Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 28, 2019

Over koud weer en de sauna

Vannacht werd ik wakker met mijn lichaam helemaal in de knoop. Ik heb maar gauw heel veel Icy Hot op mijn rug gespoten en kon zo toch nog doorslapen. Toch word ik me naar voelend wakker, ook met rare rillingen.

Gelukkig heeft Rick mijn koffie al aan het pruttelen. Ik bak er een ei bij en snijd een tomaat in plakjes. Dan vertrekken Rick en ik tegelijkertijd. Hij naar zijn werk en ik ga naar Anytime Fitness.


Daar doe ik mijn uur cardio en dan komt Sharon me halen voor personal training. Eerlijk gezegd sta ik soms versteld van mezelf. Ik voelde me vanochtend zo verschrikkelijk slecht en nu sport ik zomaar anderhalf uur. Weliswaar met aanpassingen, maar toch. Na afloop masseert Sharon mijn rug en benen met haar elektrische massageapparaat.

Het is mooi zonnig weer, maar koud met net boven het vriespunt. Ik kleed me dan ook flink warm en neem Orion mee de achtertuin in om hem wat beweging te geven. Hij wil echter niet echt dus lang duurt het niet.

Mijn Fitbit Versa wil weer eens niet met de app syncen. Ik probeer van alles en zoek het op online. Al met al ben ik meer dan een uur bezig met de app opnieuw installeren, telefoon opnieuw starten etc. Eindelijk lukt het dan toch. Dit is al de zoveelste keer met deze Versa. Met andere Fitbits had ik dat probleem helemaal niet.

Voor mijn lunch ga ik met Orion in de van naar Noodles & Company. Daar bestel ik de Med salad met kip zonder de pasta, die er gewoonlijk inzit. Die yoghurt dressing daarvan zou ik wel in een fles willen kopen, zo lekker!

Aan de overkant parkeer ik bij Whole Foods en haal ingredienten voor ons avondeten. Ook neem ik arnica gel mee. Mijn handen doen heel veel pijn en iemand raadde dat aan. We zullen zien of het helpt. Ik heb bovenop de fibromyalgie ook heel wat arthrose. Als iemand een goed middel tegen de pijn daarvan weet hoor ik het graag.

Thuis doe ik mijn bikini aan onder warme kleding en ga naar Lifetime Athletics. Daar ga ik gebruik maken van de sauna en jacuzzi. Het doet mijn spieren goed en is lekker ontspannen in de warmte. Ik wissel af tussen de sauna en de jacuzzi en doe dat een paar uur lang.


Lekker ontspannen vertrek ik weer en merk dan dat ik mijn Yeti beker vergeten ben. Gelukkig staat die er nog, maar ik loop wel in mijn volle winterkledij het zwembad binnen. Een vrouw daar merkt op dat ik er niet bepaald op gekleed ben. Nee, maar dat was ik dus eerder wel.

Thuis kijk ik Project Rembrandt (bedankt voor de tip, Marion!). Ik ben benieuwd wie gaat winnen. Dit koude weer is perfect om shows te kijken als ik me niet lekker voel. Ik ben ook van plan eindelijk aan The Marvelous Mrs. Maisel te beginnen en Victoria is ook weer begonnen.

Als Rick thuis komt maakt hij ons avondmaal. Zalm met een citrus soya saus van Whole Foods met spinazie en bloemkoolpuree met zongedroogde tomaten. Die puree is niet onze favoriet, het andere merk maakt een betere puree. Toch smaakt het allemaal weer lekker.

Intussen voel ik me alsof er een zwaar gewicht op me rust. Alles doet pijn en het is weer te verklaren vanwege het slechte weer dat morgen komt. Wat zou ik weer graag in Belize zijn waar de pijnen als magisch verdwenen!

10 reacties:

Sally zei

Wat naar toch die pijnen. Fijn dat je dan de sauna in kan, die mis ik hier wel. En idd knap hoe je elke dag toch blijft sporten.

Jort & Suus - On the road zei

Vervelend Petra deze pijnen. Ik had nooit gedacht dat kou zoveel kon doen. Ik heb ooit spit gehad en sindsdien altijd als het koud wordt/is veel meer last van mij rug. Ik hoop dat het snel weer warmer wordt voor jou.

