Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 29, 2019

Over een sneeuwdag

Er moet vanmiddag wat sneeuw komen en je zou denken dat er meters gaan vallen. Het lokale nieuws is er vol van en scholen en de federale regering zullen vroeg sluiten. Dat laatste is wel zo veilig want met de heuvels hier wordt het met het kleinste laagje sneeuw al spekglad.


Bij het opstaan is het alleen nog maar koud, maar droog. Rick heeft mijn koffie al aan het pruttelen en ik heb gerookte zalm met een tomaat als ontbijt. Daarna begin ik aan mijn uur op de elliptische machine. Orion ligt dan altijd zo schattig vlakbij te slapen.

Na mijn douche kleed ik me warm aan en ga Vienna in. Ik wil naar Whole Foods, maar daar staat de hele parkeerplaats vol. Je zou denken dat we dagen ingesneeuwd gaan raken. Nu wordt het wel heel erg bitterkoud de komende dagen dus misschien is dat de reden.

Dan ga ik maar lunchen bij Chopt. Whole Foods doe ik morgen wel. Ik heb er toch niets dringend van nodig. Bij Chopt blijkt dat ik nu een halve salade kan bestellen. Dat is fijn want de hele salade is me altijd veel te veel.

Als groente neem ik dit keer eens fijn gesneden boerenkool. Daarbij ook kerstomaatjes, komkommer, broccoli en blauwe kaas. Dat wordt allemaal klein gehakt en ik eet het met citroensap, zout en peper.

Vervelend is wel dat Chopt geen messen heeft. Zelfs na meer dan vijfendertig jaar in de V.S. heb ik de kunst van een salade met alleen een vork eten nog niet onder de knie. Voor de laatste hapjes heb ik mijn vingers nodig als mes. Ik eet over het algemeen ook nog altijd met mes en vork allebei in mijn handen. Ik kijk altijd met bewondering toe hoe Rick zijn salade wel gewoon met alleen een vork zonder problemen tot het laatste blaadje eet.

Bij de Giant is het ook druk en de kip en bevroren groentes zijn bijna uitverkocht. Ik vind nog net wat we nodig hebben voor ons avondeten. Intussen sneeuwt het en het is water koud. Ik haast me naar huis en besluit de sneeuw van achter onze ramen te zien vallen.
Mijn zusje belt en het is alweer even sinds we bijgepraat hebben. Voor we het weten is het dan ook een uur later en moet zij mijn nichtjes van school gaan halen. Zoals altijd verzuchten we dat we dichter bij elkaar zouden willen wonen. Toch ben ik blij dat we niet noordelijker wonen, hun winters zijn echt te koud voor mij.

Het sneeuwt inmiddels flink en blijft ook liggen. De open haard is aan en de verwarming ook. Ik steek mijn echte kaars en de drie onechte, die ik voor Kerst heb gekregen, aan. Die laatsten kan ik met een afstandsbediening van kleur doen veranderen, maar ik merk dat ik een gelige kleur het mooist vind.

Vanmiddag heb ik zin eenhoorns in te kleuren

Rick belt dat hij op weg naar huis gaat want hij zag een paar auto's gevaarlijk slippen al ligt er maar een laagje. Zijn BMW i3 is niet erg zwaar en doet het niet goed op gladde heuvels. Rick besluit nadat hij bijna niet kon stoppen bij een stopbord de lange weg via de snelwegen te nemen. Ik ben blij als ik de garagedeur open hoor gaan!

Rick neemt Orion mee de achtertuin in om het net over onze vijver recht te trekken. Orion rent langs het hek met Mia. Zo krijgt hij ook wat nodige beweging want met dit weer ga ik er niet echt op uit met Orion. Rick bouwt ook nog even snel een sneeuwpop speciaal voor mij. Ik kan hem vanuit mijn luie stoel zien.

Als avondeten hebben we kip, paprika en ui in een saus. Ik wil eerst een Thaise kerriesaus proberen, maar Rick ziet net op tijd dat die heel heet is. Dat vind ik erg lekker, maar mijn ingewanden niet. Het wordt dus een saus met citroengras en andere kruiden. Het smaakt goed, maar is niet onze favoriet. Die saus wordt het dus niet nog eens.

