Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 18, 2019

Over bier en wijn

Het is vandaag President's Day en sinds een paar jaar heeft Rick die dag vrij. Toch staan we voor achten op want ik wil om negen uur bij Anytime Fitness zijn. Als ontbijt halen we weer Starbucks en dit keer is alles wel voorradig bij onze gewoonlijke locatie.

Daarna vertrek ik naar de sportschool voor mijn uur cardio. Halverwege komt Rick ook en Sharon merkt op hoeveel hij af is gevallen. Zij heeft hem al een tijdje niet gezien en dan is het inderdaad zeer opvallend.

Na het halve uur personal training is Rick ook klaar met zijn gewichten en achter elkaar aan rijden we naar huis. Onderweg stop ik even voor een foto van een toverhazelaar in iemands tuin. Eindelijk wat kleur, er zijn hier weinig mensen, die sneeuwklokjes in hun tuin hebben, maar die zijn ook uit.


Rick en ik douchen en laten de honden uit. We hebben besloten vanmiddag naar Leesburg te gaan. We gaan lunchen bij het Delirium Tremens Café waar Rick natuurlijk zijn favoriete bier bestelt. Ik probeer de bloody Mary smaak Bols jenever, die ze er hebben. Die is best lekker, maar smaakt niet naar bloody Mary.
Die roze olifantjes zijn zo leuk! 


Voor het eerst dat ik Bols jenever in de VS heb gezien

We delen een plankje met vier soorten kaas van verschillende abdijbieren uit Belgie en drie verschillende soorten charcuterie. Erg lekker allemaal! Intussen komt ook een collega van Rick heel toevallig binnen en daarmee praten we een tijdje.
Het oudste gebouwtje in Leesburg van 1760, dat vind ik zo leuk hier aan de oostkust, meer dan 250 jaar oud. Aan de Westkust is et niet meer dan hondervijftig jaar en dat is dan heel erg oud.

Rick heeft nu zijn bier gehad dus het is tijd voor mijn wijntje. We gaan naar een van onze favoriete wijngaarden, Stone Tower. Daar is het gezellig druk, maar we vinden nog een paar stoelen bij de open haard. Het is koud en er valt af en toe een sneeuwvlok dus dat is wel zo behaaglijk.
Zo'n mooi uitzicht!

Rick houdt het dit keer bij water en ik geniet van een glas rose. Het is lekker warm en ik word er een beetje rozig van. Zou hier zo in slaap kunnen vallen! Maar dat kan niet want we moeten nog wat boodschappen doen in Vienna.

Django heeft de afgelopen paar dagen niet willen eten en dat baart ons zorgen. Sharon bracht me op het idee om wat vers hondenvoer te kopen bij Petco. Met blikjesvoer weet je nooit wat het met de ingewanden doet als ze er niet aan gewend zijn.

In de ijskast daar vind ik een zak met kip en groentes en een "worst" met bison biefstuk en groentes. Ik neem beiden mee. Dan stoppen we nog even bij Whole Foods voor mijn zeewier chips.

Thuis proberen we meteen of Django wil eten. Rick doet Orion met zijn bak avondeten in zijn bench en ik maak een mengsel van droogvoer en dat kipmengsel voor Django. Tot onze grote vreugde gaat dat allemaal op! Ik moest er toch niet aan denken dat hij twee weken lang niets zou eten!

Voor ons avondeten haalt Rick Peruviaanse gegrilde kip van Don Pollo, een nieuw restaurant vlakbij. We hebben het met gestoomde groentes (broccoli, wortel en witte kool) en komkommer en tomaat salade. Ik moet zeggen het smaakt heerlijk, de kip is goed gekruid en het vlees mals. Het is voor herhaling vatbaar.

Na deze gezellige dag samen doen we de voeten omhoog in onze luie stoelen en kijken wat tv. Intussen krijg ik het gevoel dat Django wat rustiger wordt, hij speelt zelfs met een van zijn speeltjes. Orion lijkt het ook beter te doen met Django dan de vorige keren. We hadden nooit gedacht dat de twee honden zo samen zouden kunnen zijn. Laten we hopen dat het zo blijft.

5 reacties:

Petr@ zei

Gezellig zo'n extra vrije d zag samen!

Wat fijn dat Django weer gegeten heeft!

Sophie zei

Wat een gezellige dag zo met Rick samen! Lekkere wijntjes en biertjes ook! Fijn dat Django het goed doet. Zijn K&K al veilig gearriveerd?

Anja L. zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad!
Fijn dat Django gegeten heeft, het is zo slecht voor dieren als ze niet eten.
Onze katten weigeren ook hun nierdieet voer. Ik mag ze nu senioren voer geven van de dierenarts, niet geweldig voor hun nieren maar nu eten ze in ieder geval weer.
Fijne dinsdag!

Tineke zei

De tovelazelaar bloeit inderdaad prachtig , wij hebben er ook een en hebben afgelopen zondag onze dochter voor haar verjaardag er op haar verzoek ook een cadeau gegeven, ze zijn er in lichtgeel, okergeel en oranjegeel.
Onze tuin is een sneeuwklokjes paradijs, honderden staan nu te bloeien, echt genieten. ze vermenigvuldigen zich heel gemakkelijk als je ze steeds in kleine bosjes uitpoot.
In de brabanthallen komt een tuinenshow met oa voorbeeldtuinen, daar gaan we met onze kleinzoon heen.
Zijn Rick en jij nu op jullie streefgewicht?

Petra zei

@Petra - Nou, vanavond was Django heel enthousiast toen hij zijn eten zag, hij ging van niet willen tot popelen.

@Sophie - Ja, K&K gaan alweer hun vierde nacht tegemoet en nemen een veerboot naar Koh Lanta

@Anja - Ik was al van plan Django alleen maar snoepjes te voeren als dat nodig was maar dit is natuurlijk veel beter voor hem.

@Tineke - We hebben niet echt een streefgewicht, maar ik ben nu tenminste onder het hoogste gewicht voor mijn lengte en Rick zit daar nog boven, maar niet zoveel meer.