Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 25, 2019

Over een heel stormachtige dag

Vannacht hebben we de ramen horen kraken vanwege de harde storm, die buiten waaide. Windstoten van bijna 150 kilometer per uur, zo'n zware storm hebben we in tijden niet gehad. Er zijn dan ook heel wat bomen omgewaaid in de omgeving. Gelukkig niet dichtbij ons dus we hebben geen stroomproblemen.

Je zou verwachten dat het bij zo'n storm regenachtig weer zou zijn, maar een staalblauwe lucht lacht ons toe. Ik sta voor mijn doen vroeg op, omdat ik al om kwart voor tien personal training heb.


Katja schrijft in onze Facebook groep dat Kevin zo erg hoest dat ze toch maar naar een kliniek zijn gegaan. Daar kreeg hij antibiotica voorgeschreven. Hopelijk gaan die snel helpen. Ik heb zo met ze te doen, dit is zo balen op reis en dan nog je bijzondere huwelijksreis ook.

Na een ontbijt van gepocheerd ei en tomaat neem ik afscheid van Rick en vertrek naar Anytime Fitness. Daar doe ik mijn uur cardio op de ARC trainer tot Sharon me komt halen voor het halve uur gewichten. Eigenlijk bevalt het me best deze relatief vroege start. Jammer genoeg kan Sharon donderdag pas om half elf.

Op weg naar huis speel ik zoals gewoonlijk wat Pokémon Go. Als ik de garage in kom rijden hoor ik Django al blaffen. Het is goed dat ik de honden de hele middag mee ga nemen, want ik word helemaal tureluurs van dat geblaf!

Na ze even uitgelaten te hebben doe ik Orion en Django in de van en rijd naar het Pan Am Shopping Center. Deze harde wind gaat door merg en been en ik heb enorme zin in iets warms als lunch. Gisteren merkte ik al tegen Rick op dat ik zo'n zin had in Shabu Shabu.

Rick is daar niet dol op dus ik besluit mezelf te trakteren op een lunch bij California Shabu Shabu. Daar ben ik de enige klant en word op mijn wenken bediend. Ik bestel de combo van vier stukjes zalm en vier flinterdunne plakjes biefstuk. Ik vraag hen de noedels te vervangen door enoki paddenstoelen en smullen maar. Het is gezond en perfect met dit weer.

Na het eten ga ik naar de Giant waar ik ingredienten voor het avondeten koop. Ik wilde eigenlijk ook bloemen meenemen, maar bedenk me dat ik dat beter morgen kan doen aangezien ik niet direct naar huis zal gaan.

Opeens voel ik me flink moe en besluit dat een stoot caffeine me goed zal doen. Via mijn Starbucks app bestel ik een nitro brew en drink die zo langzaam mogelijk in het restaurant op. Intussen houd ik via de webcam in de gaten wanneer de schoonmakers aankomen.

Als ik zie dat ze bijna klaar zijn ga ik even langs Michaels om te kijken wat ze voor lente spullen voor feeentuintjes hebben. Dat word een grote teleurstelling want het lijkt erop dat ze niets meer verkopen daarvoor. Morgen of overmorgen wil ik bij de grote Michaels gaan kijken of dat zo is. Dat zou zo jammer zijn!
Ze hebben wel veel leuke Paasspulletjes maar daar ben ik nog niet aan toe

Bij Whole Foods haal ik nog wat spullen en dan zie ik dat de oprit leeg is en de schoonmakers vertrokken. Ik neem de honden weer mee naar huis waar Django prompt zijn plaats voor het raam inneemt en ik weet niet wat voorbij ziet komen om tegen te blaffen. Argh!!!

Als het donker wordt houdt Django eindelijk op. Rick komt thuis en maakt zijn heerlijke omeletten voor ons avondeten. Dit keer heb ik voor de vulling gerookte zalm, tomaat, ui, paprika, champignons en olijven. Het smaakt weer voortreffelijk, maar ik kan het niet helemaal op. Het is wel erg groot!

De wind is eindelijk gaan liggen, duizenden hebben geen elektriciteit, maar wij gelukkig wel. De tv gaat aan en ik ga lekker ontspannen kookshows kijken. Vanavond ook de Kids Baking Championship, ik sta er iedere keer versteld van wat kinderen tussen de acht en twaalf kunnen bakken!

Hopelijk krijgen we straks als ze wakker zijn te lezen dat het iets beter gaat met Kevin. Ik vind het zo zielig voor hen!


7 reacties:

Eveline zei

Wij hebben gelukkig geen stroom storing gehad. Wat een wind!

Petr@ zei

Ah wat naar voor Katja en Kevin dat dit net nu moet gebeuren! Hopelijk helpt de antibiotica snel.

Anja zei

Wat zou ik nog graag eens door de Michaels lopen, zo'n fantastische winkel!
Wat naar dat Django zo blaft, doet hij dat thuis ook?

Anja L. zei

Wat jammer voor Kevin dat hij zo hoest, ik hoop dat ze een middeltje hebben.
Hier is het heerlijk weer maar jammer genoeg zit ik tot vijf uur binnen maar het ziet er lekker uit vanachter het raam :-).
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Dat is ook wat, een hond die de hele tijd blaft. Doet hij dat anders ook
als hij bij jullie is? Zou hij dat thuis ook doen? Maar goed dat jullie
geen directe buren hebben (als in een rijtjeswoning).

Misschien dat ook andere winkels de spullen voor de feeëntuintjes verkopen?
Kan me voorstellen dat je wat teleurgesteld was.

Petra zei

@Eveline - Nou, zeg dat wel!

@Petra - We maken ons wel zorgen om ze :(

@Anja - Ja, Michaels is heerlijk om te snuffelen. Volgens Katja kan Django thuis niet zoveel zien en blaft dus minder.

@Anja - Ik hoop zo dat ze snel beter zijn.

@Marion - Django blaft altijd veel hier. Ik ga eens kijken of er misschien bij Plow & Hearth ook feeentuin spulletjes zijn. Anders zijn er webwinkels, die heel veel hebben, maar ik vind het juist leuk om in een winkel te kijken of er iets leuks tussen zit.

Hester zei

Wat wisselt het weer bij jullie enorm deze maand, of lijkt dat maar zo? Ik vind het leuk om bij de blogposts en bovenaan de pagina het weeroverzicht te zien. Iedere keer als ik lees over die omeletten van Rick ben ik toch zo benieuwd naar de smaak! Het ziet er echt heerlijk uit. Zou hij misschien een keer zijn geheim voor je blog willen delen?

Ik vind het zo sneu voor Kevin & Katja dat hun huwelijksreis zo moet eindigen. Zo hard gewerkt en uitgekeken naar hun huwelijksreis! Ik hoop vooral dat ze niets ernstigs hebben opgelopen. Jullie zullen je aan het thuisfront ook erge zorgen maken, zoals iemand bij de blog van dinsdag al schreef: zorg ook goed voor jullie zelf! Het scheelt bij dat Katja een medische achtergrond heeft! Ik duim voor een spoedig herstel van beiden.