Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 07, 2019

Dag 2 Californie: Over een regenachtige dag in Los Angeles

Na een nogal rusteloze nacht ben ik om kwart voor zeven klaar wakker. Rick en Saskia slapen nog dus ik lees wat op mijn telefoon. Niet veel later zijn we alle drie uit de veren.

Rick vertrekt om Starbucks ontbijt te halen voor ons beiden. Saskia heeft veganistische yoghurt van Whole Foods om te eten. Ik doe mijn op de plaats hardlopen en tegen de tijd dat Rick terugkomt heb ik mijn 10000 stappen bijna bijeen.


We douchen en doen de bagage in de auto. Rond negenen zijn we klaar om op pad te gaan. Het is in San Diego half bewolkt maar een half uur later naar het noorden begint het te regenen. Dat hadden we al op onze weer app gezien, maar hoopten nog dat het mee zou vallen.

Door de stromende regen rijden we naar de campus van University of California Irvine. Hier hangt een heel andere sfeer dan in San Diego. Misschien komt het door de regen, maar alles lijkt veel verder uit elkaar te liggen en de gebouwen zijn grijze betonnen blokken.
De mascotte hier is een miereneter en die zie je overal

We gaan naar het kantoor in het scheikunde gebouw en praten daar even met iemand, die met het graduate programma te maken heeft. Veel kan ze ons niet vertellen, maar geeft Saskia haar visitekaartje mocht ze vragen hebben. Saskia bedankt haar natuurlijk maar op weg naar auto bekent ze hier niet heen te willen.

Verscheidene mensen hebben me gevraagd waarom Saskia naar nieuwe universiteiten kijkt. Hier in de VS ga je vier jaar naar "undergraduate" universiteit of college. Daarna krijg je een Bachelor of Arts of een Bachelor of Science. Veel mensen gaan daarna aan het werk, maar anderen willen verder studeren.

Kai deed dat in Duitsland met een master in vertalen, Katja gaat straks verder voor nurse practitioner en Saskia wil door voor een master's en PhD (met scheikunde gaat dat samen) in scheikunde. Waar ze dat gaat doen zal afhangen van het soort van onderzoek wat er plaatsvindt en hoe dat met Saskia's interesses samengaat. Het is nog gecompliceerder, maar daar komt het op neer.

In ieder geval vindt Saskia UCI niets voor haar. We rijden door naar Beverly Hills en het blijft maar regenen. Zo jammer! Intussen is het lunch tijd en Saskia heeft Gratitude Kitchen en Grill gevonden. Gelukkig is daar een parkeergarage vlak naast zodat we nauwelijks nat worden.

Het is een modern restaurant en het menu is helemaal veganistisch. In de auto had ik al besloten dat ik de pad Thai met kelp noedels wilde. Die noedels zijn gemaakt van zeewier en ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik moet zeggen dat het het lekkerste veganistische gerecht is wat ik ooit heb gegeten! Die kelp noedels zouden ook zo voor gewone pasta gerechten gebruikt kunnen worden.

Rick heeft een burrito en Saskia een burger en die vinden zij ook lekker. Maar ze zijn niet zo enthousiast als ik over hun eten. Ik had er nog wel een bord van op gekund! Dan vind ik veganistisch eten allerminst een straf, alleen is het zo zelden dat je echt een superlekker gerecht treft.

Om de een of andere reden voel ik me echt vreselijk. Rillerig, brandende ogen en hoofdpijn, het zal het weer wel zijn. Saskia is te koud gekleed en we zijn allemaal niet zo happy. We besluiten naar ons hotel, de Residence Inn Beverly Hills te gaan.
We komen langs de befaamde Rodeo Drive

We hebben geluk want we kunnen inchecken. We krijgen een grote suite met twee slaapkamers en een woonkamer en keuken. Saskia verkleedt zich en Rick en ik strekken ons even uit op het bed. We moeten onszelf echt dwingen verder te gaan.

De volgende universiteit op het lijstje is UCLA. Dat is de bekendste van de University of California campuses. Het regent nog steeds en Rick geeft ons een rijdende rondrit door de campus. Deze ziet er een stuk beter uit dan Irvine, vindt Saskia.

