Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 06, 2019

Over Rick wegbrengen

Tot mijn verbazing schijnt de zon als we wakker worden. Er was bewolking en regen voorspeld, maar die komen nu later vandaag. Ik klaag niet!

Na het ontbijt als Rick naar zijn werk vertrokken is doe ik boven mijn uur op de elliptische machine. Dan lijn ik Orion aan en maak eindelijk eens een goed lange wandeling door de buurt. Gelukkig zijn er op dit tijdstip weinig mensen aan de wandel. Ik denk dat ik vaak te dicht bij lunchtijd ga. Het is duidelijk beter om halverwege de ochtend te wandelen.


De vogels zingen alsof het lente is en ik zie zelfs een paar vossen achter elkaar aan rennen. Na al die jaren vind ik die wilde dieren gewoon in onze wijk nog steeds zo leuk. Orion en ik genieten van ons uurtje buiten.
Deze antieke truck staat al jaren langs de weg

Voor de lunch ga ik naar Noodles & Company. Ik zag dat ik via de app een gratis salade "gewonnen" heb als trouwe klant. Ik vind het prima de Med salade met kip nog eens te eten. Ik smul er net zoveel van als eergisteren en gratis zelfs nog ietsje meer.

Na het eten loop ik even de Petco in voor wat dingen om Orion bezig te houden. Ik koop een nieuwe Kong waar ik altijd wat pindakaas of kaas in doe en het dan bevries zodat Orion in zijn bench een lekker ijsje krijgt. Verder haal ik wat nieuwe hondensnoepjes om in zijn groene "boon" te doen.

Intussen zijn de schoonmakers gearriveerd dus ik ga een tijdje Pokémon Go spelen zodat ik Orion bij ze weghoud. Rick komt om een uur of half drie thuis en dan ga ik ook huiswaarts. We doen Orion gauw in zijn bench tot diens grote ongenoegen, maar hij blaft zo erg tegen de schoonmakers.

Rick pakt zijn laatste spullen in en rond half vier laden we die in de van. Orion mag ook mee naar het vliegveld. Onderweg luisteren we naar het plaatselijke nieuws vanwege verkeersinformatie. Gelukkig is het verkeer vrij rustig.

Virginia is ook erg in het landelijke nieuws op het moment. Voor het weekend werd bekend dat op de universiteitsjaarboekpagina van de gouverneur een foto staat met een man in "blackface" (denk zwarte Piet) en een man gekleed als de Ku Klux Klan. Die foto is in 1984 genomen en de gouverneur staat onder druk om ontslag te nemen al ontkent hij een van die mannen te zijn.

Tot nu toe heeft de gouverneur daar echter geen oren naar. De lieutenant gouverneur, die het dan over zou nemen, is dit weekend beticht van seksuele mishandeling. En vandaag bekende de derde in de lijn van opvolgers dat ook hij zich tijdens zijn college jaren eens als een zwarte rapper heeft verkleed.

Dit alles veroorzaakt grote woede en consternatie overal. Rick merkt wat mij betreft terecht op dat het zo lang geleden is dat men er best boos over kan zijn, maar dat het toch geen consequenties voor de loopbanen van die mannen zou moeten hebben. We zullen zien waar dit naartoe gaat.

Na een half uurtje komen we bij Dulles Airport aan. Daar neem ik afscheid van Rick maar niet voor heel lang want zondag vlieg ik zelf naar Seattle voor mijn jaarlijkse weekje daar. Op de terugweg is de regen dan toch echt gearriveerd, jammer genoeg.
Voor mijn avondeten ga ik naar California Shabu Shabu. Rick is daar niet zo weg van en ik vind het overheerlijk. Ik word als een oude bekende begroet en bestel weer de combinatie van zalm en biefstuk in een soep van half tomaten en half tonkatsu.
Een paar mannen, die dit nog nooit hebben gedaan, komen naast me zitten. De serveerster legt niet veel uit dus ik neem dat maar op me. Ik ben inmiddels een pro en de mannen zijn me dankbaar.

Na weer een heerlijke maaltijd gebruik ik de coupon voor $5 korting, die ik vorige keer kreeg. Eindelijk denk ik er eens aan! Als ik afscheid neem vraagt de manager of ik morgen weer kom. Ik moet toegeven dat dit een van mijn favoriete maaltijden is en zo gezond!

Thuis gaat de tv aan. Het is vreemd weer helemaal alleen met Orion te zijn. Wat ben ik altijd blij dat hij er is als Rick op reis gaat! Zo'n gezellig maatje, die me overal volgt.

3 reacties:

Anoniem zei


lekker vooruitzicht, naar Seattle, hopelijk is het weer daar ook wat opgeknapt.
Groetjes, Bea

Anja L. zei

Wat een leuk vooruitzicht, in Seattle is genoeg te doen.
Wat gaat die temperatuur bij jullie op en neer zeg.
Fijne donderdag.

Petra zei

@Bea - Het ziet er koud uit, maar ik heb er zin in

@Anja - Ja, het zijn enorme schommelingen