Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 01, 2019

Over nog een sneeuwdag

Als ik opsta zie ik tot mijn verbazing dat het sneeuwt. Dat was volgens mij niet voorspeld en de scholen waren er duidelijk ook niet op voorbereid. Februari begint dus winters.

Mijn buurvrouw klaagt op Facebook dat Fairfax County een half uur voor haar zoon naar de schoolbus moest opeens de scholen sloot. Een goede beslissing blijkt, want het blijft bijna de hele dag sneeuwen en met een maximum temperatuur van -6 blijft ieder vlokje liggen.


Rick vindt het altijd leuk om in sneeuw te rijden en verrast mij met een Starbucks ontbijt. De nitro brew is heerlijk, maar als ik mijn egg bites op wil warmen blijkt het een croissant te zijn. Ik zeg nog tegen Rick dat ik wel zelf een ei kan pocheren, maar hij staat erop terug te gaan voor mijn (inmiddels) favoriete egg bites met cheddar en paprika.

Het sneeuwt maar door en Sharon vraagt of ik er doorheen durf te rijden. Dat wel, maar door het Starbucks gedoe ben ik ietwat verlaat dus vraag haar of we om half elf kunnen beginnen. Dat kan gelukkig.

Op weg naar de sportschool verbaas ik me erover dat de zijstraten redelijk schoon zijn, maar de hoofdweg door Vienna helemaal niet. De van is zwaar en heeft all wheel drive dus ik voel me redelijk veilig, ondanks mijn angst voor gladheid. Ricks auto vind ik enger want die slipt veel sneller.

Het is vrij rustig bij Anytime Fitness. Ik doe mijn uur op de ARC trainer en dan heeft Sharon weer een goede gewichten routine voor me. Ik blijf het goed van haar vinden dat het halve uur nooit hetzelfde is. Dat houdt het voor ons beiden nieuw. Het enige wat altijd terugkomt is de minuut planken.

Rick sms-t dat hij op pad gaat naar de stad. Hij heeft daar een presentatie en wil met dit weer geen risico nemen te laat te zijn. De wegen in Vienna zijn in ieder geval goed schoon gehouden. Dat is wel een groot voordeel van in dit stadje wonen, want Fairfax County is veel slechter ermee.

Voor mijn lunch heb ik zo'n zin in pho, maar ja, die heb ik twee dagen geleden ook al gegeten. Dan bedenk ik me dat er geen wet is die verbiedt om meer dan een keer per week pho te eten. Bij Viet Aroma smul ik er dan ook weer van.

Bij Bird Watchers haal ik een nieuwe zak vogelvoer en ga dan thuis ontspannen. Open haard aan, boek uitlezen en daarna een paar episodes van The Marvelous Mrs. Maisel kijken, wat kleuren op mijn app en dan komt Rick alweer thuis. Ondanks de pijnen vind ik het ook wel iets hebben deze wintermiddagen.
Zo gaat het vogelzaad ook sneller op (tweede foto is toen Orion tegen het raam sprong)


Rick stelt voor naar B Side te gaan. Daar vinden we nog net twee stoelen aan de bar. We bestellen de komkommersalade om te delen en zes verschillende soorten charcuterie. Zij hebben heerlijke olijven gevuld met andouille worst en daar bestellen we twee porties van. Het is zo lekker!

De film Harry Potter and the Chamber of Secrets speelt intussen op hun tv scherm. We kijken er met een half oog naar. Ik heb nu weer zin om alle Harry Potter films nog eens te zien, of de boeken weer te lezen. Sommige boeken zijn het waard om herlezen te worden en de Harry Potter serie hoort daar wat mij betreft zeker bij. En nu ben ik opeens benieuwd of jullie boeken hebben, die jullie herlezen.

Thuis gaan de tv en de kaarsen aan en de verwarming hoog. Gelukkig is dit de laatste heel koude dag voorlopig. Vanaf morgen gaat het kwik weer oplopen tot zelfs lentetemperaturen aan het begin van volgende week. Ik zie ernaar uit!

13 reacties:

Irene zei

Ik kan eigenlijk geen specifieke titel noemen. Mijn kast staat vol met boeken omdat ik nooit afscheid kan nemen. En dan wil ik nog wel eens een willekeurige titel pakken om te lezen.

Sylvia zei

Ik pak ook regelmatig een willekeurig boek uit de kast om te herlezen.

