Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 01, 2019

Over Oud en Nieuw

Oudejaarsdag

Wonder boven wonder lijkt mijn verkoudheid weer vertrokken te zijn. Goed nieuws want ik kan niet verkouden naar Ricks vader volgende week. Nu maar hopen dat Rick het niet krijgt.

We halen ontbijt van Starbucks en nog wat benodigdheden van Whole Foods. Dan maak ik twee pakken Atlanta oliebollenmix klaar, een met en een zonder in rum geweekte rozijnen. Terwijl het deeg rijst probeer ik nog wat stappen bijeen te krijgen door op de plaats hard te lopen. Aan de 10000 zal ik vandaag waarschijnlijk niet komen.

Vanochtend nog 14 uur te gaan, terwijl ik het meeste van dit blog typ nog minder dan vier

Rick is intussen begonnen met de schalen met hapjes voor ons middernacht buffet. We hebben de hoeveelheid wat teruggeschroefd. Dat was moeilijk want alles wat ik er niet meer bij wilde hebben vond Rick nu juist zo lekker en traditioneel, ook al aten mensen er maar weinig van.

Daarom hebben we toch salami met augurk en kalkoen wraps. Het enige wat ik heb kunnen schrappen zijn de prikkertjes met meloen en rauwe ham. Die vond ik altijd wel lekker, maar vrijwel niemand anders.

De Atlanta mix rijst enorm goed. Rick heeft de frituurpan in de garage klaargezet en uit de eerste bak met rozijnen maak ik maar liefst 30 oliebollen! De bak zonder rozijnen heeft er zeven minder. Kortom we hebben genoeg voor een weeshuis! Ik overweeg volgend jaar alleen de rozijnenoliebollen te bakken.

We snacken terwijl we slaatjes en prikkertjes klaarmaken dus een echte lunch eten we niet. Ik maak een ham salade en een zalmsalade. Beiden smaken weer heerlijk al zeg ik het zelf. De hele middag zijn we bezig met dingen klaarmaken en versieren.

Op mini "schoolbordjes" schrijf ik met krijt wat de verschillende schalen inhouden. We hebben wat 2019 en Happy New Year versieringen, die ik her en der hang. Rick haalt zijn enorme champagne glas van zolder en we doen daar kerstballen in. Het ziet er allemaal heel feestelijk uit!

Als avondeten hebben we makkelijk worstjes met tomatensoep. Dan ga ik me feestelijk kleden in mijn zwarte lange rok en topje met glittertjes. Kai en Saskia gaan uit met hun beste vrienden van vroeger, erg leuk!

Nu is het wachten op onze gasten. Rond negen uur komen de buren van beide kanten en langzaamaan komen er meer mensen binnendruppelen. We zijn met bijna twintig man om het nieuwe jaar in te luiden.

Het is erg gezellig en de oliebollen vinden goed aftrek, ook bij onze Nederlandse gasten. Voor we het weten is het tijd om de champagne glazen te vullen en het buffet klaar te zetten. Dan tellen we af met de bal in New York op tv.

Na het proosten gaan Rick en Chuck naar buiten en trakteren ons op een mooie vuurwerk show. Ook wel wat illegale vuurpijlen en daarom komt een politieagent toch even zeggen dat niet meer te doen. Ook bromt hij over de alcohol in publiek en zegt dat daar flinke boetes op staan.

Rick en Chuck beloven alles op te ruimen en de agent rijdt weer weg, gelukkig zonder een boete te geven. Waarschijnlijk is hij door iemand in de straat achter ons gebeld. Die man klaagt ieder jaar steen en been over dat kwartiertje vuurwerk een keer per jaar.


Binnen genieten we van de slaatjes en hapjes en het gezelschap. Het is al half drie voor we in bed liggen!


Nieuwjaarsdag

Natuurlijk slapen we uit na zo'n late nacht, maar om tien uur houd ik het niet meer uit in bed. Ik ga naar beneden en tref daar Kai al aan.

Met een snel gezette nodige kop koffie ruim ik de afwasmachine uit en was de vijftien champagneglazen af. Dan is alles van het feest weer opgeruimd. Nu de kerstspullen nog want daar heb ik ook al genoeg van. Dat zal echter nog een paar dagen moeten wachten.

Tegen elven komen Rick en Saskia ook weer tot leven en maken we ons netjes om te gaan brunchen. Zoals ieder jaar doen we dat bij de Four Seasons in Georgetown. We hebben er om half twee gereserveerd. Het is duidelijk populair want zelfs eind november had ik nog maar weinig keuze aan tijden.

