Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 09, 2019

Dag 4 Californie: Over San Francisco en weer een leuke ontmoeting

Om een uur of zeven staat Saskia als eerste op. Ik ben al een tijdje wakker en Rick volgens mij ook. Terwijl Saskia zich klaar maakt kleed ik me in sportkleding en Rick gaat Starbucks koffie voor ons halen.

Ontbijten gaan we bij ons favoriete café hier, het Hollywood Café. Daar staat een korte rij, maar het is zonnig en als er buiten een tafeltje vrij komt krijgen wij dat toegewezen want iedereen wil verder binnen zitten. Het is maar een graad of negen maar de zon doet het veel warmer voelen.

Saskia bestelt hun avocado toast met een van hun befaamde bakken met heel veel verschillende vruchten. Ik zie de Dungeness krab Benedict op het menu staan en die neem ik zonder saus en met een salade. Rick heeft de zalm Benedict. We laten het ons allemaal goed smaken.


Intussen zoekt Saskia naar een café waar zij een aantal uren wil gaan studeren. Ze moet tijdens deze vakantie een aantal projecten doen. We nemen dus afscheid en Rick en ik beginnen aan een lange wandeling om onze stappen bijeen te krijgen.

We lopen eerst richting het San Francisco Maritime Park. Daar zien we zeker vijf mensen zwemmen in het ijskoude water. Je moet er maar zin in hebben en er dan ook nog uit moeten komen met 9 graden en een heel koude wind!




Er is hier een historische pier, die we aflopen. We hebben goed zicht op de Golden Gate Bridge en Alcatraz van hier. Het Maritime museum hebben we nog geen van beiden bezocht. Het is gratis dus we kijken er een tijdje rond. Het is klein dus lang duurt het niet.

Dan lopen we terug en gaan naar de zeeleeuwen bij Pier 39 kijken. Dat is vaste prik als we in San Francisco zijn. Dit keer hebben we ze natuurlijk ook al in La Jolla gezien dus lang blijven we niet.

We lopen over de gezellige Pier 39 en dan nog een stukje verder naar Pier 30. Als ik 9000 stappen bijeen heb gaan we terug naar het hotel. Daar nemen wij onze douches en intussen is Saskia ook weer terug.

Zij vindt het Vegan Picnic restaurant om te gaan lunchen. We nemen een Uber naar de gezellige Cow Hollow buurt. Volgens mij zijn we hier nog nooit geweest. Er zijn allerlei leuke winkels en restaurants aan dit gedeelte van Union Street.

Rick en ik bestellen beiden de burger, voor mij in sla gewikkeld. Saskia neemt een wel saai uitziende tosti. Gewoonlijk twee sneetjes brood met veganistische kaas ertussen. Ik kan zien dat dat niet genoeg is voor haar en trakteer haar op een brownie.

Het plan was om na de lunch naar de University of San Francisco te gaan waar we een rondleiding zouden krijgen. Saskia heeft er echter hard over nagedacht en ziet zich niet naar die school gaan. Het is een Jesuiten universiteit en dat past, al schijn je er niet veel van te merken, niet bij atheistische Saskia. Rick belt de rondleiding dus af want zonde van de tijd in dit geval.

Nu hebben we de hele middag open en vorig jaar ben ik naar het Walt Disney Family Museum geweest. Daar was ik zo van onder de indruk en weet zeker dat Rick en Saskia, doorgewinterde Disney fans als zij ook zijn, het heel interessant zullen vinden.

We nemen een Uber naar het Presidio waar dit museum is gelegen. De entree bedraagt $25 voor Rick en mij en $20 voor Saskia als studente. Het lijkt duur, maar is het helemaal waard.

Het museum is opgezet in de fasen van Walt Disney's leven van zijn geboorte tot zijn dood. Zijn dochter Diane en haar man Ron hebben dit museum gesticht. Er is zoveel te lezen en zien dat het ruim twee en een half uur later is voor we er doorheen zijn.


Overal originele kunst, wij genieten ervan. Mijn grootouders hadden een abonnement op de Donald Duck vanaf het begin en wij als kleinkinderen lazen urenlang in hun kelder. Mijn neef erfde die tijdschriften waarschijnlijk heel wat waard tegenwoordig.

Mooi uitzicht ook van hieruit


Maquette van Disneyland hoe Walt het in gedachten had, het meeste ervan is het tegenwoordige Disneyland

We nemen een Uber terug naar het hotel waar Saskia en ik op onze laptops gaan. Ik schrijf alvast een deel van dit blog en Saskia werkt aan haar project. Rick gaat nog wat wandelen buiten. Veel tijd is er niet want we hebben om vijf uur in de lobby afgesproken met Suzanne en haar man Marcel.