Het ziet er buiten prachtig uit. Jammer dat het vannacht gaat waaien want de takken van de bomen zijn nu helemaal wit. De komende paar dagen zullen de temperaturen ver onder nul voelen. Maar zo erg als in het noorden van het land waar het voelt als -45 wordt het gelukkig niet!

8 reacties:

Sandra zei

Hi Petra, Ben benieuwd wat je van Mrs. Maisel vond. Wij hebben seizoen 1 gekeken, maar het lijkt of het Amerikaanse humor is. Vaak begrijpen we grappen niet. Of misschien komt het door de tijd waarin het speelt. Victoria is weer fantastisch! Kijk je ook Project Runway? Hoop dat de sneeuw mee gaat vallen.

Marieke zei

Hier in het Zuiden van Nederland sneeuwt het ook, maar er wordt hier tegenwoordig ook meteen code geel of rood afgegeven als er iets verwacht wordt. Er ligt nu een centimeter, maar het sneeuwt gestaag door en de verwachting is dat het de hele dag blijft sneeuwen. Als je de deur niet uit hoeft, is het wel leuk!

Fijne dag!

Petr@ zei

Gelukkig is Rick veilig thuis gekomen. Inderdaad kun je soms beter om rijden als dat veiliger is.
Hier wordt ook weer sneeuw verwacht. Hopelijk iets minder dan vorige week.

Anja L. zei

Hier vliegen de waarschuwingen over sneeuw ons ook om de oren. Ik hoop dat het allemaal meevalt. Helaas moet ik vanmiddag de weg op, ik zie het wel.
Gelukkig wonen mijn zus en ik maar een uurtje van elkaar, dus we zijn zo bij elkaar.
Fijne woensdag!

Tineke zei

scholen sluiten hier nooit vanwege de sneeuw, vrienden van ons glibberde vorige week ook van de weg tegen lantaarn, jammer van je auto dan, gelukkig wel goed verzekerd.
Echtgenoot is aan het eten koken met kleinzoon, die vindt het superleuk om te helpen; zelf doen is het credo , maar hij vindt het niet erg als dat natuurlijk niet helemaal kan; samen doen is ons credo.
Straks nog even wandelen met hem voor de sneeuw, slaapt hij lekker, dan zijn nichtje ophalen voor het eten.
Is het bij Katja ook zo koud?
Wanneer gaat Kai naar frankrijk verhuizen?

Marion2 zei

Waardeloos die kou! Voor jou helemaal natuurlijk, omdat je dan zoveel pijn krijgt.
Ik zit het meest met de gladheid, vooral als ik naar mijn werk moet. Gisteren ook
nog eens een dikke ijslaag op de auto, die er eerst af moest.

Salade eten met alleen een vork?! Het is me nog nooit opgevallen, maar het lijkt
me niet te doen.

Sally zei

Ziet er prachtig uit die winterse plaatjes met sneeuw al kan ik er mij vanuit de hitte hier niets bij voorstellen :-) Ik ben blij dat ik met een airco erbij vanaf de computer kan bewonderen

Petra zei

@Sandra - Ik ben net vanmiddag begonnen met Mrs. Maisel en tot nu toe vind ik het een erg leuke serie. Het is een typisch New Yorkse Joodse familie. Daarover hebben we wel vaker series dus misschien dat ik het daarom wel grappig vind.

@Marieke - Ja, een beetje sneeuw is wel mooi. Het is de bittere koude nu die van mij weer snel weg mag (gaat hij gelukkig ook).

@Petra - Juist zo'n klein laagje kan zo gevaarlijk zijn want dat wordt sneller ijzig glad.

@Anja - Hopelijk viel het allemaal mee vandaag.

@Tineke - Ja, bij Katja ook zo koud, maar mijn schoonvader (west Michigan) en broer (Ottawa) zitten in de heel gevaarlijke kou met gevoelstemperaturen van -45. Kai gaat waarschijnlijk pas in augustus verhuizen.

@Marion - Het is nu wel heel erg koud met een keiharde wind, die door merg en been gaat. Ik heb het zeer te doen met mensen, die buiten werken (de postbodes in sommige staten brengen geen post rond omdat het te gevaarlijk koud is buiten)

@Sally - Geef mij die hitte van jou maar!