Toch denkt zij niet dat ze hier zou willen studeren. Het is goed dat Saskia de campuses ziet want zo kan ze meer gericht een keuze maken van wat voor haar werkt. Behalve hier in Californie is ze ook geinteresseerd in bijvoorbeeld Georgia Tech. Ze weet dus nog allerminst waar ze verder wil.

Als we de campus van UCLA wel gezien hebben bedenken we wat we nu willen doen. Het blijft maar regenen, maar we vinden dat we niet in LA kunnen zijn zonder Hollywood te bezoeken. Via de iconische Sunset Boulevard rijden we daarheen.


We parkeren de auto in de parkeergarage en lopen naar het Chinese Theater van Sid Grauman. Natuurlijk zijn daar de sterren met de namen van bekende Hollywood personages. Ik maak mijn foto bij die van Steven Spielberg, onze favoriete regisseur.

Bij het theater bekijken we de stenen met hand- en voetafdrukken zo oud als de jaren dertig. Humphrey Bogart en Roy Rogers, maar ook nieuwere zoals John Travolta en Stan Lee. Ondanks de regen is het hier flink druk en zijn de verklede mensen, die geld voor een foto willen ook aanwezig.





Saskia en ik hebben (volgens Rick zoals altijd) wat make up nodig. Er is een Sephora en ik vind mijn oogpotlood daar al snel. Mijn oude is bijna op. Saskia koopt wat foundation en ander spul wat ik nooit gebruik. Mijn beide dochters doen meer met make up dan ik ooit. Ik gebruik oogpotlood, mascara en soms lippenstift en oogschaduw. Dat is dan weer meer dan mijn moeder, die totaal geen make up gebruikte.

Het is inmiddels al na vijven en we besluiten een drankje te gaan drinken aan de bar van het Hollywood Hard Rock Café wat naast het theater ligt. Ik bestel een bloody Mary en die is best lekker, maar zoals altijd in het Hard Rock Café is het niet bijzonder. Rick en Saskia vinden hetzelfde van hun drankjes. Deze keten overleeft door zijn naam, hoewel het hier allerminst druk is vanavond.

We hebben intussen bekeken waar we heen willen voor ons avondeten. We besluiten de auto te laten waar die is en een Uber te nemen naar Sharky's. Dat is een Mexicaans restaurant maar als we er aankomen absoluut niet wat we verwachtten. Het is beter voor een snelle lunch of zo.

Saskia kijkt op haar veganistische telefoon en vindt drie minuten lopen verderop Beauty & Essex. Dat ligt in een  verborgen steegje en blijkt een "speakeasy" te zijn. Je komt binnen en waant je in een pandjeshuis hier.

We denken even de verkeerde deur binnen te zijn gegaan. Een speakeasy was in de jaren twintig van de vorige eeuw, toen alcohol verkoop verboden was, de manier om toch een bar binnen te gaan. Het leek of je een winkel inging en met een paswoord kon je dan naar achter om de bar in te gaan.

Hier hebben we geen paswoord nodig en worden naar een tafel geleid. De ambiance is heel warm en gezellig. De ober legt aan Saskia de vele veganistische gerechten uit en Rick en ik kiezen van het menu.

Vanavond laat ik mijn dieet varen en neem de tonijn in knapperige wonton "taco's". Dan heb ik de tomatensoep kaas dumplings, die in een soeplepel worden geserveerd. Erg smakelijk en uniek zijn ze. Rick vindt zijn maaltijd ook voortreffelijk, maar ironisch genoeg bestelde Saskia het verkeerde gerecht. De smaken zijn er maar de tofu is niet wat zij had verwacht.
Gelukkig komt er nog een dessert voor haar. We nemen een Uber terug naar de parkeergarage en dan navigeert Rick naar een of andere buurt waar Saskia een veganistische ijssalon vindt. Ze komt naar buiten met een ontzettend lekker uitziende ijscoupe. Ik ben trots op Rick dat hij niet ook iets nam.

Terug in het hotel typ ik dit blog en dan gaan bij mij de lichten uit. Ik hoop dat ik me morgen beter zal voelen. Het zal een flinke rit worden van hier naar San Francisco!

