Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 03, 2019

Over Ground Hog Day en de Super Bowl

Zaterdag

Oeps, het is tien voor half negen als ik wakker word uit een nachtmerrie. Ik droomde dat mijn zusje overleed, dus ik ben blij daaruit verlost te zijn. Naast mij is het bed leeg, wie weet wanneer Rick opstond, ik heb er niets van gemerkt. Mijn Fitbit zegt dat ik meer dan 8,5 uur heb geslapen.

Het is verleidelijk zo de dag door te brengen!

Het is vandaag Groundhog Day (misschien bekend vanwege de film met diezelfde naam). Dat betekent dat Punxsutawny Phil, de groundhog (een soort marmot), in Pennsylvania uit zijn hol kwam. Hij zag zijn schaduw niet en voorspelt een vroege lente. Hopelijk krijgt hij gelijk!
Ik hoor vandaag ook voor het eerst een cardinaaltje zingen, een teken van lente!

Beneden heeft Rick al ontbijt gegeten en Orion uitgelaten. We gaan ontbijt halen van Starbucks en spelen onderweg wat Pokémon Go. Alle Starbucks filialen zijn een pokestop. Als we binnenlopen zien we een Aziatisch stel met niet alleen een telefoon, maar ook twee tabletten ieder spelen! Dat is nog eens toegewijd! Geen wonder dat het me niet lukt de "gym" van hen te stelen.

De nitro brew en egg bites smaken weer goed. Rick stelt voor om naar Anytime Fitness te gaan en daar zeg ik geen nee tegen. Hij gaat aan de gewichten en ik doe mijn cardio op de ARC trainer. Een uur later zijn we klaar en maken ons klaar om boodschappen te gaan doen.

Morgenavond wordt de Super Bowl gespeeld en daarvoor hebben wij Lorraine en Chuck, onze buren, uitgenodigd. We willen dus lekkere hapjes inkopen en ook onze wekelijkse boodschappen doen. We gaan ervoor naar Wegmans waar het net zo druk is als met de kersttijd!

Wij parkeren altijd in de overdekte garage en daar vinden we nog met gemak een plek. Dan scheppen we onze lunch van de uitgebreide salade bar. Ik bedenk me dat ik hier vaker heen moet, want ze hebben zulke lekkere dingen!

We smullen van onze lunch en gaan dan ons lijstje afwerken. Volgens mij hebben we veel te veel eten voor vier mensen morgen, maar je wilt toch verschillende snacks hebben. In ieder geval vinden we alles en alle 28 kassa's zijn open dus we hoeven niet lang te wachten om af te rekenen.

De rest van de middag ontspannen we. Rick praat bij met zijn jeugdvriend, die hij al meer dan twintig jaar niet heeft gezien. Ik computer, lees en "kleur" op mijn telefoon. Voor we het weten is het etenstijd.
Prachtige zonsondergang

We rijden naar het Mosaic District waar Rick mij bij Matchbox afzet om een paar stoelen aan de bar te vinden. Die vind ik nog net helemaal aan het einde. Chase wordt onze ober. Het is gezellig en warm en Rick kan zijn Michigan State basketbal team zien spelen.

We delen een paar mini burgertjes als voorafje en dan hebben we beiden de zalm met bloemkool rijst en gegrilde bloemkool. Steeds meer restaurants hebben koolhydraatarme gerechten en deze is perfect voor ons. Alleen komt mijn zalm bijna rauw terwijl ik hem medium heb besteld.
Chase stuurt het terug maar het duurt veel te lang voor er een nieuwe komt. Rick is inmiddels allang klaar. Ik maak daar toch een opmerking over. Een manager komt langs en we hoeven niet voor mijn maal te betalen. Bovendien geeft ze mij een coupon voor een gratis zalmmaaltijd in de toekomst. Het is meer dan goed opgelost wat ons betreft!

Thuis praat Rick bij met zijn vader. Gelukkig gaat alles naar omstandigheden goed met hem. Ze hebben de zware kou goed doorstaan en Dad klinkt, van wat ik ervan hoorde, als vanouds. Saskia klonk eerder vandaag ook heel positief en ook dat doet ons goed. Het is soms wel moeilijk als iedereen waar je van houdt zo ver weg woont!

