Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 15, 2019

Dag 4 Seattle: Over nog een gezellige lunch en vlinders

Het is alweer mijn laatste volle dag in Seattle! Deze week is omgevlogen. Ook voor vandaag heb ik weer allerlei plannen.

Als Rick naar het Convention Center is vertrokken loop ik naar The Crumpet Shop. Ik heb even met mezelf in tweestrijd gestaan of ik vandaag een piroshky zou eten en morgen een crumpet, maar heb besloten dat ik de crumpets te lekker vind en ze daarom vandaag en morgen ga eten.


Dit keer bestel ik een crumpet met gerookte zalm cream cheese en komkommer. Met een mok sterke koffie smaakt het me weer opperbest. Leuk is dat de ze nu al mijn naam kennen en vragen of ik morgen terugkom. Dat kan ik beamend beantwoorden.

Ondanks de voorspelde regen is het bewolkt, maar droog. Ik besluit weer een stuk langs de waterkant te lopen om mijn stappen bijeen te krijgen. Dit keer stop ik niet om foto's te maken en heb de tienduizend stappen dan ook sneller voor elkaar.

Op de hotelkamer fris ik me op en loop dan naar de Seattle openbare bibliotheek. Dit door Rem Koolhaas ontworpen gebouw fascineert me en ik wil het van binnen bekijken. Daar krijg ik geen spijt van, het is een bijzonder gebouw. En wat een enorme bibliotheek is het met elf verdiepingen!





Inmiddels loopt het al tegen half twaalf en ik heb voor de lunch afgesproken met Tracy bij Red Cedar and Sage in Pike Place Market. Ik kom er net voor de opening aan en krijg een tafeltje zodra de deuren opengaan. Tracy volgt niet veel later.
Het grote spaarvarken in de markt is voor Valentijnsdag versierd. Ik gooi ook gelijk mijn kleingeld in. 

Tot nu toe is het ieder jaar dat ik hier ben geweest gelukt met Tracy te lunchen. Zij runt een plaatselijk nieuwsbedrijf met haar man en vanwege de vele sneeuw deze week was het dit keer bijna niet gelukt. Tracy zegt blij te zijn eindelijk hun buurt uit te hebben kunnen komen.

Dit restaurant is ook Tracy onbekend, maar het gaat op haar lijstje van goede restaurants. De ambiance is gezellig en het eten en de bediening heel goed. We nemen beiden een uiensoep zonder brood erin en dat is zo'n bak dat ik maar de helft op kan om nog de rest van mijn lunch op te kunnen.

Dat zijn twee krabcakejes en een salade met venkel en verschillende bladsalades. Tracy heeft de salade met gegrilde eendenborst, die mij ook erg lekker leek. We praten intussen bij over van alles en nog wat. Haar zoon Torin is Saskia's leeftijd en zo hebben we elkaar meer dan 20 jaar geleden online leren kennen.

Na het eten lopen we nog even naar het tijdschriftenstandje in de markt, maar het tijdschrift waar Tracy naar zoekt hebben ze niet. Dan nemen we afscheid, hopelijk tot ziens weer volgend jaar.

Op de hotelkamer haal ik mijn fototoestel op en neem dan weer de monorail naar de Space Needle. Hier ligt ook het Pacific Science Center waar een vlindertuin is. Deze is groter dan die in het Natural History Museum in Washington, maar er zijn volgens mij minder vlinders. Toch blijf ik meer dan een uur om de kleurrijke fladderaars te fotograferen.




Als ik weer buitenkom plenst het van de regen. Ik ben blij dat ik mijn paraplu meeheb! Het monorail platform is gelukkig overdekt. Om half vier ben ik terug op de kamer.

Daar kijk ik de eerste aflevering van Diederik en Da Vinci en ik ben het wel met sommigen eens dat het meer over Diederik dan Da Vinci ging. Toch blijf ik kijken want ik ben ook een groot bewonderaar van Leonardo da Vinci.

Tegen vijven neem ik mijn laptop weer naar de lobby bar. Ik vind nog een stoel naast de open haard en bestel weer een bloody Mary. Zoals iedere dag deze week typ ik ook alvast zoveel van dit blog als  ik kan.

