Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 20, 2019

Over een sneeuwdag

Rick staat op zijn gewoonlijke tijd op, maar ik zie dat het buiten hard sneeuwt en draai me nog een paar keer om. Als ik om half negen beneden kom heeft Rick de sneeuw getrotseerd en een Starbucks ontbijt klaarstaan.

Het sneeuwt hard en zal dat ook de hele ochtend blijven doen. Energie voor de elliptische machine heb ik niet dus ik ga op de pas hardlopen voor een uur. Dan heb ik ook leuk uitzicht op de dwarrelende vlokken, want ik vind het wel mooi terwijl het neerkomt.


Er ligt inmiddels een centimeter of tien en Rick gaat de oprit schoonmaken. Tot mijn verbazing haalt hij daar de sneeuwblazer niet voor op. Die is bij de buren en later zien we Chuck ermee lopen. Rick doet het ouderwets met de sneeuwschep.

Intussen dartelen de honden door de achtertuin. Orion houdt het korter uit dan Django. Op een gegeven moment word ik bezorgd dat het te koud en nat is voor Django. Hij komt niet binnen als we roepen dus Rick haalt hem aan de lijn naar binnen.

Rond het middaguur gaat de sneeuw over in ijsregen en ik ben blij dat we er niet uit hoeven. Rick werkt van huis en doe van alles op de computer. Onder anderen vernieuw ik mijn Global Entry. Daarmee kun je snel door immigratie en douane en krijg je TSA Pre. De huidige kaart verloopt pas in september maar het schijnt lang te duren voor je een nieuwe kaart krijgt en die van Rick is daardoor verlopen.

Als lunch heb ik mini komkommertjes en een blikje sardientjes. Rick gruwelt van die sardines en maak zijn eigen salade met o.a. Poolse worst en Romaine sla. Ik steel ook wat plakjes Poolse worst want die is zo lekker! De Poolse winkel in Vienna krijgt die vers aangeleverd.

Na het eten gaat Rick verder met werken en ik speel spelletjes en lees. Intussen horen we de sneeuwploegen overal, behalve op ons plein. Hopelijk komt die nog want anders vriest het vannacht allemaal weer op (edit: om kwart voor negen wordt ons plein schoongeveegd). Gelukkig hoef ik morgenochtend niet per se ergens heen.

De honden vermaken zich met blaffen tegen alles wat er langskomt en af en toe ook heel lief met elkaar spelen. Ik ben zo blij te zien hoe goed het gaat met die twee! Dat hadden we nooit verwacht. Ook hebben we Django's lievelingseten gevonden en eet hij nu braaf zijn bak leeg (Orion krijgt er ook wat van dus heb geen medelijden met hem).

Als snack maak ik de overgebleven mini komkommers met wat Calve pindakaas. Die heb ik uit Michigan meegenomen en al jaren niet gegeten. Ik blijf het lekkerder vinden dan de Amerikaanse pindakaas, met uitzondering van vers gemaakte.

Rick maakt ons avondeten wat ik gisteren heb ingekocht. Dat werkt goed voor ons, ik doe de boodschappen, hij kookt. Het wordt vandaag een eenpansgerecht met kip, paprika, ui en zwarte olijven gebakken in een tomaat-olijven saus. Daarbij hebben we bloemkool en broccoli "rijst". Het smaakt weer voortreffelijk!

De storm is voorbij en voor morgen wordt warmer weer voorspeld. Hopelijk helpt dat mijn spieren ook. Van mij mag de lente alweer komen!

Intussen genieten we virtueel mee van Katja en Kevins huwelijksreis. Ze hebben vannacht in een super luxe resort geslapen op Koh Lanta met prive zwembad en prachtig uitzicht. Dat was maar voor een nacht want het was super duur. Nu blijven ze nog vier nachten op dat eiland, maar in een goedkoper hotel.

3 reacties:

Anja L. zei

Rick heeft in ieder geval genoeg beweging gehad met het wegvegen van de sneeuw.
Fijn dat hij thuis kon werken.
Wat leuk dat Orion en Cosmo aan elkaar gewend zijn, dat geeft ook rust in huis.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Fijn dat Rick vanuit huis kan werken en niet door die sneeuw hoeft te rijden.

Heerlijk voor Katja en Kevin om een nachtje zo luxe te slapen. Een soort mini honeymoon in de honeymoon.

Petra zei

@Anja - Het constante gesynchroniseerde geblaf is alleen wat minder

@Petra - Ja, die twee zijn aan het genieten en wij worden leuk op de hoogte gehouden