Zondag

We staan voor ons doen vroeg op en gaan net na achten al op pad naar Starbucks. Onze gewoonlijke heeft de nieuwe egg bites niet meer dus we gaan naar eentje in Oakton. Daar spelen we ook een tijdje  Pokémon Go.

Na mijn uur hardlopen op de plaats nemen we Orion mee voor een wandeling door de buurt. Na alle kou voelt vijf graden boven nul bijna warm aan! Er zijn ook veel mensen op de been waarnaar Orion af en toe flink blaft. Gelukkig houdt Rick hem goed in bedwang.
Ik heb ook weer even met het macrolensje voor mijn telefoon gespeeld 

We eten een vroege lunch want we willen om een uur naar de film. Rick heeft een aantal jaren geleden een cadeaubon gekregen voor het Angelika Filmhuis en die willen we eindelijk gebruiken. Gelukkig verliep hij niet!

We kopen kaartjes voor The Upside en hebben dan nog genoeg over voor onze drankjes. Wel leuk zo'n gratis bioscoop bezoek! De film is heel erg goed, precies een goede mix van humor en drama. Ik heb de originele film Les Intouchables niet gezien dus ik kan hem daar niet mee vergelijken. Rick en ik vinden het beiden een aanrader.

Thuis maken we  de lekkernijen voor vanavond klaar. Chuck en Lorraine, onze buren, komen vanavond om naar de Super Bowl te kijken. We hebben onder anderen gevulde eieren, garnalen, charcuterie, twee dips en rauwkost. Rick is bang dat het niet genoeg is, maar volgens mij kunnen er wel tien mensen van eten!

Als Chuck en Lorraine komen eten we eerst en dan gaan de mannen de basement in voor de grote tv. Lorraine en ik blijven boven met Orion. Die heeft het niet op met Chuck dus ik houd hem aan de lijn. De wedstrijd is op zijn zachtst saai te noemen.

Natuurlijk winnen de New England Patriots, niemand is daar verbaasd over, maar American football staat bekend om veel scoren en de score dit jaar was de laagste ooit met maar 13-3. Maar dat geeft niet want het was heel gezellig met Chuck en Lorraine. We prijzen onszelf weer eens gelukkig met zulke fijne buren!


5 reacties:

Petr@ zei

Zou fijn zijn als de voorspelling uitkomt en de lente vroeg komt dit jaar.

Wat jammer dat de Super Bowl saai was. Maar zo heb je wel lekker bij kunnen kletsen met de buurvrouw.

Goed verhaal hè, die film. Ik ken alleen het origineel maar ik vond het erg goed. Zeker als je weet dat het waargebeurd is.

Anja L. zei

Dat was een echte nachtmerrie zeg! Bah.
Ik denk dat jullie nog wel eten hebben overgehouden gisterenavond.
Ik vond Les Intouchables een hele mooie, ontroerende film. Ook het toneelstuk met Huub Stapel was mooi.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat apart dat ze Les Intouchables nagemaakt hebben. Ze zouden het toch gewoon
kunnen vertalen? Ik heb hem indertijd gezien en vond het een indrukwekkende
film.

De hapjes zagen er heerlijk uit. Inderdaad veel, maar beter teveel dan te
weinig, toch? Gebeurt mij ook altijd, haha.

Anja zei

En...wat heeft de groundhog voorspeld?? We gaan in ieder geval weer richting de lente :-)

Petra zei

@Petra - Vandaag was het in ieder geval lenteachtig

@Anja - Inderdaad er was eten over, maar lang niet zoveel als ik had gedacht

@Marion - Dat vertalen doen ze hier niet voor het grote publiek. Er zijn wel bioscopen in ons gebied, die ook buitenlandse films tonen, maar over het algemeen is het allemaal Amerikaans en Brits.

@Anja - Hij voorspelde een vroege lente, laten we het hopen!