Petr@ zei

Goed van je om naar de jacuzzi en sauna te gaan. Heerlijk voor je spieren en om te ontspannen. Hopelijk heeft het je geholpen.

Toevallig ook net een aflevering gezien van Project Rembrandt. Ik hou eigenlijk niet van dit soort programma's maar dit vond ik nog wel leuk.

Tineke zei

Ik ben snotverkouden enn rillerig; je waardeert je gezondheid het best als je je beroerd voelt. Ik heb in een vingerkootje artrose maar er eigenlijk geen pijn aan; hij is 1,5 keer zo dik ; er past ook geen ring meer aan.
In deze tijd van het jaar vind ik het ook leuk om uitstapjes te maken, voor as zondag klein concertje, volgende week poezie avond met muziek en vrijdag erop ook een concert, dat breekt deze wat saaie tijd voor een tuinvrouw.

Anja L. zei

Wat jammer dat de sauna maar zo kort helpt. Zou een kleine huis sauna niks voor jou zijn? Dan hoef je niet op pad.
Ik heb ook arthrose in mijn rechterhand, vooral 's winters is het erg. Bij mij helpt er niks voor helaas.
Fijn dat Rick 's avonds kookt als jij je beroerd voelt, een topvent!

Anja zei

Project Rembrandt heb ik ook gekeken, leuk en ik ga het volgen.
Ik heb ook arthrose en heb tot nu toe nog niets gevonden voor de pijn.
Soms neem ik pijnstillers en dat helpt dan even.

Geer zei

Hoi Petra,
Ik heb nog nooit gereageerd. Maar doe dat omdat je wat vraagt tegen de pijn. Heb je al eens een hoge dosis vit D geslikt icm magnesium spray? 20x spray per dag icm met 5000ie vit D. Van solgar bijv.
Wel even volhouden en daarna vit D blijven slikken. En dan niet iets van 400ie maar echt een goede dosering.
Groetjes Geertje uit Chili

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik heb ook artrose in handen en nek. Ik neem een supplement van brandnetel en silicium, en het helpt goed. Je merkt het duidelijk als je het een tijdje niet neemt dat er veel meer pijn is, vooral in de winter. Ook ik heb nergens last van in warme oorden:) Sauna en jacuzzi doen veel deugd bij mij. En zo veel mogelijk warm houden.

Hopelijk voel je je snel beter!

Groetjes,

Brin

Petra zei

@Sally - Ik zou veel vaker naar de sauna moeten gaan.

@Suus - Het is de luchtdruk volgens mij

@Petra - Ik vond het ook verrassend leuk dat programma

@Tineke - Dat ben ik ook van plan, maar zoveel was gesloten in Washington tot vandaag

@Anja - Ik heb erover gedacht, maar ik weet niet of het genoeg goed doet voor de investering

@Anja - Het is moeilijk iets te vinden wat echt helpt

@Greet - Toevallig raadde iemand anders ook al magnesium aan. Vitamine D slik ik al een flinke dosis van. Van magnesium spray krijg ik kriebel, maar ik ga eens naar tabletten kijken.

@Brin - Eens kijken of ik dat hier kan vinden. Inderdaad warm houden, ik maak het altijd vrij warm in huis ook.

Anoniem zei

Petra,heb dit nog gevonden op internet voor je tegen de pijn.

Natuurlijk Anti-Artrosemiddel.

Dit heb ik dus niet zelf geschreven,maar gekopieerd:
Heb t helemaal uitgezocht en uitgeprobeerd, ik schrijf dit voor alle mensen met artrose artritis en slijtage,versleten rug enz. en véél pijn, en véél medicijnen van de arts.
Ga naar de Turkse Toko,of reformhuis en koop zwarte komijn ! Het is hét medicijn in Arabische landen.
Voor het totale immuunsysteem.
2 x daags 1 theelepeltje–gemalen in de koffiemolen, anders is de werking minder, en je weet na een week niet meer wat gewrichtspijn is !
Meestal werkt alles het beste tussen de maaltijden door. Neem daarna een flinke slok water. Sommigen vinden het niet lekker.
Neem dan een pepermuntje. Maar het beste is gewoon aan de smaak te wennen,
zoals alles eigenlijk. En als iets goed voor je is ga je het vanzelf qua smaak waarderen.

groetjes Joke