Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 24, 2019

Over zware regen en een kappersbezoek

"It's warm (13 graden) but gross out!", komt Rick vrolijk melden als ik met moeite mijn ogen opendoe. Voor mijn gevoel is het een uur vroeger en ik ging gisteravond pas na middernacht slapen.

Inderdaad regent het niet zomaar, het komt met bakken naar beneden. Ik draag Rick op het hart voorzichtig te rijden en het blijkt dat hij om moet rijden omdat zijn gewoonlijke route overstroomd is (met de avondspits nog steeds).

Na mijn ontbijt besluit ik voor ik naar de sportschool ga uit te pakken. Dan is dat maar gedaan. Ik vind de flesjes rum voor Rick en de buren en ga die vanavond geven. Ik ben benieuwd wat Rick ervan vindt.

Bij Anytime Fitness draai ik mijn routine om. Ik begin met Sharons personal training om tien uur en doe daarna mijn cardio. Het is goed en hard nodig om weer gewichten te doen. Ik weet niet wat me ervan weerhoud om op eigen houtje een routine te doen, maar ik heb er een mentaal blok tegen.


Op de terugweg naar huis speel ik wat Pokémon Go. Dat heb ik de hele week in Belize niet kunnen spelen vanwege een te zwak data netwerk. Het is nu dus extra leuk het weer op te pakken.

De straten zijn werkelijk rivieren geworden! Op het nieuws hoor ik dat er in deze paar uur maar liefst vijf centimeter regen is gedumpt. Met een al verzadigde grond leidt dat natuurlijk tot overstromingen.

Voor de lunch ga ik naar Viet Aroma. Met dit weer is pho nu eenmaal de lekkerste maaltijd. Het is opeens ook scherp kouder en er staat een keiharde wind met windstoten van 70 km/u. Lekker hoor, terug in de winter te zijn, br!

Orion heeft geen botjes meer dus ik ga nieuwe halen bij Petco. Orion wacht intussen braaf in de van. Hij blijft het heerlijk vinden om mee te mogen.

De uitgroei in mijn haar is zo erg dat ik meteen vanmiddag een kappersafspraak heb gemaakt. Carmen zet alles weer in de verf en terwijl ik van een wijntje geniet trekt het in. Anderhalf uur later zie ik er weer keurig uit.

Als Rick thuiskomt vraagt hij of ik Indiaas wil gaan eten. Dat is altijd lekker, maar vooral als het koud is. Bij Jaipur hoeven we de menu's niet een open te slaan. We weten beiden dat we het spinazie gerecht willen, Rick met kip en ik met paneer, de boerenkaas. Het smaakt zoals altijd voortreffelijk.
Wel een mooie zonsondergang vanavond

Rick wil dit jaar een bar laten bouwen in onze grote kamer in de basement. Vanavond komt de manager van een van de bedrijven die Rick wellicht wil inhuren langs. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk wordt.

Met mijn dikke sokken aan kijk ik shows, die de afgelopen week opgenomen zijn. Virginia heeft me wel terug verwelkomd met wild weer, want de wind huilt om het huis. Gelukkig is het binnen lekker warm, maar ik mis de palmbomen al!




2 reacties:

Petr@ zei

Dat is even omschakelen qua weer. Maar ondanks dat zal het best fijn zijn weer in je vertrouwde omgeving te zijn.
Was Rick blij met de rum?

Petra zei

@Petra - Rick was heel blij met zijn rum! Het is ook lekkere rum, ik heb hem in Belize geproefd.