Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 08, 2019

Over een stormachtige dag

Vandaag heb ik Ricks wekker niet nodig om me vroeg te wekken. Ik ben eigenlijk al bij zessen wakker. Ik zing het nog uit tot kwart voor acht en sta dan maar op.


Na Orion zijn wandeling te hebben gegeven bestel ik via de app ontbijt van Starbucks. Wel handig want er staat een lange rij en mijn koffie en egg bites staan al klaar. Ik eet het in de winkel op, wel zo gezellig met vrolijke mensen om me heen.

Thuis is het weer tijd voor de elliptische machine. Het uur gaat vandaag sneller voorbij voor mijn gevoel. Waar dat aan ligt zal een raadsel blijven.

Via Facebook kletsen Katja en ik even bij. Gelukkig gaat alles weer goed met haar qua gezondheid. Ze is bezig met aanmeldingen voor Nurse Practitioner school, want daar wil ze toch snel mee door.

Inmiddels huilt de wind om het huis al is het nog steeds 15 graden. Die temperatuur moet vanmiddag zakken naar net boven het vriespunt en dan komt er een koude periode aan.

Voor de lunch ga ik naar Cava en word daar bijna heen geblazen! Ik neem een salade met o.a. spinazie, kip en gegrilde groentes en eet die daar op. Zo heb ik weer voldoende groente binnen voor vandaag.
Interessante luchten

Bij Pro Nails 3 heb ik een afspraak met Phuong. Zij doet mijn nagels weer met zijde. Ze is nu nog de enige bij die salon, die met zijde kan werken. Na een uurtje zien mijn nagels er weer piekfijn uit.

De rest van de middag lees ik en speel spelletjes. Als er nog spelletjes apps zijn, die jullie leuk vinden, houd ik me aanbevolen.

Rond half zes roep ik een Uber, die me naar Sushi Yoshi brengt. Dat is zo'n populair restaurant dat ik voor de zekerheid een stoel aan de sushi bar heb gereserveerd. Dat is maar goed ook, want het restaurant zit verder helemaal vol!

Er is een nieuwe ober, die heel attent is. De sashimi is weer heerlijk en vers. Ik zit naast een vrouw, die ook alleen eet. We praten wat en als mijn bord met vis komt vindt zij die een kunstwerk. Alleen de vis erop is niet voor haar, zij houdt het bij California rol en komkommer rol.

Op de terugweg neem ik een Lyft om beide bedrijven klandizie te geven. De chauffeur komt uit Ghana en we hebben een leuke conversatie over talen en reizen.

Orion is weer zo blij mij te zien. Hij gaat happy op zijn botje knauwen. Wat ben ik blij met zijn gezelschap, vooral als Rick op reis is. Ik merk dat ik tegen Orion praat alsof hij me kan verstaan. Hij kijkt ook zo begrijpend.
Mijn lichaam reageert flink op de omslag van het weer. Ik heb veel pijn dus ga op tijd naar bed. Morgen zal het koud worden en in Seattle ziet het er ook winters uit. Maar ik heb geleerd de pijnen te negeren en toch te genieten van al het leuke wat op mijn pad komt. 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een verschil in temperatuur, niet gek dat je lichaam daar op reageert.
Jammer dat het in Seattle gaat sneeuwen.
Fijne zaterdag!

Marion2 zei

Ik laat ook altijd mijn nagels doen in een Vietnamese salon,
dus ik schrok wel toen ik laatst dit las:
https://nos.nl/op3/artikel/2267236-zorgen-om-uitbuiting-in-goedkope-nagelsalons.html
Ik hoop maar dat 'mijn' salon in orde is, het komt in ieder
geval wel goed over.

Mijn favoriete spelletje is Fishdom en ik kan het je
zeker aanraden.

Ann zei

Die pijnen, kan er van mee praten, en het moeilijkste vind ik nu dat ik dit zie terugkomen bij mijn 15-jarige dochter - ze is nog zo jong om tegen te zeggen 'je moet er mee leren leven' :-§

Sally zei

Grappig he dat je hond voelt als een kind. Ook ik heb hele conversaties met Dinkel en geloof absoluut dat zij mij verstaat :-)

Petra zei

@Anja - Liever sneeuw dan regen, maar dan nog

@Marion - Hier zijn alle salons met Vietnamezen. Ik zou er geen weten die niet door hen gerund wordt. Van Fishdom heb ik vaker gehoord, ga het downloaden.

@Ann - Wat erg dat je dochter er zo jong al last van heeft. Ik heb het ook sinds mijn tienerjaren en je leert ermee leven zoals je weet, maar naar blijft het.

@Sally - Orion ziet er ook uit alsof hij me begrijpt.

Anoniem zei

Qua spelletjes ben ik al heel lang verslaafd aan Gardenscapes. Ik heb dankzij jou het happy colors ontdekt, en dat vind ik ook super. Daardoor heb ik nu ook Amuseum coloring gevonden, kun je meesterwerken mee inkleuren, ook leuk!