Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 28, 2019

Over nog een gezellig happy hour

Het is prachtig zonnig weer als we opstaan. Ik hoor ons cardinaaltje zingen en die zit inderdaad in een boom vlakbij. Uit volle borst zingt hij zijn lied, een van mijn favoriete dingen van de lente hier.

Zoals bijna iedere ochtend heeft Rick mijn koffie al aan het pruttelen. Ik geef de honden hun gebit schoonmakende botjes en pocheer een ei in de magnetron voor mezelf. Daar heb ik weer een tomaat bij. Deze tomaten zijn in de kas rijp geworden en ik moet zeggen dat hun claim dat ze lekkerder smaken waar is.

Mijn personal training half uur is pas om half elf vandaag. Ik ben al veel eerder klaar om naar de sportschool te gaan. Ik vertrek toch maar, dan is mijn cardio op de ARC trainer eerder gedaan. Achteraf blijkt dit een goed plan want Sharon komt vroeg, precies als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb.


Tijdens het halve uur met gewichten bespreken we de nieuwe restaurants, die hier in Vienna komen of net open zijn. Onder de sportschool komt er een nieuw restaurant wat ook ontbijt zal serveren en 's avonds een wijn bar is. Precies waar ik dol op ben dus, ik ben benieuwd.

Op de terugweg naar huis speel ik weer wat Pokémon Go en ga ook op zoek naar de laatste foto voor het thema Zwartwit van de maand februari. Ik vind hem bij een hek waar ik vaak langsrijd wat altijd veel schaduwen geeft. Morgen begint het nieuwe thema Natuur. Ik blijf die dagelijkse foto"jacht" leuk vinden.

Thuis neem ik gauw een douche en intussen blaft Django weer eindeloos. Ik neem de honden mee voor een korte wandeling en doe ze dan in de van. Voor mijn lunch ga ik mijn favoriete Med salade met kip van Noodles & Company eten.

Die smaakt weer heel goed, alleen ben ik blij dat ik voorzichtig ben met in de olijven te bijten. Twee ervan hebben de pit er nog inzitten. Ik zeg daar toch even vriendelijk wat van tegen de manager. Als iemand keihard op zo'n pit bijt kan er zo een kies breken en dan kan het restaurant daarom vervolgd worden.

Zij maakt haar excuses en wil me een gratis maal aanbieden, maar dat was mijn doel niet. Ik sla het af, maar ze staat erop dat ik het aanneem. Nou, vooruit dan maar, ik kom hier toch vaak genoeg eten dus die ene gratis maaltijd kan er wel af.

Het DRAAKJE heeft wel weer eens een flinke slok nodig en bij de Shell gooi ik hem vol. Met de tien cent korting, die ik met Giant boodschappen bijeen heb gespaard, kost de benzine $2,35 per gallon. En laatst klaagde Trump nog dat de benzine te duur werd!
Ik kan het niet laten nog wat krokusjes te fotograferen, vannacht gaat het weer sneeuwen en ik ben klaar met de winter!

Als het tijd is om Orion zijn middagpilletjes te geven geef ik Django er ook een. Hopelijk helpt dat tegen het eindeloze blaffen en ik moet zeggen, hij houdt op als ik dat zeg en dat was de afgelopen dagen niet zo. De beide honden liggen zelfs een uurtje in diepe rust.

Vanavond heb ik met Sara afgesproken bij Clarity voor happy hour. Ik neem er een Uber heen en kom tien minuten voor onze afspraak aan. Tot mijn ongenoegen zit de bar helemaal vol, maar ik kan nog een paar krukken aan een lange tafel bemachtigen. Niet zo gerieflijk, maar we hebben tenminste zitplaatsen.

Dan heb ik enorm geluk want een stel vertrekt en ik krijg twee stoelen aan de bar. Clarity is een sjiek restaurant en ik was dan ook een beetje verbaasd dat Sara dat weer voorstelde. Een aantal maanden geleden waren we hier ook en het erover eens dat je maar weinig krijgt voor de prijs.

Maar goed, altijd leuk om het nog eens te proberen. Zoals altijd hebben Sara en ik meer dan genoeg gesprekstof. We bestellen een voorafje, in mijn geval de pate met rabarber en brioche. Dat is werkelijk twee happen en het is op, maar ik probeer het te verlengen. Het smaakt wel heel erg goed, dat is het probleem niet.

Aangezien ik hier mijn avondeten wil eten bestel ik ook een salade en de zwezeriken met artisjokkenpuree. De salade is normale grootte, maar de zwezerik, want het is er maar een, weer zo'n klein hapje voor veel geld.

Het smaakt allemaal wel heel erg voortreffelijk maar de rekening van $70 (weliswaar met happy hour wijn erbij) doet me bijna steil achterover slaan! Dit restaurant is goed voor bijzondere gelegenheden, maar ik wil hier geen happy hour meer doen. Sara is het daarmee eens want ook haar rekening is heel hoog.

Rick komt me ophalen. Hij had vanavond iemand, die bars ontwerpt, op bezoek. Hij is geinteresseerd in de ideeen van die man, want van de drie waarmee Rick tot nu toe heeft gesproken klonk deze het best. Rick wil graag voor het einde van dit jaar een bar in de basement hebben en dan een feest houden voor zijn zestigste verjaardag.

Katja komt weer online en het gaat gelukkig beter met ze. Ze gaan vandaag zelfs wat rondkijken op het eiland waar ze verblijven. Dit is hun laatste volle dag om te ontspannen en dan beginnen ze aan de lange terugreis. Ik hoop dat ze nog wel iets hebben kunnen genieten ondanks de gezondheidsproblemen.

4 reacties:

Sonja zei

Wat fijn dat het met Katja en Kevin beter gaat. Hinderlijk dat blaffen, doet hij dat thuis ook?

Petr@ zei

Altijd leuk als er een nieuw restaurant bij komt. Hopelijk één met schappelijkere prijzen dan die van gisteravond. Ik dacht eerst nog dat 70 dollar voor 2 personen was!

Fijn dat Katja en Kevin van de hotelkamer af zijn geweest en nog wat gezien hebben van het eiland. Hopelijk hebben ze een goede terugvlucht.

Anja L. zei

Ik wordt ‘s ochtends gewekt door een lijster in de boom tegenover ons huis, ook zo’n heerlijk geluid.
Gelukkig dat Latja en Kevin zich beter voelen.
Wat een prijzen zeg voor die kleine porties!
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Sonja - Volgens Katja niet en het was vandaag gelukkig een stuk minder. Misschien was het ook missen van zijn baasjes want vandaag was Django heel aanhankelijk naar mij toe.

@Petra - Ja, dat zou dan nog redelijk geweest zijn voor twee personen. Toch is dit een heel populair restaurant. Hun gerechten zijn ook echt heerlijk, maar gewoon te prijzig voor even een happy hour.

@Anja - Zingende vogels maken vrolijk.