Vanavond gaan Rick en ik Valentijnsdag vieren bij Anthony's, een visrestaurant aan de Puget Sound. Ik heb voor Rick een kaart meegenomen van thuis, maar zijn cadeautje was nog niet aangekomen. Hopelijk is het er als we thuiskomen.

We nemen een taxi naar het restaurant en krijgen een tafel met uitzicht over de Puget Sound. Natuurlijk is het donker, maar het reuzenwiel is verlicht en het Seahawks stadion is afwisselend blauw en groen.

We bestellen beiden een Dungeness krab cocktail en geven elkaar de kaarten. Van Rick krijg ik een klein pakketje en dat vind ik altijd erg leuk. Er zit een Pandora ketting in met een medaillon met daarin een klein "LOVE" bedeltje en een saffiertje wat mijn geboortesteen is. Erg leuk en ik doe het meteen om.

De cocktails zijn erg lekker en als hoofdgerecht neemt ik de hele Dungeness krab. Die is al wel vooraf gekraakt om het makkelijker te eten te maken. Hoe dan ook heb ik er nog een flinke "kluif" aan, maar het is bijzonder lekker. Rick vindt zijn combinatie krab cake en zalm ook heel goed bereid.

We zijn zo blij dat we Valentijnsdag samen konden doorbrengen. Om de een of andere reden is deze Microsoft conferentie vaak in de week van Valentijnsdag en vroeger toen de kinderen nog thuis waren vond vooral Rick dat heel erg vervelend.

Vroeger in Afrika en Nederland waren we ons nauwelijks bewust van Valentijnsdag, maar in de VS is het echt een feestdag. Ik zag vandaag ook heel wat mannen met boeketten bloemen in hun armen lopen. Een van mijn eerste Valentijnsdagen hier had ik een echte "Valentijn", iemand, die me anoniem bloemen stuurde. Tot de dag van vandaag weet ik niet wie dat was!

We nemen een Uber terug naar het hotel en dan gaan we op bed ontspannen. Ik denk dat de regen hier er debet aan is dat ik toch weer meer pijn heb. Het is een van de hoofdredenen dat we nooit naar Seattle zijn verhuisd ondanks dat Microsofts hoofdkantoor hier is.

Eigenlijk ben ik wel benieuwd wie van mijn blog lezers ook aan Valentijnsdag doen. Vroeger was dat in Nederland nauwelijks bekend.

11 reacties:

Sylvia zei

Hoi Petra,
Hier in Nederland wordt Valentijnsdag ook steeds meer “gevierd” met name onder de twintigers. De algemene tendens in mijn vriendenkring is dat het “een uit Amerika overgewaaid commercieel gebeuren” is LOL

Reny zei

Zo te lezen heb je weer een heerlijke dag in Seattle beleefd. Ik heb nog nooit een crumpet gegeten, tijdens onze volgende USA reis moet ik toch maar eens op zoek gaan.

Mijn man en ik wisselen al jaren Valentijns kaarten uit en vaak krijg ik een mooi boeket bloemen. Dit jaar werd ik verrast met een etentje bij een Indiaas restaurant! Voorafgaand aan ons diner hebben we lekker een paar glaasjes wijn op het terras gedronken, het was dan ook geweldig weer gisteren, alle terrassen in Maastricht zaten vol :).

In Nederland wordt het inderdaad steeds vaker gevierd, ik zag dan ook heel veel mannen met boeketten bloemen en/of Valentijns ballonnen door de stad lopen.

Marieke zei

Wat een mooie foto’s van de vlinders. Op Facebook zag ik er een voorbij komen waar ik een tijdje naar moet kijken voordat duidelijk was waar ik naar keer :-)
Leuk om Seattle te zien zo. Die stad staat sowieso op m’n lijstje van nog te bezoeken steden, maar dit jaar is eerst route 66 aan de beurt.
Valentijnsdag is in Nederland ook wel een ding hoor tegenwoordig. Net als black friday trouwens, helemaal overgewaaid uit Amerika!
Goede reis terug alvast!

