Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 21, 2019

Over een lentedag en happy hour

Het is nog een witte wereld als we opstaan, maar er worden vandaag bijna lenteachtige temperaturen voorspeld dus hopelijk smelt de sneeuw letterlijk voor de zon weg. Rick vertrekt naar zijn werk en ik blijf weer achter met de twee honden.


Die geef ik hun  kluifje waar mint inzit, zo ruikt hun adem lekker. Beiden vinden het heerlijk en eten het ongeveer even snel op zodat er niet geruzied wordt. Intussen snijd ik voor mezelf een tomaat in plakjes en heb daar wat gerookte zalm bij.

Dan is het weer tijd voor mijn uur op de elliptische machine. Orion gaat mee naar boven, maar Django durft niet. Het is grappig, de honden spelen wel samen, maar Django is verder bang voor Orion.

Na mijn uur sporten neem ik de honden mee voor een korte wandeling. Ik was van plan langer te gaan vanwege het prachtige weer, maar beiden trekken zo erg dat ik al snel weer thuis ben. Ik ben ook blij niemand tegen te zijn gekomen want Rick zei dat hij ze dan bijna niet in bedwang kan houden. Misschien moet ik ze morgen toch maar apart meenemen, hoe erg Orion dat ook vindt.

De honden gaan weer mee in de van als ik naar het centrum van Vienna rijd. Ik heb weer eens enorme zin in pho en Lani hoeft mijn bestelling al niet meer te nemen. "The usual" is voor haar al genoeg om te weten wat ik wil. Het smaakt me zoals altijd weer erg goed.

Nu mag ik van mezelf een uurtje Pokémon Go spelen. Vienna heeft heel wat pokestops. Op weg naar huis breng ik mijn tweede Ebates check naar de bank. Het is maar $12, maar alle beetjes helpen, toch?
Dit historische museum in Vienna is een Pokémon Go gym

Het is inmiddels zo'n dertien graden en in de zon voelt het veel warmer. Ik breng de honden naar binnen en ga dan vitamine D vergaren op het stoepje voor ons huis. Het is er zelfs bijna te warm in mijn winterkleding! Ik geniet van het gezang van de cardinaaltjes, altijd een duidelijk teken dat de lente eraan komt.

Tegen half vijf ga ik naar binnen om me klaar te maken om naar ons maandelijkse happy hour te gaan. Chris komt me om kwart over vijf ophalen en er is vanavond een goede opkomst. Maar liefst zes andere dames komen. Het wordt dan ook weer heel erg gezellig en de sashimi blijft heerlijk.
Iedereen bedankt mij altijd voor het regelen, maar dat is zo simpel. Ik zet het gewoon op de agenda van de Facebookgroep en wie kan komen komt. Het lijkt erop dat meer mensen donderdag kunnen dan dinsdag dus ik houd het voorlopig op die dag van de week.

Rick haalt me op en dan ga ik in mijn luie stoel tv kijken. Ik voelde me vandaag stukken beter dan de afgelopen dagen, maar 's avonds gaat het altijd bergafwaarts. In ieder geval is het weer eens duidelijk dat het weer ook veel bijdraagt aan hoe ik me voel.

4 reacties:

Petr@ zei

Wat een verschil in weer kun je hebben in korte tijd. Ik blijf dat altijd verbazingwekkend vinden.

Ik vind zelf donderdag ook een fijnere dag om af te spreken. Zo eind van de week zit je dichter bij het weekend en heb ik meer zin om iets te doen. Ook maakt het niet uit als het wat later wordt, met nog maar 1 werkdag te gaan.

Marion2 zei

Best een lekker dagje zo. Wat grappig dat Orion de baas is.
Op de foto lijkt hij kleiner. Weet niet of grootte uitmaakt
voor honden qua de baas zijn? Wel lastig dat je ze niet
samen uit kunt laten. Maar omvertrekken of andere ongelukken
is ook geen optie.

Sophie zei

Klinkt als een fijn dagje met een gezellige afsluiter!

Petra zei

@Petra - Dat is inderdaad zo, donderdag is hier ook echt de uitgaansavond

@Marion - Orion is in ieder geval een stuk zwaarder dan Django, qua grootte zijn ze ongeveer hetzelfde.

@Sophie - Inderdaad, lekker weer maakt me zoveel blijer!