Suzanne zendt een berichtje dat ze er om half vijf al zijn. Ik sms Rick en ga naar beneden. Na meer dan twintig jaar online contact ontmoet ik Suzanne nu eindelijk in persoon. Zo grappig, we zijn beiden duizenden kilometers van huis. Ik krijg een lekkere zak drop aangereikt en de klik is er meteen, ook tussen Rick en Marcel als die kennismaken.

Nadat ik de zak drop naar de kamer heb gebracht lopen we naar Pier 39. Daar heeft Rick een tiki bar gevonden met zicht op het water. Die blijkt achter een andere bar en een zaal met allerlei spelletjes te liggen.

We bestellen allemaal een drankje, ik de bloody Mary. Die komt als een halve maaltijd met een garnaal, spek, pittige augurk en gepekelde bonen en een met blauwe kaas gevulde olijf. Dat is mijn favoriete soort bloody Mary en hij smaakt ook heel goed.

Intussen zijn we geanimeerd in gesprek, soms met zijn vieren, soms met de mannen onderling en Suzanne en ik samen. Het is werkelijk alsof we elkaar al heel lang kennen. Dat is natuurlijk het geval met Suzanne en mij, maar een op een praatten we niet veel. Grappig hoe dat gaat als je eerst online met elkaar correspondeert.

Voor we het weten loopt het tegen zevenen. Rick en Saskia hebben intussen besloten dat wij gaan eten bij Wipe Out, een surf restaurant. We nemen, met moeite want er is nog zoveel gesprekstof,  afscheid van Suzanne en Marcel.

Wipe Out ligt ook op Pier 39 en Rick en ik krijgen een surfboard als tafel. Saskia heeft een Uber hierheen genomen en voegt zich al snel bij ons. We bestellen allemaal een drankje en eten. Voor mij de teriyaki zalm met groentes. Ik moet toegeven dat ik ook van Ricks gefrituurde uienringen snackte, een zonde, maar oh zo lekker.
Leuke atmosfeer

Opeens voelt Saskia zich helemaal niet lekker. Ze heeft pijn in haar rug en dat komt waarschijnlijk door de tequila in haar drankje. Rick heeft dat ook al een aantal keren gehad dus misschien iets erfelijks. Saskia voelt zich zo naar dat ik met haar een Uber terug naar het hotel neem.

De Uber chauffeur is heel vriendelijk zelfs als we bijna naar het verkeerde hotel gaan omdat Rick dat op Saskia's telefoon heeft ingegeven. Hij vertelt net gescheiden te zijn en nu wil hij weg uit San Francisco terug naar de oostkust. Hij doet constructie en ik raad hem Virginia aan, heel veel werk!

Als we bij het hotel zijn wensen we hem het beste en voelt Saskia zich ook weer gewoon. Rick brengt haar maaltijd en nog een traktatie van veganistisch koekjesdeeg. Er is op Pier 39 een winkel, die alleen maar rauw koekjesdeeg verkoopt. 

Het was weer een leuke en drukke dag. Morgen is alweer de laatste dag hier in Californie. Vandaag was er sneeuw thuis in Virginia. Ik hoop dat de lente snel zal komen! 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke dag!
Jammer dat Saskia niet lekker werd, gelukkig knapte ze snel weer op.

Petr@ zei

En zo toch nog een vrije dag in het volle programma. Leuke dingen hebben jullie gedaan.
Ik vond 'stages van Walt Disney's leven' leuk klinken, maar het is geen Nederlands. Ik kan echter toch niet op de juiste vertaling komen, ha ha.

Leuk dat de ontmoeting zo gezellig was! Ik hou niet van Bloody Mary maar ik vind het wel ware kunstwerken!

Marion2 zei

Het Walt Disney Museum lijkt me heel interessant. Als klein kind had ik ook een abonnement op de Donald Duck en voor onze kinderen waren we lid van de Disney Boekenclub. Iedere maand kwam er dan een boekje over de verschillende figuren.
Misschien niet superverantwoord, wel heel leuk. Ik heb zitten dubben over een
vertaling van 'stages'. Best lastig nog, misschien 'periodes'?

Zo leuk, de zeeleeuwen! De laatste keer dat wij er waren, lagen er veel minder
dan nu. Gezellig ook, daar bij de pier.

Petra zei

@Anja - Soms valt alcohol niet goed

@Petra en Marion - Ik ben er al uit: fasen van het leven. Ik schrijf mijn blog meestal als ik moe ben en dan sluipen die anglicismen er duidelijk in.

Petr@ zei

Fasen inderdaad! Zo gek dat ik er zelf ook niet op kon komen, ik vond het in het Engels zo natuurlijk klinken.