Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 03, 2019

Over het afscheid van Kai en het opruimen van de kerstspullen

Als ik om acht uur naar beneden kom is alleen Rick nog op. Kai volgt niet veel later. We eten samen ontbijt en dan gaat Kai inpakken en ik mijn uur op de elliptische machine boven doen. Voor Rick is het een werkdag, maar hij werkt vandaag thuis.

De laatste ochtend dat we met kerstversieringen opstaan

Saskia is ook wakker als ik klaar ben met sporten en we bespreken wanneer zij terug naar Richmond zal gaan. Waarschijnlijk morgen of overmorgen, maar ze wil eerst nog met haar katten naar de dierenarts. Flapjack heeft een enorme klit op zijn rug, die eraf geschoren moet worden.

Wonder boven wonder passen al Kai's cadeaus in zijn tas en weegt die minder dan 23kg. Als hij klaar is met inpakken gaan we gedrieen naar Cava om een salade te halen. Saskia is intussen naar Caffe Amouri vertrokken.

De tijd gaat snel en voor we het weten loopt het tegen tweeen. Ik sms Saskia dat we om twee uur naar het vliegveld zullen gaan en zij komt snel terug naar huis. We rijden naar National Airport, het vliegveld dichter bij de stad, want Kai vliegt eerst naar Newark voor hij naar Manchester vliegt.
Op weg naar de check in

Dit is een goed punt om over Kai's plannen te praten. Hij vliegt naar Manchester en neemt dan de bus naar Birmingham om zijn vriendin Raquel een paar dagen te zien. Zij zijn van plan om laat deze zomer te gaan samenwonen in Lyon, waar Raquel is opgegroeid.

Dat niet alleen, maar Kai heeft ook besloten het academische gedeelte van zijn masters af te maken, maar het thesis gedeelte niet te doen. Hij vindt dat hij al zoveel ervaring met technisch vertalen heeft dat hij voor zichzelf een vertalingsbedrijf kan beginnen.

Zijn beredenering is dat hij bijna 27 is en die thesis duurt te lang en doet niets voor zijn technisch vertalen cv. Dit was eerst wel een schok voor Rick en mij want we denken nog altijd in diploma's.

Maar Kai heeft al een universitair diploma en natuurlijk ook deze jaren van verder studeren. Wij wensen hem dus veel succes. Het wordt een spannend jaar voor hem! Rick en ik gaan hem assisteren met het verhuizen naar Frankrijk, dus daar is onze Europese reis voor dit jaar.

Tot mijn verbazing vind ik het afscheid dit keer niet zo moeilijk. Misschien omdat ik weet dat Kai in Europa zijn plek heeft gevonden? Of begint het te wennen? Wie weet, in ieder geval blijft het dit keer bij even slikken als we hem door de veiligheidscontrole zien gaan. Nog een laatste zwaai en weg is hij. Saskia en Rick hebben beduidend minder moeite met afscheid nemen dan ik.
Reagan National Airport (wat ik en vele anderen nog steeds gewoon National Airport noemen) is heel modern en zelfs nog aan het moderniseren

Rick brengt Saskia en mij terug naar huis en gaat dan zijn auto, die de hele vakantieperiode (gelukkig) bij de garage was, ophalen. Gelukkig omdat de achterdeuren van zijn BMW i3 heel irritant zijn. Je moet eerst de voordeur openen om de achterdeur open te doen. Ik hoop altijd maar dat we geen ongeluk krijgen als er mensen achterin zitten. Hoe dit veilig wordt geacht is me een raadsel.

Saskia gaat intussen haar rijbewijs vernieuwen. Dat is nog van toen ze vijftien was en er zijn keren geweest dat men twijfelde of zij het wel was op de foto. Bij het DMV is het altijd druk dus het duurt een paar uur voor ze terug is.

Intussen ruim ik alle kerstspullen behalve de grote boom op. Rick staat erop die laatste te doen. Ik vind dat prima, want van hem moeten alle Hallmark versieringen in hun oorspronkelijke doosjes en daar word ik dus gek van. Ik ben van het snel opruimen en in papier wikkelen en we vinden ze volgend jaar wel weer.

Het ziet er zelfs met de boom nog staand weer een stuk netter uit. Grappig hoe ik aan het begin van het versieren alles zo gezellig en leuk vind en na de feestdagen heb ik er helemaal genoeg van! Zondag schijnt het mooi weer te worden en kunnen we wellicht de buitenversieringen opruimen.

Rick heeft de boom leeg en met vereende krachten dragen we hem naar buiten. De naalden vliegen er vanaf! Ik weet niet hoe mensen het doen met bomen, die ze nog eerder dan de onze kochten en tot 6 januari laten staan. Morgen wordt de boom door de Vienna vuilnisophaaldienst meegenomen.

Nu liggen er overal naalden en Rick zuigt die op met zijn industriele stofzuiger. Ik heb mezelf opgeofferd om toch maar de versieringen op te ruimen morgen. Op dit moment is het nog niet duidelijk of Rick dat toelaat.
Ik sluit met een foto van Katja met haar nieuwe kapsel. Ik vind hem zo leuk!




11 reacties:

Sylvia zei

Wat een spannend jaar wordt dit voor Kai en Raquel, maar wel leuke vooruitzichten! Inderdaad een mooie foto van Katja.

Sonja zei

Mooie foto van een mooie vrouw. Dat wordt een spannend jaar voor Kai zoveel veranderingen.