Het hotel is prachtig versierd met allemaal verschillende kerstbomen en andere projecten. Deze zijn allen voor het goede doel en kunnen voor een flinke prijs gekocht worden ($6000 voor het leuke Lego dorpje bijvoorbeeld).
Heel grappig, Grandma got run over by a reindeer in Lego

In de eetzaal krijgen we een tafel in het midden. Gunstig want de buffetten staan rondom. Saskia en ik beginnen met een bloody Mary van de bar. Wij nemen de Thaise versie en die smaakt heerlijk fris.

Ze hebben weer heerlijke vishapjes waar ik mijn bord mee vul. Rick doet zich er ook tegoed aan. Kai neemt meer van het warme eten en Saskia vindt ook een aantal groentegerechten naar haar gading.

Het smaakt allemaal weer opperbest en is gezellig met zijn viertjes. Veel te snel heb ik genoeg gehad en ga zondigen door een paar mini desserts te proberen. Ze zien er allemaal weer prachtig uit!
Na lang weifelen kies ik een roomsoesje, een frambozen chocolade mousse cakeje en een glaasje met witte chocolade en kersen mousse. Ik eet ongeveer de helft van ieder maar de laatste is zo lekker dat ik bijna mijn wilskracht verlies. Maar ik heb meer dan genoeg gegeten!

We rekenen af en rijden dan nog even door het gezellig versierde Georgetown. Thuis doen we makkelijke kleren aan en gaan Rick en Kai een Xbox proberen te maken. Saskia en ik lezen en computeren wat.

Veel trek voor het avondeten hebben we niet dus we snacken traditiegetrouw van de overblijfselen van het buffet van gisteravond.

Dan gaan we de basement in en spelen een paar spelletjes Jeopardy. Saskia en ik weer tegen Rick en Kai, het is een goede match! Op tijd zoeken we onze bedden op om een volle nacht slaap te krijgen. Morgen is het alweer Kai's laatste volle dag hier en die willen we volop benuttigen.

Rest mij nog om al mijn bloglezeressen en -lezers een heel gelukkig en gezond 2019 te wensen!

12 reacties:

Anoniem zei

Beste Petra en familie,

Ik wens jou en je familie tevens een gelukkig 2019 en ik blijf met veel interesse jouw blogs volgen.

Nieuwjaarsgroeten van Hilde uit B.

vega zei

Voor jou & je familie een mooi & fantastisch 2019 gewenst !

Wentje zei

Een geweldig, gezond en liefdevol 2019 gewenst!

Sonja zei

Een gezond, gelukkig en liefdevol 2019, voor jou en je gezin!

Marion2 zei

Een heel gezond en gelukkig 2019 gewenst!

Wat een gezellige en drukke dagen heb je achter de rug!
Wat een werk moeten jullie hebben gehad aan het Oudjaarsbuffet
en daarnaast ook nog oliebollen gebakken. Het zag er prachtig
en, met de krijtbordjes, en professioneel uit.

Tineke zei

Toch een echt hollands oud/nieuw feestje. Wij hebben het ook leuk gehad, met zus en gezin op het eten , kleindochter te logeren en buren die na middernacht nieuwjaar komen wensen. Op nieuwjaarsdag een nieuwjaarsborrel met de hele familie bij een zus.
Een gezond en liefdevol 2019 toegewenst voor jou en je gezin.

Anja L. zei

Wat een werk maken jullie er altijd van, petje af hoor! Grappig ook die kleine krijtbordjes.
Wat jammer dat er iemand klaagt over dat kwartiertje vuurwerk, hier was het om drie uur nog niet over.
Gezellig die brunch ieder jaar, wat een leuke traditie.
Geniet van de laatste volle dag met Kai.
Ik wens jullie een fijn 2019!

Anoniem zei

Hallo Petra, ik was even op vakantie, heb je blog wel gelezen maar niet gereageerd. Wat fijn dat jullie zo'n fijne tijd hebben gehad met je broer en zijn gezin en dat ook jullie kinderen allemaal (even) zijn thuis geweest. Ik wens je ook een heel goed 2019 toe, met name een goede gezondheid voor eenieder en verder alles wat wenselijk is! Groetjes, Maria

Karen Lanzetta from OurCarpeDiem zei

Geweldig!
Gelukkig nieuwjaar naar jullie allemaal!

Karen | https://OurCarpeDiem.com

Petr@ zei

Fijn dat er geen boete werd gegeven door de politie agent. Jammer zo'n achterbuurman, hij kan er toch ook gewoon even van genieten. Misschien moet hij een keertje naar Nederland komen met Oud en nieuw;)

Voor jou en je gezin een heel mooi 2019 gewenst!!

Anoniem zei

Een gelukkig en gezond 2019 toegewenst voor jullie allemaal.
En dat we nog maar lang je blogs mogen volgen!😀

Greet(aaforum)

Petra zei

@Allemaal - Hartelijk bedankt voor de goede wensen! Ik zie ernaar uit jullie reacties weer te lezen dit jaar :)