Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 04, 2019

Over een heerlijke lentedag

Ricks wekker gaat om kwart over zeven, maar ik blijf nog een half uurtje liggen. De zon schijnt vrolijk en het belooft een prachtige dag te worden. Gelukkig voel ik me ook een stuk beter dan gisteren. De vreemde rillingen zijn weg.

Rick heeft de koffie al aan het pruttelen en vertrekt naar Washington waar hij vandaag en morgen een grote show heeft. Ik eet wat overgebleven gerookte zalm en een tomaat als ontbijt. De mannen hebben gisteravond goed hun best gedaan met eten, want er is veel minder over dan ik had verwacht.

Dan rijd ik Vienna in waar de sneeuw vrijwel helemaal weg is. Bij Anytime Fitness doe ik mijn uur cardio op de ARC trainer. Voor me rent een man op de loopband en die geeft zichzelf luidkeels instructies en complimenten. Het is hilarisch, maar ik zie ook een paar mensen geergerd kijken.

Die man daar is zijn eigen personal trainer

Sharon heeft weer een intensief half uur gewichten voor me in elkaar gezet. Ik blijf het knap vinden dat ze zoveel verschillende routines heeft dat de personal training nooit hetzelfde is. Zo'n half uur vliegt dan ook voorbij.

Het voelt intussen al lekker warm buiten en ik besluit de gezellige Church Street (genoemd naar het kerkje op de foto) af te lopen. Onderweg speel ik Pokémon Go want er zijn hier veel Pokestops en gyms. Er zijn heel wat voetgangers, allemaal genietend van het mooie weer.
Dit lijkt een klein kerkje maar ernaast ligt een enorm gebouw voor de huidige kerk!

Thuis neem ik Orion ook nog mee voor een wandeling en verruil mijn sportplunje dan voor gewone kleding. Nadat ik een douche heb genomen uiteraard. Ik weet niet goed wat ik aan moet trekken en kies maar "tussen winter en zomer" kleding. Het is zo vreemd opeens geen warme trui aan te hoeven.

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Even denk ik erover buiten in de zon te gaan eten, maar daar is het nog net iets te koel voor. Ik smul weer van de Med salade met kip. Zo heb ik bij bijna elk restaurant een favoriete salade, allemaal heel anders.

De van is ontzettend vies van al het zout, maar ik heb Orion mee en zie een lange rij bij de wasstraat. Dat moet dan maar een andere dag. Mijn benzine is ook bijna op en bij de Shell gooi ik het DRAAKJE vol. Met mijn 20 cent korting van Giant betaal ik maar liefst $2,25 per gallon! Super goedkoop is het opeens weer.

Het is inmiddels achttien (!) graden en dat voelt na de ijskoude temperaturen van vorige week als wel dertig graden! Ik doe Orion aan de lijn en ga voor het huis in de zon zitten lezen. Het wordt zelfs bijna te warm en ik stroop mijn mouwen en broek op.

Als de postbode komt wordt Orion vervelend en gaat blaffen. Als Chuck dan ook nog eens naar buiten komt met zijn Deense doggen kan ik Orion bijna niet meer in bedwang houden. Die gaat dus naar binnen, want nu komen de kinderen uit school en gaan buiten spelen.

Pas om half vijf ga ik zelf naar binnen. Ik voel me zelfs een beetje verbrand, heerlijk! Deze week zullen er nog een paar van deze ongewoon warme dagen zijn en ik ben van plan van iedere minuut te genieten!

Rick komt later thuis dan gewoonlijk en neemt een salade van Plaka Grill mee. Die komt met gyro vlees en verder veel groentes en een lekkere taramosalata saus. Het was een goed begin van de week vandaag!

5 reacties:

Petr@ zei

Wat heerlijk zulke temperaturen ineens. Gelijk heb je, dat je daar volop van geniet!

Marion2 zei

Ik blijf me verbazen over de abrupte wisselingen in temperatuur
bij jullie. Hier zou het echt onmogelijk zijn om binnen een week
van min 20 naar 18 graden boven nul te gaan. Van het ene extreem
naar het andere extreem. Het maakt de winter wel minder saai
in ieder geval.

Anja L. zei

Heerlijk die temperatuur bij jullie. Ik ben een beetje jaloers dat jij lekker buiten in de zon kon zitten. Dat zit er hier echt niet in. Vandaag weer een grijze dag maar gelukkig moet ik werken dus heb ik er weinig last van.
Fijne dinsdag!

Tineke zei

Ik volg een yoga klas en verbaas me er ook over dat het elke week weer anders is.
Naar het voorjaar of voorjaarstemperaturen verlang ik ook wel. Gelukkig gaan er wel steeds meer bloemen bloeien in de tuin.

Petra zei

@Petra - De wereld ziet er meteen zo anders uit, iedereen is buiten en de vogels zingen.

@Marion - Die temperatuurschommelingen vooral in de winter en lente zijn al sinds we hierheen verhuisd zijn. We krijgen of koude lucht uit Canada of warme lucht uit het zuiden afhankelijk van de jet stream.

@Anja - Ja, het is echt genieten, vooral omdat het nog niet duurt.


@Tineke - Hier bloeit nog niets want niet veel mensen hebben sneeuwklokjes.