altijd degene die
de kerstboom op- en aftuigt, dus alles gaat in de vakjes van de
kerstboxen met hooguit bubbeltjesplastic erom.
De kerstboom heb ik meteen op 2 januari weggehaald, vandaag de
decoratie :/.

Petra zei

@Petra - Ik zie er ook heel erg naar uit want ik krijg Rick niet nog een keer mee.

@Marion - Dit jaar wordt onze grote reis waarschijnlijk Duitsland en Frankrijk, maar Rick en ik willen ook weer naar Aruba. We zullen zien. Ik ga in februari ook weer mee naar Seattle.