Anja L. zei

Ik herlees vrijwel geen enkel boek. Ik hou er niet van als ik al weet wat er gaat gebeuren.
Wat een laag sneeuw weer bij jullie maar met de temperatuur bij jullie zal het niet lang blijven liggen. Hier is ook alles weer schoon, straks gaat het weer regenen helaas.
Fijn weekend!

Anja zei

Ik lees veel maar herlees geen boeken. Op dit moment maak ik veel gebruik van luisterboeken via Storytel, luister nu Becoming van Michelle Obama.

Petr@ zei

Ik lees een boek ook nooit twee keer. Een film wil ik nog wel eens vaker kijken. De Harry Potter film kan ik wel dromen. Die kijken de kinderen regelmatig.

Inderdaad zijn winterdagen heel geschikt om lekker lui te zijn. Dat is weer een voordeel en af en toe best lekker.

Unknown zei

Ik lees The Stand van Stephen King regelmatig opnieuw, ook Lord of the Rings...

Anoniem zei

Zelf lees ik geen boeken meer sinds ik internet heb.
In het verleden soms wel als ik de tijd ervoor had,
meestal viel ik er dan ook nog bij in slaap van vermoeidheid.
Maar we hadden toen een eigen bedrijf en dan kwam het er vaak niet van.
Voor mij is internet mijn bibliotheek,mijn vergaarbak
van knutselen,recepten,tv programma,s terug kijken en zoveel meer.
Jouw blog hou ik iedere dag bij en nog een ander blog van een gezin met 10 kinderen.
Daar geniet ik erg van en voor mij een verrijking en ook heel interessant.
Wens jullie een gezellig weekend toe.

groetjes Joke

Nancy zei

Lord of the Rings heb ik al herlezen, en ook klassiekers zoals Jane Eyre en Pride and Prejudice. Maar ik vind ook voortdurend nieuwe boeken om te lezen en zo komt herlezen er vaak niet van.

Anoniem zei

Ik bewaarde vroeger al mijn gelezen boeken met de intentie ze later terug te lezen (wat er nooit van kwam), had op de duur een gans boekenrek vol. Heb er dan eens een groot deel ervan naar de kringloopwinkel gebracht. Nu verkoop ik mijn uitgelezen boeken direct op een tweedehands site, zo recupereer je nog wat van je geld en ze nemen geen ruimte meer in beslag.

Grtjs,
Brin

Sally zei

Grrr eerste reactie is verdwenen.
Ja ik herlees rustig goede boeken en kijk om dezelfde reden ook een film voor de tweede keer. Vaak vallen mij dan details op die ik de eerste keer niet zag

Petra zei

@Irene - Wij hebben ook nog veel boeken, maar gebruiken tegenwoordig beiden een e-reader.

@Sylvia - Ik herlees zelfs soms nog boeken van Tonke Dragt of Thea Beckman

@Anja - Jij bent vast als Rick. Die herinnert zich elk detail van elk boek en elke film. Ik vergeet heel veel.

@Anja - Ik ben meer visueel aangelegd, ik kan me nooit concentreren op audioboeken tenzij ik aan het rijden ben of zo.

@Petra - Ja, het heeft wel iets, maar moet niet te lang duren.

@Ann - Ik heb nog nooit een boek van Stephen King gelezen. Ik denk altijd dat ik die te eng zou vinden.

@Joke - Ik lees ook het meeste op het internet, maar soms is het gewoonlijk heerlijk om in een boek te ontsnappen.

@Nancy - Ik heb de Hobbit gelezen, maar The Lord of the Rings is me een te dikke pil. Ik houd ook van de boeken van de Bronte zusters.

@Brin - Ik lees eigenlijk nooit meer een echt boek. Alles op mijn Kindle, maar we hebben nog wel heel wat boeken over het hele huis verdeeld.

@Sally - Dat is precies hoe ik ben!

Anoniem zei

Het enige boek wat ik meerdere malen heb gelezen is het Dagboek van Anne Frank, ik lees dat zo om de vijf jaar, dan zit ik zelf telkens in een "andere levensfase" en dat boek doet dan telkens weer iets met me. Films, daarentegen, zijn er wel een aantal die ik graag meerdere malen zie. Op dit moment is mijn favoriet "A Star is Born", ook mede om wat Sally zegt, ik zie en hoor elke keer weer andere dingen....

Groetjes,
Maria

Petra zei

@Maria - Inderdaad, zo'n film gaat zo snel en hem meerdere keren zien brengt meer details.