Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 27, 2019

Over een politiek dagje

Ricks wekker gaat altijd om tien over zeven en dat wekt mij ook. Het is echter zo koud in de kamer dat ik nog een tijdje onder ons warme dekbed blijf liggen. 

Intussen vertelt Katja dat het ietsje beter met ze gaat. Ze hebben in ieder geval allebei wat voor het avondeten gegeten. Hopelijk knappen ze genoeg op om zaterdag de lange reis naar Bangkok te maken. 

Beneden staat de koffie al klaar dankzij Rick. Mijn ontbijt bestaat uit een tomaat en gerookte zalm waar Zorro ook graag een hapje van zou willen. Hij is bijna net zo brutaal als Snickers was. 

Eigenlijk heb ik absoluut geen zin om te sporten, maar het is koud en sombertjes buiten en ik weet dat ik er spijt van zal krijgen als ik het niet doe. Het uur op de elliptische machine gaat dan toch eigenlijk vrij snel en zoals altijd voel ik me beter erna. 

Sinds januari zijn de Democraten in de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden van de VS. Eindelijk worden de louche praktijken van Trump eens aan de wetten getoetst. Hiervoor worden door de diverse commissies getuigen opgeroepen, die weet hebben van wat er zich allemaal achter de deuren afspeelde.

Deze week is dat Trumps vroegere advocaat en rechterhand, Michael Cohen. Cohen heeft al schuld bekend voor belasting ontduiken, liegen tegen het Congres en meer. Hij kijkt tegen een gevangenisstraf van drie jaar aan. 

Vandaag is de voor het publiek open hoorzitting voor de Overzicht Commissie. Het Congres heeft dezelfde macht als de president (wetgevende en uitvoerende macht respectievelijk). De afgelopen twee jaar hebben de Republikeinen de president de hand boven het hoofd gehouden en nu zijn ze duidelijk geergerd dat de Democraten dat niet doen. 

Om tien uur begint de zitting en ik kijk op mijn laptop mee. Dan zie je toch wel wat een spektakel de Amerikaanse politiek is. Het is gewoon alsof ik naar House Of Cards zit te kijken.

Cohens getuigenis werpt een sterke schijnwerper op allerlei frauduleus gedrag van Trump, maar de Republikeinen in de commissie vallen enkel Cohen aan. Geen van hen verdedigt Trumps gedrag, wat ook opvallend is.

De Democraten daarentegen stellen over het algemeen gerichte vragen en krijgen van Cohen ook nog andere namen om te laten getuigen. Dit gaat allemaal onder ede dus het is strafbaar, zoals Michael Cohen dus uitvond, om te liegen tegen het Congres. 

De hoorzitting duurt de hele dag en als ze lunchpauze houden ga ik ook snel mijn dingen doen in Vienna. Met dit koude weer heb ik natuurlijk zin in pho. Lani weet mijn bestelling al. De soep smaakt weer zo lekker dat ik spijt heb dat het op is. 

Als ik vertrek groet een man, die ik van gezicht ken van Anytime Fitness, me. Hij eet hier ook regelmatig met een vriend. Hij zegt mij  niet gezien te hebben vandaag en ik antwoord dat ik er morgen weer zal zijn. Tot morgen dan, zegt hij. 

Bij de Giant haal ik de kip voor onze maaltijd vanavond en haast me dan weer naar huis. Daar kijk ik verder naar de hoorzitting tot ik naar Lofty Salon moet. Daar kleurt Carmen mijn haar weer mooi bij. 


Terwijl de kleur intrekt introduceert Mona haar nieuwe medewerkster, die wenkbrauwen met draad epileert. Mona laat de mijne gratis doen en ik ben zeer tevreden met het resultaat, al helemaal nadat Carmen ze ook nog bij heeft gekleurd. 

Mona knipt mijn haar bij en foehnt het dan. Het ziet er altijd zo goed uit daarna, maar met mijn steile haar blijft dat niet lang. Iedere keer vraagt Mona of ik niet weer een pony en korter haar wil, maar dit lange haar zonder pony bevalt me veel te goed. 
De zon komt tegen zonsondergang nog even hallo zeggen

Als Rick thuiskomt gaat hij eerst een half uurtje op de loopband rennen. Ik moedig dat erg aan want naast gezond eten is beweging ook heel belangrijk voor hem. Daarvan krijgt hij veel te weinig, zoals zo veel mensen, die de hele dag op kantoor zitten. Ik ben dus blij met deze nieuwe routine van hem. 

Voor ons avondeten hebben we een eenpansmaaltijd met Indiaas gekruide spinazie en kip over bloemkool en broccoli rijst. Dit is een van onze favoriete maaltijden, eenvoudig, maar zo smakelijk!

Hopelijk krijgen we straks als de kinderen in Thailand wakker worden bericht dat het nog weer wat beter gaat. Allemaal heel hartelijk bedankt voor de goede wensen en adviezen op mijn vorige blog. Als ze dichter bij Bangkok waren geweest denk ik dat Katja Kevin wel mee naar het ziekenhuis daar had genomen. 

3 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat het wat beter lijkt te gaan met Katja en Kevin. Maar wat ontzettend sneu om zo je vakantie te moeten doorbrengen. Het is ook niet een reis die je zo snel weer over doet.

Herkenbaar, jouw kapper verhaal. Bij mij net zo, ik krijg het nooit meer zo mooi als net van de kapper.

Sally zei

Ik voel me ook altijd zoveel beter als ik toch ben gaan sporten en blij dat ik het toch gedaan heb. Fijn dat het ietsje beter gaat met K & K.

Petra zei

@Petra - Ja, ik vind het ook zo zielig voor ze!

@Sally - Het is eigenlijk iedere dag weer even doorzetten om te sporten.