Sophie zei

Mooie dag in Seattle! Het eten klinkt allemaal weer erg lekker en zo gezellig dat je af hebt gesproken met Tracy, zeker als je elkaar al zo lang kent.
Wij doen normaliter niet echt aan Valentijn maar zijn gisteren uiteten geweest, ik had PP verrast met een etentje, ook omdat we vorige week los van elkaar op reis waren en elkaar nu even uitgebreid konden zien. Het was een restaurant met Nikkei cuisine, een mix van Japanse en Peruviaanse cuisine. Jij zou het ook erg lekker vinden denk ik. Veel vis, weinig koolhydraten, sushi meets ceviche als het ware, maar dan nog net wat bijzonderder. Het is niet zo bekend maar je mocht je het eens bij jou in de Washington area tegen komen kan ik het je aanraden.

Sophie zei

Hier is een artikel van Eater erover mocht je geïnteresseerd zijn. https://www.google.com/amp/s/www.eater.com/platform/amp/2019/2/14/18223606/nikkei-cuisine-japanese-peruvian-food-osaka-llama-san-miami-nyc

MarijkeO zei

nee hoor ik heb helemaal niks met Valentijnsdag, maar het duikt inmiddels hier overal op. De supermarkt had een aparte stand met rode rozen, chocolade enz. Ooit kreeg ik Valentijnsdag een lief gedicht dat gemaakt was door de analisten van het laboratorium waar ik de leiding had.Ik was heel verrast!

Marion2 zei

Wat een leuke dingen heb je weer gedaan. Prachtige foto's van de vlinders,
ze kunnen zo op een ansichtkaart.

Valentijnsdag leeft steeds meer. Ze hebben het er op tv over en je ziet
hartjes in winkels. Ik denk dat het vooral onder jongeren populair is.
De oudere generatie gaat het aan voorbij. Het wordt ook wel als erg
commercieel gezien. Pas de laatste jaren krijg ik iets. Dit jaar
een kaart en een doosje bonbons.

Anoniem zei

Fijn dat je je zo goed vermaakt (hebt) weer in Seattle. Valentijnsdag is in Nederland inmiddels ook echt "een ding" geworden volgens mij. Ik ben echter van mening dat het iets puur commercieels is en daarbij vind ik het persoonlijk ook veel leuker als mijn man op een andere dag in het jaar er spontaan aan denkt een keer een bloemetje mee te brengen in plaats van op Valentijnsdag, puur omdat het dan "moet". Maar dat is mijn mening hoor ;-)
Groetjes, Maria

Margreet zei

Ik heb weinig met valentijnsdag. Krijg wel altijd bloemen. Ik zit deze week in Mexico en het is erg leuk te zien hoe de Amerikanen en Canadezen het hier zeer uitbundig vieren op het strand. Mijn man reist veel en kon deze week vrijhouden zodat ik even weg kon. Dat valentijnsdag erin viel vonden we niet zo belangrijk. Ik vind het juist lief van hem dat ik even weg kon!

Nel zei

Wij doen niet elk jaar aan Valentijn, soms gaan we uit eten (beslissing van ons samen) soms krijg ik een bloemetje (net als dit jaar, mooie rode rozen en een kookboek) soms verras ik Cor met een uitje...

de allereerste keer was nog niet zo lang geleden, we deden er de eerste 20 jaar dat we elkaar kenden niet aan, lag aan onze opvoeding. Maar ik heb de allereerste keer een roos naar zijn werk laten brengen met een kaartje eraan : om 7 uur wordt je verwacht in restaurant .....
liefs van een fan :) dat sloeg in als een bom, alle collega's waren super nieuwsgierig, haha.

Vervolgens werd ik het jaar daarna ook verrast en vanaf dat jaar hebben we Valentijn erin gehouden.

Jullie Valentijn was ook erg leuk zag ik en je bent ondertussen weer terug. Ben benieuwd naar de huwelijksreis van K en K.

Fijn weekend !!

Petra zei

@Allemaal - Leuk om te lezen hoe Valentijnsdag al dan niet door jullie wordt ervaren. In mijn kennissenkring zijn er trouwens ook heel wat mensen, die er niets aan doen. Rick en ik grijpen iedere gelegenheid om iets te vieren aan.