Tineke zei

Fijn dat Kai en Raquel gaan samenwonen, Frankrijk, nog weer een nieuwe taal voor hem !
Wanneer gaan jullie Raquel ontmoeten?
Ja, bijzonder dat hij zijn master niet helemaal gaat halen. Stoer dat hij een vertaalbedrijf in Frankrijk(?) gaat beginnen.
Ik heb gisteren ook de boom en alle kerstspullen opgeruimd, behalve de kerstgroep en de buiten kerstverlichting. Het geeft altijd weer lekker veel ruimte in de woonkamer.
Vandaag 2 verjaardagen , morgen oppassen op kleinzoon en sporten en zondag nog 2 verjaardagen; lijkt wel of iedereen hier begin van het jaar jarig is!

Marion2 zei

Jee, wat een veranderingen bij Kai. Ik snap dat jullie enige aarzeling hebben
bij zijn voornemen. Heeft hij uiteindelijk wel of niet de master titel?
Hoeveel jaar had hij anders nog moeten studeren? Ik weet eigenlijk niet
hoe belangrijk het is om in die branche afgestudeerd te zijn, maar het
lijkt me toch wel een pré (maar ik ben van een oudere generatie, hè).
Het getuigt wel van ondernemendheid en durf, daar kun je heel ver mee
komen, en hopelijk wordt het een groot succes!

Prachtige foto van Katja, wat is zij toch een knappe vrouw. Ze zou zo
model kunnen worden.

Anoniem zei

Spannende ontwikkelingen! Moest wel een beetje lachen toen je vertelde dat jullie dit onderweg naar/op het vliegveld hebben besproken. Zou dat misschien wel wat eerder gedaan hebben :) Maar misschien hebben jullie dat ook en kwam het nu in je verhaal zo uit? (gaat me ook niet aan hoor)

Tsja, ik begrijp Kai wel. 27 en nog steeds studerend.... Snap dat hij verder wil. Veel mensen van 27 werken al jaren en hebben al kids, eigen huis etc. Diploma's zijn ook niet zaligmakend. Met hart voor je werk en niet bang zijn om je handen uit de mouwen te steken en ze vuil te maken, kom je ook heel ver.

En wat lijkt Katja op jou!! Op deze foto zag ik het heel duidelijk. Een hele mooie vrouw, met een prachtige lach. Mag je trots op zijn! Op alle 3 hoor!

Groetjes Carla

Petr@ zei

Spannende tijd breekt aan voor Kai dus! Hopelijk bevalt het hem in Frankrijk en wordt zijn vertaalbureau een succes.
Ik snap goed dat hij klaar is met studeren op zijn 27ste. Hij heeft goede diploma's en veel ervaring en ik denk dat dat laatste het belangrijkste is in die branche.

Fijn dat het afscheid nemen wat makkelijker ging.

Anoniem zei

Wat zijn de dagen weer snel gegaan, maar jullie hebben er alles uitgehaald.
Spannende tijden voor Kai.
Mooie foto van Katja. Ze heeft inderdaad jouw lach.
Groetjes en een gezellig weekend, Bea

Anoniem zei

Wat een veranderingen voor Kai. Kan mij goed voorstellen dat het slikken is dat hij zijn master niet volledig gaat behalen. Willicht kan hij zijn werkervaring inzetten om alsnog zijn volledig Master kan behalen. In NL is het mogelijk om op verschillende opnleidingsnivo’s werkervaring in kan zetten om alsnog het diploma te behalen.

Mooie foto van Katja. Mooi gestyled haar!

Groetjes Susan

Anja zei

Fijn dat het afscheid nemen van Kai makkelijker ging. Jammer dat hij niet voor zijn master doorgaat maar gelukkig heeft
hij wel veel ervaring. Een spannend jaar voor hem.

Anja L. zei

Dat wordt een spannend jaar voor Kai. Nu hebben jullie wel een leuke bestemming in Europa, leuk hoor Lyon!
Wat een mooie foto van Katja.

Petra zei

@Sylvia - Ja, spannend is het zeker

@Sonja - Ja, maar hij staat er helemaal achter

@Tineke - Dat samenwonen gaat pas laat deze zomer gebeuren. Wij zullen Raquel dan ontmoeten.

@Marion - Hij maakt zijn cursuswerk af, maar wil de thesis niet doen. Hij werkt al jaren als technisch vertaler en vindt dat het masters daar niet toe bijdraagt. Tja, het is een serieuze man en hij heeft hier heel goed over nagedacht weten wij.

@Carla - Kai werkt ook al jaren, hoor, maar hij wil er nu echt serieus mee bezig gaan. En we bespraken dit allemaal gedurende zijn verblijf hier, niet op weg naar het vliegveld, LOL. Dit was alleen een goede gelegenheid om het in mijn blog te schrijven.

@Petra - Dat denk ik ook en Kai is ervan overtuigd en hij zal het wel het beste weten. Hij blijft nog zeker een half jaar in Duitsland en kan daar al aan de slag.

@Bea - Naarmate Katja ouder wordt zie ik de gelijkenis ook steeds meer.

@Susan - Ik zal het aan Kai doorgeven, hij kan het altijd vragen.

@Anja - Zeker een interessant jaar voor Kai!

@Anja - Lyon vind ik wel veel leuker dan Germersheim! Maar het moet eerst nog allemaal gebeuren.