8 reacties:

Petr@ zei

LA in de regen (en eigenlijk elke plaats) ziet er niet gezellig uit, al is gezellig sowieso niet het eerste woord wat bij me opkomt bij LA.

Ik vond Hollywood met de sterren nogal tegenvallen. Ik had het grootser verwacht. En die verklede mensen: destijds liep Chuckie er ronden dat vond mijn zoon allerminst leuk, ha ha!

Succes met de lange rit naar San Francisco. Hopelijk voel je je beter.

Oh ja, in plaats van paswoord zeggen wij wachtwoord ;)

Sophie zei

Wat een drukke, regenachtige dag. Jammer dat de universiteiten in LA tegenvielen. Al maakt dat de keuze hopelijk uiteindelijk makkelijker. Klinkt als een interessant post graduate programma wat ze wil gaan doen, master en PhD bijeen. Ze komt heel slim over.
Succes met de rit naar San Francisco morgen. Rijden jullie de kust route of een snellere route?

Jeanine zei

Ontzettend leuk, deze "tour" zo volgen! Ik heb bij elk van deze universiteiten collega's waar ik vaak mee samenwerk zitten, dus ik vind het super interessant om te zien waar Saskia straks misschien terecht komt. Ik zou - naast de campus en het programma - ook kijken of er een dissertation advisor zit waar ze zich wel bij zou kunnen zien werken, vooral voor als ze eenmaal aan het PhD deel begint - de juiste advisor (promotor in NL) is zo belangrijk - onderwerp, maar nog meer persoonlijkheid. Ik had zelf een geweldige, en heb vaker gezien dat iemand een mindere had en dat beinvloed dan alles zo'n beetje.
En oh..... Petra.... die tonijn "taco's" zien er werkelijk verrukkelijk uit! Jammer dat het eten van Saskia niet zo geweldig was, maar ze heeft gelukkig toch nog iets lekkers "toe" gevonden. Welke universities staan er verder nog op het programma deze week? In ieder geval heel veel plezier, en alvast een goede terugreis gewenst!

Marion2 zei

Wat een druk programma hebben jullie. Maar zo goed om de universiteiten met
eigen ogen te zien. Dat maakt de keuze toch wat makkelijker.
Jammer van het miserabele weer.

Grappig,bij ons precies hetzelfde qua gebruik van make up. Ikzelf ben het
meer gaan gebruiken na een workshop. Voorheen wist ik ook niet echt hoe
het moest en hoeveel beter ik er mee uitzie.

Jeanine zei

Nog even :): ik hoop dat je een veel betere dag hebt vandaag, wat pijn betreft. Ik ken dat gevoel zo goed.... Trouwens, die Pad Thai met kelp noedels klonk idd heerlijk, al recept, niet alleen als vegan recept.

naomi zei

Zo weer bijgelezen. Wat zijn die campussen toch groot soort mini dorp amper te vergelijken met een universiteit hier. Wat jammer die regen in LA en goed dat jullie toch nog wat toeristische tijd hebben kunnen vrjj maken. Goede rit naar SF
Liefs Naomi

Anja L. zei

Bedankt voor je uitleg.
Met een grijze lucht ziet geen enkele plaats er leuk uit. Wel een pech voor jullie.
Goede reis vandaag.

Petra zei

@Petra - Chuckie was er inderdaad gisteren ook. Bedankt voor de verbetering.

@Sophie - Na haar diagnose van ADHD gaat het stukken beter met Saskia en niet alleen academisch. Echt een enorm verschil.

@Jeanine - Saskia kijkt zeker naar het programma, een van de redenen ook dat ze niet zo geinteresseerd was in de universiteiten bij LA. Vandaag hebben we dus UC Santa Barbara bezocht en de komende twee dagen Berkeley en University of San Francisco.

@Marion - Saskia zou zo make up artist kunnen zijn.

@Naomi - Inderdaad enorme campussen, maar dan ook bijna 50000 studenten dus dat is kleine stad.

@Anja - Gelukkig heeft LA genoeg vertier en was het vandaag stukken beter.